iPhone aansluiten op TV - Van klein naar groot scherm!

Article
zaterdag, 14 april 2018 om 10:05
iphone aansluiten op tv van klein naar groot scherm 129231
Mocht je nou geen Netflix op je TV hebben, maar wel op je iPhone? Dan kun je je iPhone aansluiten op TV. Dit doe je op een aantal hele makkelijke manieren, zo hoef je jouw favoriete films en series niet meer op dat 'kleine' schermpje te kijken, maar gewoon op je eigen TV!

Adapter

We beginnen met de manier die misschien wel het meest ingewikkeld is, aangezien je er de meeste arbeid bij moet leveren: een adapter. Zo'n adapater is ook vrij duur, zo heb je voor 59,99 euro een originele Apple Lightning Digital AV Adapter.
Zo'n adapter werkt als volgt: je stopt de Apple Lightning connector in je telefoon (waar je de iPhone ook kan opladen) en aan het uiteinde van de adapter zit een HDMI poort. Hier stop je het ene uiteinde van de HDMI kabel in en de andere kant van de kabel gaat in je TV. Een beetje gerommel met kabels dus, maar je kunt nu wel je iPhone scherm zien op de TV.
129259

Chromecast

Weg met die kabels, we gaan alles vanaf nu draadloos doen. De eerste draadloze mogelijkheid is Chromecast, een apparaatje van Google dat je heel gemakkelijk alles laat streamen vanaf je telefoon naar de TV. Of je nou een Apple toestel of Android toestel in je handen hebt, het maakt niets uit.
Dit technische snufje van Google kent verschillende varianten, zo heb je de Ultra versie voor 79 euro in huis en kun je in 4K kwaliteit beelden streamen op je TV. Voor 39 euro heb je de normale variant. Beide versies kunnen heel gemakkelijke je iPhone aansluiten op TV, je hoeft de Chromecast namelijk alleen maar aan te sluiten aan een vrij HDMI gat in je TV.
Vervolgens verbind je de Chromecast met de Wi-Fi en zul je bij apps als Spotify en Netflix. Dit tekentje is een rechthoekig beeldscherm met linksonder het logo van een Wi-Fi signaal.
129271

Apple TV

Het apparaat op de vorige bladzijde is dus van Google, maar Apple heeft ook een snufje waarmee je jouw iPhone kan aasluiten op de TV: Apple TV. Met dit appaaraat kun je heel makkelijk je iPhone aansluiten op TV. Ook kun je met Apple TV Netflix kijken, zelfs als je geen iPhone of iPad hebt. Het is een soort mediabox met allerlei apps en andere mogelijkheden
Je sluit Apple TV op bijna precies dezelfde manier aan als Chromecast, zo moet je het kleine kastje via een HDMI kabel verbinden met de TV. Het apparaat van Apple is wel duurder dan Chromecast, zo haal je de nieuwste Apple TV voor 199 euro in huis.
129272

Airplay

En hoe je video's, muziek of foto's direct afspeelt via Apple TV doe je door de Airplay functie. Airplay werkt precies hetzelfde als Chromecast, je Apple TV en iPhone moeten namelijk op hetzelfde Wi-Fi netwerk verbonden. Wanneer de twee apparaten verbonden zijn, hoef je alleen nog de AirPlay functie aan te zetten. Dit doe je door het submenu omhoog of omlaag te swipen. Dit menu komt tevoorschijn als je met je vinger rechtsboven naar onderen swipet, of van rechtsboven naar onder swipet, dit hangt af van je toestel.
Je kunt ook gebruik maken van Airplay zonder Apple TV. Steeds meer televisies hebben namelijk de Airplay functie standaard inbegrepen. Zo kun je zonder extra apparaat van alles streamen naar je TV.

Zo kun je je iPhone aansluiten op TV!

Mocht je moeite hebben met het aansluiten van je iPhone op de TV, dan heb je dat nu niet meer! Je kunt nu zorgeloos dingen streamen naar je TV.

Populair Nieuws

Laatste Reacties