Alle Samsung Galaxy S21 geruchten op een rijtje

  De kogel is bijna door de kerk! Althans, dat is de verwachting van menig Samsung fan. Volgens Androidcentral wordt de Samsung Galaxy S21 officieel namelijk onthuld, maar er zijn al enorm veel geruchten en leaks over de telefoon. Tijd om alle Samsung Galaxy S21 details die we tot nu toe weten op een rijtje te zetten.

  De Samsung Galaxy S21 lijn komt er mogelijk aan, want er is immers al onwijs veel gelekt (zoals te zien op Gizmodo). Tijdens het Galaxy Unpacked: Welcome to the Everyday Epic evenement op 14 januari zal Samsung alles officieel maken. Wij zetten alle mogelijke Samsung Galaxy S21 details voor je op een rijtje.

  Samsung Galaxy S21 legt de basis

  We trappen af met de Samsung Galaxy S21, de standaard editie van de nieuwe vlaggenschip lijn. Recente lekken duiden op een nieuw ontwerp voor de camera van de Galaxy S21-serie. Met een glazen laagje in de linkerbovenhoek van het toestel wordt de achterkant van de telefoon op de schop genomen.

  Hier treffen gebruikers een aantal camera’s aan. Android Authority meldt dat het een 12-megapixel (MP) hoofdcamera betreft in combinatie met een 12MP ultra-wide lens, Als laatste wordt ook een 64MP telelens verwacht.

  Aan de andere kant van het toestel staan ook mooie specificaties te wachten volgens GSMArena. Zo krijgt de telefoon vermoedelijk een 6.2-inch AMOLED scherm. Niet alleen is dit een lekkere grootte, maar door de naar verluidt mooie verversingsnelheid van 120Hz geniet iedere gebruiker van onwijs vloeiende beelden.

  WinFuture

  Samsung Galaxy S21+ doet een stapje bij

  Ook de Samsung Galaxy S21+ lijkt een scherm met 120Hz te krijgen, maar zal qua grootte wel een stapje bij zetten. Het scherm wordt volgens de geruchten namelijk een 6.7 inch AMOLED beeldscherm. Qua uiterlijk zal de S21+ grotendeels gelijk moeten worden met die van de Samsung Galaxy S21. Ook de kleuren zijn waarschijnlijk hetzelfde.

  Voor de S21+ staan namelijk Phantom Silver, Phantom Black en Phantom Violet op de planning als we Voice moeten geloven. Deze drie opties staan voor iedere versie van de Samsung Galaxy S21 op de planning. De telefoonfabrikant brengt naast de standaard- en Plus-versie namelijk ook nog een derde variant op de markt.

  Samsung

  Samsung Galaxy S21 Ultra brengt meeste opties

  Die laatste variant is de Samsung Galaxy S21 Ultra. Deze telefoon krijgt volgens recente leaks een iets andere camera opstelling voor de achterzijde van het toestel. De Ultra krijgt namelijk een vierde lens en andere specificaties dan de eerder genoemde toestellen.

  Als we Cnet moeten geloven krijgt het opper toestel van Samsung krijgt namelijk een 108 MP hoofdcamera, 12 MP ultra-wide camera en twee zoomlenzen met een zoombereik van 3x optisch en periscopische zoom van 5x. Ook het scherm wordt weer een stapje groter volgens Cnet, want deze wordt 6.9 inch. Daarmee is het scherm een tikje kleiner dan de S20 Ultra.

  Ondanks de ietwat kleinere afmetingen krijgt de S21 Ultra wel een 5000mAH batterij. Deze is dus net zo groot als die van de S20 Ultra. Qua prestaties zou het vlaggenschip dan ook beter moeten presteren gezien het scherm wat kleiner is en een nieuwe processor is die zuiniger is.

  Nieuwe processor en 5G

  In vergelijking lijkt de Samsung Galaxy S21 een 4000mAH batterij te krijgen, terwijl de S21+ op een 4800mAH batterij kan rekenen volgens Tom's Guide. De standaard variant van de Galaxy S21 heeft daarmee een even grote batterij als de S20, terwijl de Galaxy S21 een iets grotere batterij lijkt te krijgen.

  De nieuwe Samsung Galaxy S21-lijn krijgt hoogstwaarschijnlijk ook een compleet nieuwe chipset, zo meldt The Verge. Het betreft de Exynos 2100 chipset die Samsung zelf ontwikkelt die tijdens CES officieel onthuld is. Deze zou volgens testresultaten de meest recente Snapdragon 888 chipset inmaken als het op prestaties aankomt.

  Of alle geruchten waar zijn, moet natuurlijk nog blijken. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten. Op 14 januari wordt zoals je eerder al op XGN kon lezen de telefoonlijn uit de doeken gedaan, waarna de telefoons hoogstwaarschijnlijk dezelfde maand nog lanceert. Wij werken dit artikel bij met nieuwe informatie zodra deze bekendgemaakt wordt. In de tussentijd kun je de livestream via Samsungs site volgen.

  Dit artikel betreft een samenwerking met KPN.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.