A Plague Tale Innocence Preview - Overleef de dodelijke pest

  Een dodelijke inquisitie, een mysterieuze epidemie en angstaanjagende hordes ratten, het zijn een handvol ingrediënten van het nieuwe avontuur van Asobo Studio. De game laat je dit donkere hoofdstuk in de geschiedenis beleven door de ogen van de jonge Amicia. De A Plague Tale Innocence preview geeft je een eerste indruk van dit emotionele verhaal.

  Op reis naar het Frankrijk van vroeger

  De pest, het is een van de meest dodelijke epidemieën die de mens ooit gekend heeft. Bijna een derde deel van Europa stierf aan de ziekte en het is daardoor natuurlijk een zwartgeblakerde bladzijde in de geschiedenisboeken. Toch is het interessant hoe het is om een idee te krijgen van hoe het leven er toen aan toe ging en A Plague Tale Innocence geeft je de mogelijkheid om terug in de tijd te gaan en de veertiende eeuw van dichtbij mee te maken.

  Jij kruipt in de rol van de jonge Amicia, een meisje dat op een landgoed in Frankrijk woont samen met haar familie. Alles lijkt aan het begin van de game koek en ei. Amicia verkent rustig het natuurrijke platteland om haar ouderlijk huis en jaagt samen met haar vader op wat vers vlees voor tijdens het diner. Het geeft je de mogelijkheid om rustig gewend te raken aan de besturing, waarbij je spelenderwijs je vaardigheden leert kennen.

  a plague tale innocence preview

  Op de vlucht voor het kwaad

  Zo kun je met jouw slingshot stenen wegschieten en moet je her en der sluipen om dichter bij je prooi te komen. Het lijkt allemaal onschuldig, maar al snel kom je erachter dat je je vaardigheden zeker nodig gaat hebben. Eenmaal thuis breekt namelijk de hel los. De inquisitie in Frankrijk is volop bezig en ook het landgoed van Amicia wordt aangevallen. Om aan het gevaar te ontsnappen vlucht Amicia met haar jongere broertje Hugo naar de nabijgelegen stad toe.

  Het is het begin van een spannend en emotioneel avontuur, waarin de onwetendheid en angst van Amicia en Hugo zeker in het begin een grote rol speelt. In de gespeelde A Plague Tale Innocence preview waren de eerste drie hoofdstukken van de game speelbaar en die twee uur aan gameplay geeft een goede indruk van wat je te wachten staat in deze tragische game.

  a plague tale innocence preview

  Mysterieuze wereld smaakt naar meer

  Zo weet Asobo Studio het gevoel dat je met je meedraagt tijdens het spelen goed te vertalen in de wereld zelf. Een zonnig bos aan het begin van de game wordt subtiel ingeruild voor een steeds donkerder en mistiger wordend woud, waarbij je steeds meer mysterieuze geluiden hoort. Of de stad waar je niet veel later binnenstapt. De huisjes ogen erg authentiek en ook de aankleding van de wereld is overtuigend. A Plague Tale Innocence weet op grafisch vlak zeker te overtuigen.

  En die mooie wereld wordt goed ingezet om het verhaal van de game aan je over te dragen. Tijdens het spelen kom je via de dialogen tussen Amicia en haar gezelschap veel te weten over de wereld om je heen en wat er zich nou precies afspeelt. Vooral vanaf het moment waarop ze met Hugo op pad gaat, raak je geïntrigeerd. Kennelijk ziet ze haar broertje bijna nooit en kent ze hem ook niet goed. Bovendien heeft hij last van mysterieuze aanvallen die nog door niemand te verklaren zijn.

  Hoewel de puzzelstukjes je een voor een bij aangereikt worden, is het ook na deze A Plague Tale Innocence nog altijd niet helemaal duidelijk hoe de vork nou precies in de steel zit. En dan is de doorgedraaide rattenplaag nog niet eens ter sprake gekomen. Hoewel de nadruk in het begin van de game niet op de plaag ligt, word je zeker geïntroduceerd aan de hordes bloeddorstige ratten. De beestjes bestormen je niet alleen met kuddes van duizenden ratten per keer, maar ze zijn er ook nog op uit om je van top tot teen op te peuzelen.

  a plague tale innocence preview

  Wees je vijand te slim af

  Tijdens je avontuur in A Plague Tale Innocence moet je dan ook oppassen voor twee gevaren: de inquisiteurs die het op jullie gemunt hebben en de dodelijke plaag doorgeslagen ratten. Hoewel je dus te maken krijgt met verschillende soorten kwaad, is de manier waarop je je hiertegen weert veelal hetzelfde. Voor een groot deel sluip je door de levels heen en leid je wachters af door voorwerpen te gooien en herrie te genereren.

  Word je overspoeld door hongerige ratten, dan verandert de gameplay wat. De beestjes kunnen namelijk slecht tegen licht en wat volgt is een serie niet al te moeilijke puzzels om verder te komen in de levels. Vaak moet je nieuwe lichtbronnen aansteken met fakkels en andere materialen die binnen je bereik liggen, om zo niet opgepeuzeld te worden en veilig de uitgang te bereiken. Je kunt het enigszins vergelijken met bijvoorbeeld puzzel-elementen uit games als The Last of Us of Uncharted.

  Hoewel de gameplay binnen A Plague Tale Innocence niet heel divers is, weet de game je toch constant te boeien. Dit doordat de actie eigenlijk nooit stil komt te vallen. Er gebeurt constant wel iets en de ene gebeurtenis wordt dan ook vlot opgevolgd door de volgende. Het is in ieder geval een overtuigende introductie van de game en na het spelen van de eerste drie hoofdstukken is de drang om verder te spelen zeker aanwezig.

  a plague tale innocence preview

  A Plague Tale Innocence Preview - Hongerig naar meer

  De grote vraag die nu knaagt is: blijft de game ook na de eerste drie hoofdstukken boeiend te blijven. Afgaand op de eerste indruk is die hoop er zeker. Hoewel de gameplay niet heel divers is, weet het verhaal je al snel op te slokken en laat het je niet meer los. Er gebeurt van alles en je raakt al snel gemotiveerd om op zoek te gaan naar de antwoorden die het mysterie ontrafelen. Met een release in mei hoef je gelukkig niet lang meer te wachten om erachter te komen wat de wereld van A Plague Tale Innocence jou allemaal te bieden heeft.

  A Plague Tale Innocence

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.