Shooter games die in 2022 nog zullen uitkomen

Article
zaterdag, 13 augustus 2022 om 16:30
2022 03 21 splatoon 3f1661279134
In 2022 hebben we al een paar shooter games zien langskomen. Zo waren Tiny Tina’s Wonderland en Rainbow Six Extraction erg vermakelijk. Nu zijn er nog een aantal andere shooters in aantocht dit jaar en vijf hiervan moet je dan ook zeker in de gaten houden.

Splatoon 3

De kindvriendelijke shooter Splatoon is na vijf jaar weer terug. Deze Nintendo game komt op 9 september exclusief uit op de Nintendo Switch. De Splatoon games hebben een origineel concept en een kleurrijkere wereld ten opzichte van andere schietspellen.
In Splatoon 3 speel je namelijk als een inktvis- of octopusachtig karakter in een cartoon wereld en de wapens zijn met verf gevuld in plaats van met kogels. De bekendste gamemodus in de Splatoon games is dan ook ‘Turf Wars’. Het voornaamste doel in Turf Wars is om samen met een team het grootste deel van de arena met jouw verf te bekladden. Naast Turf Wars zijn er ook een paar andere game modi, waaronder een singe-player campaign.
overwatch 2f1665484086

Overwatch 2

Overwatch is misschien samen met Battlefield en Call of Duty wel één van de bekendste shooter games. Overwatch 2 zal dan ook niet veel afwijken van de originele game uit 2016. Toch zijn er wel een aantal aanpassingen die Overwatch 2 iets zullen veranderen ten opzichte van het eerste deel.
De grootste verandering is dan misschien wel dat Overwatch 2 gratis te spelen is. Daarnaast hebben een paar karakters en gamemodes wat aanpassingen gekregen en bestaat een team uit vijf spelers in plaats van zes. Overwatch 2 blaast de game dus op 4 oktober een nieuw leven in.
schermafbeelding 2022 08 12 170802f1660316908

Rollerdrome

Natuurlijk komen er in 2022 ook nog een paar minder bekende schooters uit. Rollerdrome is hier één van. Deze game combineert skeeleren met schieten en is dan ook van dezelfde maker als skateboard game OlliOlli World.
Rollerdrome speelt zich af in het jaar 2030. De wereld is een chaos en de grote bedrijven zijn de baas. Om het publiek af te leiden is een nieuwe sport bedacht: Rollerdrome. In Rollerdrome is het net zo belangrijk om je vijanden met een wapen te raken als dat je goed skeelert. Zo krijg je bijvoorbeeld kogels door trucjes op een goede manier uit te voeren. Deze originele schooter game komt al snel uit. De game is namelijk vanaf 16 augustus te spelen op PC, Playstation 4 en Playstation 5.
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926

Call of Duty: Modern Warfare II

Natuurlijk krijgt de populairste shooter Call of Duty dit jaar ook nog een nieuwe versie. Op 28 oktober komt Call of Duty: Modern Warfare II namelijk uit. Deze game is een vervolg op de Modern Warfare reboot uit 2019.
De multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare II gaat ook weer dezelfde vertrouwde gamemodes krijgen. Volgens geruchten is zelfs de DMZ mode in Modern Warfare II te spelen. Modern Warfare van ontwikkelaar Infinity Ward is dit jaar dus weer helemaal terug.
the callisto protocolf1654790279

The Callisto Protocol

Dead Space is één van de bekendste horror games ooit. Nu heeft het team achter de Dead Space games hun eigen studio gestart en hier is The Callisto Protocol uit voortgekomen.
Deze third person shooter speelt zich af op een dode maan genaamd Callisto. Als een gevangen op deze planeet moet je zien te ontsnappen aan enge aliens die het op je gemunt hebben. De game is erg vergelijkbaar met de Dead Space en is dan ook voor fans van deze games een must play. The Callisto Protocol komt op 2 december uit.