Update - Storing in de CoronaMelder-app, meldingen komen later binnen

  In de strijd tegen het coronavirus heeft Nederland een speciale app die meldt als je in de buurt bent geweest van een mogelijk besmet persoon. De CoronaMelder-app kampt momenteel alleen met een storing die veroorzaakt wordt door een probleem bij Google. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (via Nu.nl).

  Update - CoronaMelder-app storing is inmiddels verholpen

  De storing bij Google is inmiddels verholpen en bezitters van Android-telefoons krijgen weer meldingen binnen waar nodig. De meldingen die eerder niet verstuurd zijn, zouden ook inmiddels aangekomen moeten zijn.

  Originele bericht

  Door een storing bij Google werkt de CoronaMelder momenteel niet naar behoren voor Android gebruikers. Bij een mogelijke aanraking met een besmet persoon komt er voor mensen met een Android-smartphone geen melding binnen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport meldt dat de meldingen niet verloren gaan, maar later binnen zullen komen. De storing wordt veroorzaak door een probleem in het Android Exposure Notifications System van Google. Er wordt door Google volop aan een oplossing gewerkt, maar hoe lang dit precies duurt is nog niet bekend.

  Apple gebruikers hebben geen last van het probleem, gezien Apple via iOS een ander systeem gebruikt om de meldingen te beheren van de CoronaMelder-app. Gebruikers met een iPhone krijgen dus wel de meldingen netjes binnen.

  CoronaMelder storing niet alleen in Nederland

  De storing in de CoronaMelder-app treft niet alleen Android-gebruikers in Nederland. Wereldwijd is het probleem geconstateerd. Wereldwijd draaien er nogal wat toestellen op de Android software die door Google ontwikkeld is. Al deze toestellen hebben momenteel last van haperingen door de storing.

  De CoronaMelder is sinds 10 oktober landelijk in gebruik en al ongeveer 4,5 miljoen keer gedownload. De app zorgt niet voor de voorkoming van aanraking met het virus, maar meldt het alleen als iemand in je buurt is geweest die besmet is. Hierop adviseert de app je om een test te laten doen, gezien er een risico op besmetting is.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.