Top 10 beste boekverfilmingen op Netflix: van papier naar het witte doek

Article
maandag, 30 juli 2018 om 17:57
xgn google image
De top 10 boekverfilmingen samenstellen is niet makkelijk. Veel films zijn namelijk gebaseerd op boeken. Daarom richten we ons op de top 10 beste boekverfilmingen op Netflix alleen op films uit ruwweg de laatste 10 jaar.
Wat een goede boekverfilming maakt is lastig te zeggen. Is het een film die trouw blijft aan het boek of is het een film die het boek aanpast en remixt? Dit is een lijst van de beste films gebaseerd op boeken op Netflix. Horror, Science Fiction, Westerns, Thrillers, kinder- en dramafilms. Allemaal hebben ze een plekje in de top 10 van beste boekverfilmingen op Netflix.
Dus klik snel door naar de:

Top 10 boekverfilmingen op Netflix

10. Warm Bodies

Nummer 10 in deze top 10 van boekverfilmingen is Warm Bodies. Deze film lijkt op het eerste gezicht een film die aanhaakt bij de Twilight Trend. Alleen zet Warm Bodies die trend een beetje voor gek.
Warm Bodies gaat over een zombie-jongen die een levend warmbloeding meisje redt van een zombie-aanval en haar mee neemt naar zijn 'huis'. Daar krijgt hij gevoelens voor haar. En daarna wordt zijn lichaam ook weer iets warmer.
Waar Zombieland, de zombiefilm op z'n kop zet, doet Warm Bodies dat met de Twilight-trend. En dat maakt het een waardige toevoeging aan deze top 10 beste boekverfilmingen op Netflix.
136412 1

9. Still Alice

Op nummer 9 in de lijst van de beste 10 boekverfilmingen op Netflix staat Still Alice. In deze dramafilm krijgt Alice, een hoogleraar Taalkunde vlak naar haar 50e verjaardag te horen dat ze Alzheimer heeft. Als kijker zie je Alice worstelen met haar ziekte en ondanks haar pogingen om normaal en gezond te lijken, takelt ze steeds verder af.
Julianne Moore won een Oscar voor haar rol als Alice. En Still Alice was voor meerdere recensenten een van de beste films van 2014.
136419 1

8. Under The Skin

Nummer 8 in deze lijst van de top 10 boekverfilmingen op Netflix is Under The Skin. Scarlett Johanson speelt een buitenaards wezen dat naar de aarde lijkt te zijn gestuurd om mannen te verleiden en ze mee naar huis te nemen. Wat er na de verleiding gebeurt is zowel verschrikkelijk als immens fascinerend.
Under The Skin werd door critici lovend ontvangen. En sommigen gingen zelfs zover dat regisseur Jonathan Glazer vergeleken werd met Stanley Kubrick. Een van de beste regisseurs aller tijden. In hoeverre dat oordeel waar is, moet de kijker zelf bepalen.
Dat Under The Skin een aanrader is staat vast. Anders zou het niet de nummer 8 zijn in de top 10 van beste boekverfilmingen op Netflix.
136421 1

7. True Grit

De nummer 7 op de lijst van beste boekverfilmingen op Netflix speelt zich af in het wilde westen van Amerika. True Grit is een bijzondere western. De film gaat over Mattie Ross een meisje van 14 jaar wiens vader wordt vermoord door een beruchte crimineel.
Als ze hoort dat de sheriff de moordenaar van haar vader Tom Chaney niet gaat arresteren omdat hij zich in een indianenreservaat bevindt, neemt Mattie het recht in eigen handen. Ze huurt namelijk een marshall in om de moordenaar van haar vader op te pakken. Die marshall is Cogburn, een oude ietwat norse wetshandhaver.
Wat True Grit bijzonder maakt is dat het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van een 14-jarig meisje. En dat is in westerns bijna nooit het geval. True Grit is niet de beste film van de Coen broers, maar wel een aanrader. En in deze top 10 boekverfilmingen op Netflix hoort deze film absoluut thuis.
136422 1

6. The Girl with the Dragon Tattoo

The Girl with the Dragon Tatttoo is de nummer 6 op de lijst van de top 10 boekverfilmingen op Netflix. Deze verfilming van het wereldberoemde boek Mannen die Vrouwen Haten van Stieg Larson is heel erg goed.
De film gaat over een journalist Micheal Blomkvist die door een miljardair wordt ingehuurd om de moord op zijn nichtje te onderzoeken. Blomkvist neemt zijn intrek bij de familie en al snel blijkt dat niet alls pais en vree is bij de Vanger-familie.
Het boek is een absolute aanrader en een van de beste thrillers die er is. Maar de film is ook erg goed. Een fantastische thriller en het begin van een goede filmserie.
136471 1

5. Annihilation

Annihilation is de nummer 5 op de lijst van de top 10 boekverfilmingen op Netflix. Deze sciencefiction-horrorfilm is zelfs alleen op Netflix te kijken. Annihilation gaat over een groep van vijf vrouwelijke wetenschappers die naar een gebied op aarde gaan waar de normale natuurkundige wetten niet lijken te gelden. Het is hun taak om de oorzaak te vinden.
Het boek waarop Annihilation gebaseerd is, is het eerste deel in een trilogie. Het is te hopen dat de volgende boeken hun weg vinden naar de volgende top 10 beste boekverfilmingen op Netflix.
136476 1

4. Gone Baby Gone

Op nummer 4 in de lijst van de top 10 boekverfilmingen op Netflix staat Gone Baby Gone. Hoewel de naam misschien doet denken aan een Britney Spears liedje is deze film dat absoluut niet .
Gone Baby Gone is het regiedebuut van Ben Affleck en een thriller/dramafilm die gaat over de zoektocht naar een ontvoerd meisje in Boston. Patrick Kenzie en zijn partner/vriendin zijn privé dectives in Boston. Op een dag worden zij door een man en vrouw gevraagd om onderzoek te doen naar de verdwijning van hun nichtje.
Door de ogen van Patrick zie je Boston zoals je het nog nooit zag. In Gone Baby Gone is Boston een van de belangrijkste personages. En daarmee doet de film denken aan een klassieker zoals L.A. Confidential.
136491 1

3. Hugo

Hugo is de enige kinderfilm en de nummer 3 in de lijst van de top 10 boekverfilmingen op Netflix. Deze film gaat over Hugo Cabret, een weesjongen die opgroeit tussen de muren van een treinstation in Parijs.
Het enige wat Hugo nog heeft van zijn vader is een automatron, hij mist alleen de sleutel die de mechanische man aan het werk zet. Hugo boeit van begin tot eind is leuk voor kinderen en voor volwassenen die zich soms nog een beetje kind voelen.
136495 1

2. No Country for Old Men

De nummer twee in de lijst van de top 10 boekverfilmingen is No Country For Old Men. Deze moderne western gaat over Llewelyn Moss, die in de woestijn op de puinhopen van een mislukte drugsdeal stuit. De koffer met geld die hij meeneemt zal hem veel problemen opleveren.
No Country For Old Men was in 2008 de grote winnaar bij de Oscars en is een van de beste films van de de laatste 10 jaar. Er zijn alleen ilms die nog beter zijn, waaronder de nummer 1.
136497 1

1. 12 Years a Slave

12 Years a Slave is de nummer 1 in de top 10 van de beste boekverfilmingen op Netflix. En een van de beste films op de dienst. Het origineel kwam al in 1841 uit, toch duurde het 172 jaar voordat het boek verfilmd werd. Deze film uit 2013 was een ongelofelijk succes en won meerdere Oscars waaronder de Oscar voor beste film.
De film gaat over Solomon Northup een vrije Afrikaans-Amerikaanse man die in New York woont met zijn gezin. Op een nacht wordt hij ontvoerd en naar het zuiden van Amerika gebracht, waar slavernij nog legaal is. 12 Years a Slave is een ongelofelijk aangrijpende film en de beste boekverfilming op Netflix.
Toch nog geen keuze kunnen maken, misschien is de top 10 zomerfilms op Netflix inspirerend.
Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws