De meest opmerkelijke Samsung Galaxy Note 7 incidenten

Article
maandag, 17 oktober 2016 om 11:21
xgn google image
De afgelopen weken kan het je haast niet ontgaan zijn: de Samsung Galaxy Note 7 ontploft. De afgelopen weken waren gevuld met nieuwsberichten over ontploffende telefoons. Het internet staat er vol mee en zelfs het journaal heeft er aandacht aan besteed. Tijd om eens te gaan kijken naar de meest opmerkelijke Samsung Galaxy Note 7 incidenten .
De verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 is tot nader order gestaakt. Dat Samsung met het fiasco een behoorlijke smakkerd maakt is vrij duidelijk. De aandelen hebben een dreun gekregen en de kosten per telefoon kunnen voor Samsung wel oplopen tot 900 dollar.
Volgens een schatting kunnen de totale kosten voor de terugroepactie op één miljard dollar uitkomen. Hoeveel geld Samsung zelf bang is kwijt te raken is niet bekend, maar tijdens een persconferentie in Seoul vertelt Koh Dong Jin, hoofd van de smartphone afdeling bij Samsung, dat het gaat om een 'hartverscheurend aantal'.

Samsung Galaxy Note 7 incidenten heftig

Hoewel een ontploffende telefoon best grappig klinkt, laten de incidenten zien dat de gevolgen desastreus kunnen zijn. We berichtte al over een auto die is opgebrand door een in de fik vliegende Phablet. Maar hoe kan de telefoon nou in brand vliegen en zijn er nog meer zulke opvallende Samsung Galaxy Note 7 incidenten?

Wat is de oorzaak van de Samsung Galaxy Note 7 incidenten?

Youtube-kanaal JerryRigEverything heeft dieper onderzoek gedaan naar waarom de telefoon eigenlijk in brand vliegt. De video laat zien hoe de telefoon en met name de batterij en de connectie van de batterij uit elkaar worden gehaald. In de video wordt gekeken naar waar de telefoon voornamelijk in de brand heeft gestaan.
Volgens het YouTube kanaal heeft het niet te maken met de chargeport of de lader, maar met de werking van de batterij. Elke Lithium-ion batterij is voorzien van een protection circuit-plaatje. Deze bepaalt hoe de electriciteit stroomt en bepaalt de temperatuur van het lithium in de batterij. Deze zal springen als de temperatuur van het plaatje te heet wordt en zo het lithium in de batterij beschermen.
Volgens JerryRigEverything hebben de ontbrandingen te maken met een slechte regulering van het protection circuit tijdens het opladen van de telefoon. Kort gezegd betreft het een vorm van kortsluiting.
Zodra er dan in een waterdichte telefoon als de Samsung Galaxy Note 7 een brand onstaat, wordt de druk opgebouwd en kan er een spontane ontbranding uitbreken of kan de telefoon bij genoeg druk ontploffen. Dat is dus de oorzaak van de Samsung Galaxy Note 7 incidenten.

Jongen van 6 met brandwonden

Op 3 september vond een Samsung Galaxy Note 7 incident plaats. Dan verbrand een jongetje van 6 jaar oud zijn handjes aan een Samsung die in zijn handen in brand vloog. Het jongetje was lekker op de phablet video's aan het kijken toen het apparaat spontaan ontvlamde.
De overgrootmoeder van de jongen vertelde het verhaal aan de New York Post. Zelfs de brandalarmen in het huis gingen af. Rond acht uur 's avonds werdden de nooddiensten gebeld en even later werd het jongetje met brandwonden op zijn lichaam naar het ziekenhuis vervoerd.
Volgens oma durft haar kleinzoon niet eens meer in de buurt te komen van telefoons. "Hij huilt alleen maar bij zijn moeder." De familie staat in contact met Samsung voor een verdere afwikkeling van het incident, maar wil niet ingaan op details.

Garage in brand

In South Carolina, USA is een garage in brand gevlogen waar een Note 7 in de lader lag. De brandweer kwam er al snel achter dat de brand begon bij een stopcontact in de garage, daar waar de telefoon werd opgeladen volgens de bewoner.
De man deed zijn telefoon in de lader voordat hij vertrok om zijn twee dochters op te halen. Eenmaal teruggekeerd trof hij zijn huis in vlammen aan, inmiddels al omsingelt door brandweerlieden.
De brandweer was klaar om op eigen kracht het huis te betreden om het vuur te bestrijden voordat de bewoner net op tijd aankwam om ze zelf toegang tot het huis en de garage te geven. In de garage was ook een compresser ingeplugt op hetzelfde stopcontact, maar deze stond niet aan.
Het huis is tijdelijk onbewoonbaar verklaard door de brand en de familie verblijft noodgedwongen in hotels. De verzekeringsmaatschappij en Samsung zijn in overleg voor een passende oplossing voor dit Samsung Galaxy Note 7 incident.

Ontploffing in hotelkamer

In Australië ging het ook goed mis toen de Note 7 van een reizende zakenman ontplofte in zijn hotelkamer. De man was aan het slapen en was ook zijn telefoon aan het opladen toen het incident plaatsvond.
Het slachtoffer heeft zijn verhaal over het Samsung Galaxy Note 7 incident gepost op Reddit. Hier vertelt hij dat zijn telefoon totaal naar de gallemiezen is en hij niet eens zijn sim-kaart of SD-kaart uit de telefoon kan halen. De telefoon werd netjes opgeladen met de originele adapter en kabel, meegeleverd bij de telefoon.
Na contact te hebben gezocht met Samsung, kwam de man erachter dat dit het eerste ongeval was in Australië en dat de Koreaanse telefoon-fabrikant garant zou staan voor alle kosten. Het hotel heeft de man al een rekening van 1200 euro gestuurd voor de schade, die de man op zijn beurt weer door kon sturen naar Samsung.
In het verhaal wordt benadrukt de telefoon niet meer te gebruiken en niet het risico te nemen. Ook al denk je dat het jou niet overkomt.

Exploderende telefoon in vliegtuig

Misschien wel de meest enge ervaring die je kan hebben als je in het vliegtuig zit is een exploderende telefoon bij je buurman. In Amerika is er een paar weken geleden een vervangend Galaxy Note 7 toestel in brand gevolgen toen de vliegtuig op het punt stond om te vertrekken.
Het toestel was een aantal dagen daarvoor al vervangen voor een nieuw toestel dat volgens Samsung veilig moest zijn. De eigenaar van het toestel had de telefoon zelfs al op vliegtuigstand gezet en het toestel alleen opgeladen via de bijgeleverde componenten.
De Samsung Galaxy Note 7 is in het vliegtuig bijna volledig doorgebrand en heeft ook een groot deel van de vloer van het vliegtuig verwoest.
Het toestel is in beslag genomen door de brandweer van de stad waar het incident plaatsvond. Samsung wil niet reageren totdat het toestel is vrijgegeven en zij de oorzaak kan onderzoeken.

Gevolgen van Samsung Galaxy Note 7 incidenten

De gevolgen zijn dus duidelijk enorm, zowel voor de gebruikers als voor Samsung. In elk verhaal komt wel duidelijk naar voren dat Samsung alle schade wil vergoeden die haar product heeft aangericht. Op die manier schieten de totale kosten al snel richting de 1 miljard dollar voor schade en de terugroepactie.
De telefoon wordt nu dus in grote getalen teruggeroepen om meer Samsung Galaxy Note 7 incidenten te voorkomen, en Samsung verstuurt zelfs push-berichten naar gebruikers van de telefoon met de vraag deze zo spoedig mogelijk te retourneren.
Ondanks de financiële strop hoopt Samsung met een sympathieke houding het imago te redden en gedupeerde klanten aan hun zijde te houden.
De boodschap van alle verhalen is in ieder geval luid en duidelijk: Per het toestel per direct uit en terugbrengen die hap.

Populair Nieuws