De slechtste Nintendo eShop games - Games die je beter niet kunt kopen

Article
woensdag, 03 juli 2019 om 16:44
de slechtste nintendo eshop games 152445
De Switch heeft een gestaag groeiende catalogus van games. Er zijn natuurlijk fantastische triple A games, maar ook indie games en eShop exclusieve games doen het goed. Helaas zijn er ook eShop games die je tijd en/of geld absoluut niet waard zijn, dus zetten we de slechtste Nintendo eShop games voor je op een rij.

6. Castle of Heart

Als je screenshots van Castle of Heart ziet doet het je misschien denken aan Dark Souls. Net als Dark Souls is Castle of Heart moeilijk, maar in tegenstelling tot het werk van FromSoftware is deze eShop game niet goed te noemen. Je hoeft het maar even te spelen om te weten waarom dit één van de slechtste Nintendo eShop games is die je had kunnen kopen.
Naast dat de vijanden moeilijk zijn moet je ze ook nog eens uit de weg ruimen onder tijdsdruk. Zelfs dat had een leuke variant kunnen zijn op het genre, maar ontwikkelaar 7Levels zet vijanden volledig arbitrair in de wereld neer. Van een eerlijke game kun je niet spreken, en van een goede game al evenmin. De game scoorde dan ook niet hoog in onze Castle of Heart review.
152446

5. Word Search by POWGI

Op zich lijkt Word Search vrij onschuldig. Het is een digitale woordzoeker met meer dan 300 levels. Klinkt redelijk, dus waarom staat hij op een lijst met de slechtste Nintendo eShop games? De reden is eenvoudig: Word Search by POWGI kost acht euro.
Nu denk je misschien ‘acht euro voor 300 woordzoekers is niet zo duur’ en dat klopt. Als je hetzelfde aantal puzzels op papier wil hebben ben je meer kwijt, maar dan betaal je ook het papier. Bovendien zijn er ongelofelijk veel woordzoeker apps die je gratis kunt downloaden op je telefoon, dus om er acht euro voor te betalen op Switch is gewoon bizar.
152453

4. Othello

Net als Word Search is Othello een vrij eenvoudig spelletje dat voor een schijnbaar zacht prijsje in de Nintendo eShop staat. Ook hier kost het aanzienlijk minder dan een fysieke uitgave van het spel, maar ook hier kun je een gratis versie krijgen op elke fatsoenlijke appstore.
Op zich zou het geen ramp zijn om een bescheiden bedrag te betalen als deze versie van Othello nog iets meer flair had dan de gemiddelde appstore versie. We verwijzen je graag naar het screenshot hierboven om even duidelijk te maken dat die flair ontbreekt. Misschein dat ‘slechtste Nintendo eShop games’ een overstatement is, maar een overbodige eShop game is het zeker.
152454

3. Kitty Love -Way to Look for Love-

Heb je ooit een visual novel willen spelen waarin je deels als mens, deels als kat liefde moet vinden? Dan ben je bij Kitty Love aan het juiste adres, tenzij je een visual novel wil kunnen begrijpen. Dat is namelijk Kitty Love’s grootste probleem: de vertaling op Google Translate niveau.
Niet dat Kitty Love onbegrijpelijk is, maar je moet het script wel een beetje ontcijferen. Spelling, grammatica, de Kitty Love vertaling heeft er nog nooit van gehoord. Bovendien zul je af en toe met wat letters en spaties moeten schuiven om Thebe grijpen waterstaat (dat is Kitty Love voor "om te begrijpen wat er staat").
152455

2. Vroom in the Night Sky

Als je op basis van de titel denkt dat deze game gaat over vliegende motoren dan heb je 100% gelijk. Hoe kan dat met zo’n leuk concept toch een slechte game zijn? Het antwoord is simpel: Het concept is leuk, maar de game is nooit uit conceptfase gekomen.
Je doel is om in zo weinig mogelijk tijd door alle ringen in een level te vliegen. Daarmee verdien je stardust, waarmee je nieuwe motoren kunt kopen. Alles leuk en aardig, maar er zijn acht levels en alle motoren spelen praktisch hetzelfde. Er zijn nog spelelementen zoals stunts, en het vermijden van botsingen, maar die doen ook niks. In feite is Vroom in the Night Sky gewoon niet af.
152456

1. Sky Ride

Sky Ride stelt een belangrijke existentiële vraag: wanneer is een stuk software een game? Sky Ride lijkt op een game, maar wanneer je het opstart begin je gewoon - zonder instructie en zonder doel. Je vliegt rond en schiet op dingen. Wanneer je een level uitspeelt begint hetzelfde level opnieuw.
Wanneer je je wapen naar boven of naar beneden richt beweeg je ook in die richting. Je kunt in het menu alle wapens op dezelfde knop zetten, zodat je ze allemaal tegelijk af kunt vuren. In elke andere game zou dat game-breaking zijn, maar hier maakt het geen verschil. Eén ding is zeker: dit is misschien wel de slechtste Nintendo eShop game ooit - als het een game te noemen is, natuurlijk.

Wat vind jij de slechtste Nintendo eShop games?

Het aanbod in de Nintendo eShop is enorm, dus we twijfelen er niet aan dat er nog heel wat bagger te vinden is. Als jij een compleet waardeloze aankoop hebt gedaan in de eShop kun je da hieronder laten weten. Games die in de lijst staan of games die er niet in staan, het maakt niet uit. We horen graag jouw ervaringen met de slechtste Nintendo eShop games!