Hiervoor gebruiken jullie je smartphone op het toilet!

Article
donderdag, 27 augustus 2015 om 18:47
xgn google image
Een bezoek aan het kleinste kamertje is vaak een perfecte gelegenheid om even je smartphone tevoorschijn te halen. Daarom vroegen we vorige week waarvoor jullie je smartphone op het toilet gebruiken. Dit is jullie antwoord!
Vaak is een beetje afleiding welkom terwijl je op het toilet zit. Smartphones voorzien perfect in die behoefte: ze zijn immers makkelijk mee te nemen en je kunt ze voor allerlei dingen gebruiken. Zo kun je er niet alleen mee bellen, maar ook spelletjes spelen, social media checken of gewoon lekker op het internet surfen.
Op al die opties konden jullie tijdens onze poll stemmen. Voordat we onthullen welke smartphone-activiteit het populairst is op de wc, kijken we natuurlijk even naar de hoeveelheid stemmen die de andere functies van onze telefoons hebben gekregen.

6. Bellen

Hoewel het telefoons zijn, lijken smartphones steeds minder te worden gebruikt om telefoongesprekken mee te voeren. Ook op het toilet is dit het geval: geen enkele persoon die tijdens de poll stemde, gebruikt zijn of haar smartphone om te bellen. Eerlijk is eerlijk, we snappen wel waarom.
Als je namelijk bezig bent met een lange zit, voelt het nogal ongemakkelijk om een direct gesprek met iemand aan te gaan. Toiletconversaties vinden dan ook vaker plaats via apps dan via een telefoonnummer. Op de wc met iemand in contact blijven is leuk, maar een gevoel van privacy kan zeker geen kwaad!

5. Chatten, SMS’en en Instagram

Op een gedeelde vijfde plaats, met elk 2 procent van de stemmen, zijn het chatten, SMS’en en het gebruik van Instagram geëindigd. De XGN-bezoekers die hun stem hebben uitgebracht, hebben dus weinig op met deze manier van smartphonegebruik tijdens een toiletbezoek. SMS’en kun je immers ook daarna doen.
Ook chatten en het bekijken van foto’s van vrienden hebben weinig prioriteit onder onze lezers. Best jammer, want dat is heel eenvoudig als je even niets te doen hebt. Toch zijn andere opties dan chatten, SMS’en en Instagram checken een stuk populairder. Lees snel verder om erachter te komen welke opties dat zijn!

4. Niets, Whatsapp en XGN Checken

4 procent van de stemmers gebruikt helemaal geen smartphone op de wc, maar dezelfde hoeveelheid stemmers stuurt berichten via Whatsapp of checkt XGN (bedankt, allemaal!). Je telefoon niet tevoorschijn halen op het toilet heeft dan ook absoluut voordelen: zo hoeven anderen niet erg lang op je te wachten.
Tegelijkertijd is het sturen van berichten via Whatsapp net zo populair als het smartphonegebruik tijdens een wc-bezoek helemaal afzweren. Dat XGN met enige regelmaat wordt bekeken in het kleinste kamertje, blijkt wel uit het feit een bezoeker vroeg of deze specifieke optie aan de poll kon worden toegevoegd!

3. Facebook en mobiele games

Met elk 14 procent van de stemmen eindigen Facebook checken en het spelen van mobiele games op de derde plaats wanneer het gaat om tijdverdrijf op het toilet. Even kijken waar je vrienden mee bezig zijn is dan ook heel eenvoudig wanneer je een tijdje zit, helemaal als je je gedachten even wilt verzetten.
Wat de polldeelnemers ook doen om wat afleiding te krijgen, is het spelen van mobiele games. Dat ligt voor de hand: er zijn zoveel verschillende spelletjes in de verschillende appwinkels te vinden, dat er voor iedereen wel iets leuks bijzit. Met de mobiele Nintendo-games die dit jaar nog uitkomen, is dat helemaal het geval!

2. YouTube

Filmpjes kijken op YouTube is de op één na populairste smartphone-activiteit op het toilet: maar liefst 22 procent van alle stemmen ging naar deze optie. Je telefoon op je schoot of op de grond leggen, een filmpje starten en daar vervolgens van genieten, is dan ook bijzonder eenvoudig om te doen.
De enorme hoeveelheid aan video’s op YouTube helpt ook. Of je nu geïnteresseerd bent in een grappig filmpje, de nieuwste videoclip van je favoriete artiest of een iconische filmscène wilt zien, het kan allemaal op YouTube. Vooral wanneer je wat langer op de wc bezig bent, is dit een prima manier om de tijd te doden.

1. Internet

Veruit de meeste deelnemers aan onze poll gebruiken hun smartphone om op het internet te surfen wanneer ze zichzelf ontlasten. In totaal stemde 32 procent van hen op deze optie, waarmee het wereldwijde web de eerste plaats verovert op deze lijst. Geen wonder, want wat kun je nou niet op het internet?
Zo kun je makkelijk iets opzoeken wanneer je hebt plaatsgenomen op de bril. Ook kun je het laatste nieuws bekijken, het weer checken, je e-mail controleren en ga zo maar verder. Het feit dat het internet vaak geraadpleegd wordt vanaf de wc, zegt ook iets over hoe belangrijk het web in ons leven is geworden.
Welke sites bezoeken jullie allemaal wanneer jullie op de wc zitten? Laat het ons vooral weten en vergeet niet aan de nieuwe poll mee te doen!

Populair Nieuws