Samsung Galaxy S10 specs - De beste geruchten tot nu toe

  Het launch evenement voor de Samsung Galaxy S10 staat gepland op 20 februari. Daarom is het nu al volop speculeren hoe de smartphone eruit gaat zien en wat de specificaties zijn. Dit zijn de beste geruchten die tot nu toe over de Samsung Galaxy S10 specs rondgaan.

  Het is belangrijk om te onthouden dat het hier gaat om geruchten en dat deze allemaal niet zijn bevestigd. Sommige specs van de Samsung Galaxy S10 zijn wel terug te zien op gelekte foto’s, maar de informatie is niet bevestigd door Samsung. Tijdens het launch event op 20 februari krijgen we alles over het nieuwe model van de smartphone gigant te weten.

  Zeg maar vaarwel tegen de notch

  Het is de eeuwige strijd in de smartphone business: hoe kunnen we de notch zo klein mogelijk maken of zelfs helemaal weghalen? De geruchten gaan dat Samsung hier een oplossing voor heeft gevonden. We kunnen namelijk vaarwel zeggen tegen de notch, omdat de camera rechtsboven in de hoek zou komen te zitten. Hierdoor verdwijnt de notch compleet, maar hierdoor heb je minder ruimte aan de rechter bovenkant van het scherm.

  Het is fijn dat er eindelijk een ‘oplossing’ is gevonden voor het notch-probleem, maar eigenlijk is het niet echt een oplossing te noemen. De camera zit nu niet meer verbonden aan de bezel, maar zit aan de rechterkant van het scherm los van de bezel. Dit mag dan wel het einde van de notch betekenen, maar er is nog altijd geen volledig schermvullende voorkant beschikbaar. Wanneer de geruchten waar blijken te zijn, zou het wel een stap in de goede richting betekenen.

  Vingerafdruksensor in het scherm

  We zien in de smartphone industrie vaak wanneer een bedrijf met een innovatieve feature komt, dat de andere er als de kippen bij zijn om dit over te nemen. Bedrijven als OPPO, OnePlus en Huawei hebben tegenwoordig smartphones met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Op de Samsung Galaxy S9 zit de sensor nog ‘ouderwets’ aan de achterkant, maar de geruchten gaan dat de sensor onder het scherm zit bij de nieuwe Samsung Galaxy S10.

  Toch is er tegenwoordig nog een meer vernieuwende manier om je telefoon de ontgrendelen. Dit kun je namelijk doen met behulp van je gezicht. De eerste keer moet je je gezicht in scannen en daarna kun je je smartphone ontgrendelen met een blik op je scherm. Met een foto gaat het niet lukken, omdat de meest geavanceerde techniek zelfs een standbeeld niet herkent als het echte werk.

  Groot, groter, grootst

  Vroeger werd een mobiele telefoon juist zo klein mogelijk gemaakt, zodat je geen enorm bakbeest in je broekzak mee hoeft te sleuren. Tegenwoordig moet het touchscreen scherm juist wel weer zo groot mogelijk worden gemaakt. Schermen van 6.4-inch zijn geen uitzondering meer in deze tijd. Toch zouden de specs van de Samsung Galaxy S10 nog indrukwekkender zijn.

  Het gerucht gaat dat er drie S10 modellen uit zullen komen met verschillende afmetingen. Het spelletje groot, groter, grootst zal worden gespeeld, want de Samsung Galaxy S10 Lite zou een 5.8-inch scherm krijgen. De reguliere Samsung Galaxy S10 zou een 6.4-inch scherm krijgen, wat al zeer groot is. De Samsung Galaxy S10 Plus zou zelfs een scherm van 6.7-inch scherm krijgen en dat zou een van de grootste smartphones tot nu toe zijn.

  Ultrasnelle 5G verbinding mogelijk

  Vervolgens gaan de geruchten dat we binnenkort binnen enkele seconden een volledig seizoen van House of Cards kunnen downloaden. Hoe dan vraag je je af? 2019 zou het jaar moeten worden van de 5G-verbinding. Hiermee kunnen snelheden tot hoger dan 1GB per seconde worden gehaald. Wel goed opletten dus, want hierdoor is je databundel binnen een mum van tijd op.

  De chipset van de Samsung Galaxy S10 zou een 5G-verbinding ondersteunen, maar het is nog niet bekend wanneer deze service ook door de telefoonmaatschappijen in Nederland zal worden aangeboden. De geruchten gaan dat dit ook in 2019 zal zijn, maar wellicht dat we hier meer over te horen krijgen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

  Meerdere camera’s voor haarscherpe foto’s

  Tot slot is het maken van foto’s voor veel mensen zeer belangrijk bij het aanschaffen van een smartphone. Tegenwoordig hebben sommige apparaten zelfs drie camera’s aan de achterkant, zoals bij de Huawei P20 Pro. De geruchten gaan dat ook de Samsung Galaxy S10 drie camera’s aan de achterkant zou hebben. Alle drie zouden ze een andere functie hebben en kunnen er ook foto’s met een bokeh-effect worden geschoten. Ideaal als je jouw instagram wat wil opfleuren.

  De front-camera van de Samsung Galaxy S10 zit aan de rechter bovenkant van het scherm en dit zal misschien even wennen zijn. Toch kun je prachtige selfies maken met deze camera, want de geruchten gaan dat deze camera minimaal 40 megapixels heeft. De perfecte selfie kun je met de Samsung Galaxy S10 dus maken. Wederom een pluspunt wanneer je jouw Instagram-account vol wil zetten met haarscherpe foto’s van je blije hoofd.

  Samsung Galaxy S10 specs zijn nog puur geruchten

  Alle specs die hierboven vermeld zijn, worden puur gebaseerd op de geruchten die er rond gaan. Er gingen ook een lange tijd geruchten over een opvouwbare smartphone van Samsung, maar hier is nu daadwerkelijk ook nieuws over naar buiten gebracht. Er komt een opvouwbare smartphone, genaamd de Samsung Galaxy X onderweg en wellicht zien we hier nog meer van tijdens MWC 2019. Deze smartphone staat ook als in ons artikel met de beste smartphone geruchten van 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.