Scalebound gameplay - Op pad met je draak

Article
vrijdag, 19 augustus 2016 om 16:12
xgn google image
Een wereld waarbij mens en draak hand-in-hand gaan spreekt tot de verbeelding. Tijdens gamescom is er meer Scalebound gameplay getoond om deze aparte samenwerking te verduidelijken. Dompel je onder in de wereld van schubben en zwaarden!
Scalebound is een game die draait om protagonist Drew, een speciale jongen die verbonden is met een uit de kluiten gewassen reptiel genaamd Thuban. Het is aan jouw en je kameraad de taak om te overleven in het met monsters overgoten Draconis, waarbij een draak aan je zijde wel nodig is.
Gedurende de game bouw je een steeds sterkere band met Thuban op, waardoor het vertrouwen van beide kanten groter wordt. Dat is wel een vereiste, want wat de Scalebound gameplay heeft laten zien, vereist wel de nodige samenwerking. Wij zagen er meer van en zetten 5 opvallende elementen op een rij.

1. Wees de draak

Om een groot coöperatief succes met je draak te vormen, maak je gebruik van een speciale bonding genaamd Dragon Link. Het was al bekend dat Thuban door de computer gestuurd wordt, maar het blijkt ook zo te zijn dat je de draak zelf onder controle kan krijgen. Zo kan je met een simpele druk op de knop wisselen van Drew naar Thuban, waarmee je dus de vaardigheden van je allesverwoestende kameraad tot je beschikking krijgt. Het klinkt alsof het het beste is om de hele tijd met Thuban huis te houden, maar dan kan je nog wel van een koude kermis thuis komen.
Als je Thuban orders geeft, blijft Drew namelijk geheel kwetsbaar over. Je kan niet met Drew bewegen, aanvallen of andere acties ondernemen als je vast zit in de geest van de draak. Dragon Link kost daarom het nodige inzicht om op de juiste manier te gebruiken.
Bovendien maakt Scalebound ook nog gebruikt van “pulse”-meter die bijhoudt hoelang je Dragon Link kan gebruiken. Deze meter neemt af wanneer je gebruik maakt van de feature en zal bij het nulpunt ervoor zorgen dat je Thuban niet meer persoonlijk kan besturen. Op dit moment is PlatinumGames nog bezig met uittesten wat de beste manier is om de pulse-meter weer vol te krijgen, want er moet een juiste balans gevonden worden. Dragon Link wordt in ieder geval een krachtig werktuig om je tegenstanders de baas te blijven.
96476

2. Samba met de Wamba

Er is een totaal nieuwe vijand getoond die je veelal gaat tegenkomen in Scalebound. Het kolossale beest waar de twee helden het tegen opnemen, is in ware een uit de kluiten gewassen primaat. De kruizing van een baviaan en een gorilla met de afmetingen van een huis, heeft de naam Wamba gekregen. Dit soort vijand valt onder één van de grootste soorten die je gaat tegenkomen qua 'normale' tegenstanders, want ook al is de Wamba een verschrikkelijke verschijning, het is geen baasmonster.
Grote belagers in Scalebound vereisen de nodige tactiek om te verslaan. Zo kennen de opponenten zwakke plekken die, als deze geraakt worden, immense schade op de vijanden toebrengen. Zijn de monsters verslagen, dan krijg je ervaringspunten en, voor zover de gameplay toonde, ingame valuta. Althans, als je de creaties neer krijgt, wat bijna alleen maar te doen is met een flink aantal combo’s.
96477

3. Noodzakelijke samenwerking

Zoals eerder is uitgelegd, krijg je de mogelijkheid om Thuban onder de knoppen te nemen. Voor veel spelers zou het in het begin wennen zijn om te wisselen tussen Drew en de draak, maar het is wel nodig om het meeste succes te behalen in gevechten. Het toverwoord hierbij lijkt vooruitdenken te zijn, waarbij je voor jezelf een stappenplan moet uitstippelen over wat voor acties je in de toekomst gaat nemen om je tegenstanders te verslaan. Krijg je hier de handigheid in, dan zal je de meest verwoestende aanvalscombinaties kunnen vormen.
In de gamescom Scalebound gameplay is getoond hoe deze combo’s in zijn werk gaan tegen de gigantische Wamba. Zo werd de draak gebruikt om het beest af te leiden, waardoor Drew dichtbij kon komen om de primaat een flink pak rammel op z’n achilleshiel te geven. De Wamba zakte ineen, waarna Thuban een duikvlucht op de rug van het monster maakte en hoge schade toebracht. Dit schouwspel is een voorbeeld van hoe een aaneenschakeling van aanvallen ervoor kan zorgen dat de vijand geen schijn van kans maakt.
96478

4. Pimp je draak

Er is tijdens de gamescom Scalebound gameplay ook meer getoond over evoluties en verschillende soorten aanpassingen aan je draak. Een belangrijk aspect van de game bestaat namelijk uit het kiezen van de juiste draak voor de juiste situatie. Voor zover er bekend geworden is tijdens de gameplay heeft Thuban drie verschillende transformaties die allemaal hun eigen sterktes en zwaktes hebben. De evolutie kan gedurende de gehele game ingeschakeld worden, waarna je bijvoorbeeld te zien krijgt hoe je draak van een vliegend type naar een soort T-Rex verandert.
Naast het veranderen van het soort draak kan je ook knoeien met de verschillende ledematen van het wezen. Zo kan je het beest andere vleugels of een kop geven, die elk hun eigen eigenschappen bevatten en bonussen aan Thuban geven. In totaal zijn vijf verschillende ledematen van de draak te veranderen.
Ook een mogelijkheid wordt om de draak armor mee te geven om voor extra weerstand te zorgen. Deze ridderlijke uitrustingen worden betaald met ingame valuta, maar zijn niet voor altijd aanwezig. Schade kan er namelijk voor zorgen dat het pantser breekt en dat je weer een nieuwe moet kopen. Het personaliseren van het mythische monster is dus van groot belang om je voor te bereiden op de uitdagingen die je te wachten staan en om je te onderscheiden van andere spelers.
96479

5. Draken zijn sociale dieren

Communicatie gaat een belangrijke rol spelen in Scalebound. Er komt namelijk een stel extreme bazen aan die alleen maar te verslaan zijn als spelers goed samenwerken. Strategieën moeten er besproken worden, waarbij verschillende evoluties en lichaamsdelen de nodige afstemming vereisen. Alleen als spelers en draken goed op elkaar afgestemd zijn, kunnen uitdagingen overwonnen worden en stapje voor stapje zorgen voor een goede co-op campaign.
De release van Scalebound is nog niet bekend, maar wel is zeker dat de game alleen voor Xbox One en PC uitkomt. Ook is er gedeeld dat de game cross-platform wordt, waarbij Xbox One en PC-gamers met elkaar kunnen monsterjagen.
Ben je benieuwd naar meer van deze draak van een game? Lees dan ook de Scalebound preview! Om meer informatie te verkrijgen van andere gamescom content, kan je altijd de speciale gamescompagina bezoeken.