De leukste sociale games voor de PlayStation VR

  De PlayStation VR is al een tijdje uit en er zijn redelijk wat titels voor beschikbaar. De headset kan je behoorlijk afzonderen van je omgeving, wat niet echt sociaal is. Welke games zijn toch leuk om te spelen in gezelschap?

  De PlayStation VR games zijn een ervaring op zich en natuurlijk wil je deze ervaring delen met je vrienden. Als iemand gebruik maakt van de virtual reality bril, kunnen de andere meekijken op de tv. Je ziet dan wat de VR gebruiker ziet, maar dan niet in VR.

  Welke games zijn nou eigenlijk geschikt om te spelen op een vrijdagavond of weekend in het gezelschap van je vrienden? Wij hebben een mooie lijst voor je!

  Driveclub VR - racen op de PlayStation VR

  Je zal in eerste instantie niet verwachten dat een racegame leuk is om te spelen met je vrienden erbij. Niets is minder waar, want wie houdt er nou niet van een beetje competitie?

  Kies in de game een racebaan naar keuze en selecteer de tijdrit functie. Iedereen legt de baan drie keer zo snel mogelijk af en deze tijden noteer je. Aan het einde als iedereen is geweest, bekijk je de tijden. De beste tijd wint. Je kan natuurlijk spelen om een prijs als je het spannender wil maken. Maar wij vonden het zonder al spannend genoeg.

  Driveclub heeft verder nog andere gamemodi die speelbaar zijn met het grote aantal wagens die tot je beschikking staan. Grote kans dus dat iedereen met zijn of haar favoriete auto kan spelen. Denk er wel om dat je bij de wedstrijden om de beste tijd allemaal in dezelfde auto rijdt.

  The Playroom VR - De gratis PlayStation VR titel

  Als je even snel een andere VR game wil doen op je PlayStation VR met het gezelschap, dan is The Playroom een goede keuze. Het is slechts een klein bestand dat snel gedownload is en de game is bovendien gratis. In de game zitten een hele hoop minigames die je in totaal met vijf mensen kan spelen, waarvan één die de VR op heeft.

  In de minigames neemt de speler met de VR het op tegen de spelers zonder VR. Eén van de games is het kat- en muisspel. De VR speler is de kat en heeft de taak om de muizen te vangen. De muizen worden gespeeld door de spelers die alleen de dualshock controller gebruiken. De muizen zien wat zij doen op de TV.

  De minigames zijn allemaal erg competitief opgesteld, hierdoor heb je net zoals bij Driveclub die drang om te willen winnen. Stel je vrienden zijn weer weg, dan heeft de game nog genoeg te bieden, aangezien er genoeg singleplayer minigames in zitten.

  Sports Bar VR - Sportieve mini games op de PlayStation VR

  Als je met een grote groep bent is deze game een aanrader. Je kan namelijk tot en met 6 personen tegelijk gamen, waarvan 1 persoon de PlayStation VR headset heeft. In de game zitten onder andere de mini games ramp ball, darten en air hockey.

  Het leukste met een grote groep is het spelletje ramp ball. Het duurt niet lang, dus als je met meer dan 6 personen bent kan je snel door rouleren, zo blijft iedereen tevreden. Ook is het geinig om te darten in de game, maar een echte dartset blijft ondanks dat de game in VR is toch leuker.

  De game is ook met tot en met 6 netwerkspelers te spelen, dus ook vanuit huis de strijd met elkaar aangaan is mogelijk.

  Ook leuk in gezelschap op de PlayStation VR

  Naast de behandelde games zijn er nog een hele hoop andere titels beschikbaar die leuk zijn met een groep. Zo is het leuk om elkaars score proberen te verbeteren in Until Dawn Rush of Blood, Fruit te hakken in Fruit Ninja VR of vrienden te zien schrikken in Resident Evil 7.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.