Rick and Morty Season 4 Episode 1 breakdown

  De donkerste dagen van het jaar beginnen eraan te komen, maar voor fans van Rick and Morty is dat geen probleem. Nieuwe afleveringen van de serie zijn namelijk in première gegaan in de VS. Wij vertellen je precies wat er speelt en hoe je de aflevering zelf kunt kijken!

  Mocht je Rick and Morty Season 4 Episode 1 nog niet gezien hebben, is het zaak dat je dit zo snel mogelijk doet. Wij hebben een handig stappenplan voor je zodat je kunt zien wat je moet doen, dus aan de slag. Ga nu de aflevering kijken, want hieronder gaan we in detail in op wat er allemaal in de nieuwe aflevering gebeurt.

  Lesje leren

  Nu we de spoiler-waarschuwing gehad hebben is het tijd om direct in de aflevering te duiken. We beginnen bij het begin, namelijk de openingsscène waarin duidelijk wordt dat Rick enigszins op zijn plek is gezet door Beth en Jerry. Waar hij vorig seizoen kon doen en laten wat hij wilde, moet hij nu toestemming vragen aan Morty of hij mee wil op avontuur.

  Dit doet hij dan wel met plezier, waarna het avontuur van start gaat. Rick neemt Morty mee naar een buitenaardse planeet waar ze Death Crystals moeten verzamelen, waarna het avontuur pas echt van start gaat!

  Adult Swim

  Hologrammen hebben ook rechten

  Al snel ontstaan er wat problemen natuurlijk, maar daaruit komt ook een tof nieuwe personage voort dat we niet in deze breakdown kunnen vergeten. We hebben het over een hologram van Rick die constant Morty in bedwang probeert te houden. De humor komt alleen niet uit het bestaande hologram, maar uit de opmerkingen die hij constant maakt.

  Hij is er namelijk heilig van overtuigd dat iedereen racistisch is richting hologrammen. Telkens weer lig je in een deuk wanneer hij het over de rechten van hologrammen heeft en wanneer het hologram hypocriet blijkt te zijn is het hek van de dam. Je ligt met buikpijn van het lachen op de grond en daar kun je gewoon niets aan doen.

  Beth gaat te ver

  Het volgende moment waardoor je bijna in je broek plast van het lachen heeft te maken met de manier waarop Beth zich uitlaat over haar opa en broertje. Terwijl Rick en Morty aan het raaskallen zijn over hun gekke avontuur mengt Beth zich op de achtergrond in het gesprek. Ze gaat alleen net een stapje te ver en dat merkt Rick ook.

  Hij laat weten alles op te nemen wat in zijn garage gezegd wordt en laat het vervolgens afspelen. We besparen je de details, maar laten we zeggen dat ze nogal vulgair is in haar woordkeuze. Ze krijgt de wind dan ook van voren van zowel Rick als Morty terwijl wij in een deuk liggen van het lachen.

  Adult Swim

  Alles is liefde

  Morty is maar een simpele ziel, zoals we al sinds het begin van de serie weten. Hij wil gewoon oud worden met de vrouw van zijn dromen en zodra hij die toekomst ziet via een Death Crystal slaat hij door en zal dat zijn dood worden. Per ongeluk vermoordt hij Rick, waarna hij bijna helderziend wordt.

  Al snel raakt hij op het boevenpad en lapt hij alle regels aan zijn laars. Uiteindelijk weet Rick een stokje voor Morty’s heerschappij te steken, maar gemakkelijk is het niet. Uiteindelijk bleek Morty’s plan ook nog eens gedoemd om te falen, want Jessica (de vrouw van Morty’s dromen) wil in een ouderenhuis werken om iedereen die sterft te vertellen dat ze van hem of haar houdt. Dit blijkt de toekomst te zijn die Morty voor ogen had, waarbij hij dus niet met Jessica eindigt maar als oude man in een verzorgingstehuis die alleen sterft.

  Adult Swim

  Fascisten op de vreemdste plekken

  Het beste moment van de aflevering hebben we voor het laatst bewaard, namelijk het verhaal van Rick in Rick and Morty season 4 episode 1. Zoals de naam van de aflevering al doet vermoeden draait Ricks verhaal om zijn dood. Hij sterft namelijk aan de lopende band en heeft steeds clones die hij gebruikt om weer tot leven te komen.

  Helaas blijkt dat veel van zijn klonen onderdeel uitmaken van fascistische regimes die hem snel weer overhoop schieten. Sterker nog, hij maakt zichzelf een aantal keren van kant om de fascisten te vermijden. Uiteindelijk weet hij een goed universum te vinden, maar betekent dat wel dat hij door het leven gaat als bij. Dit doet hij dan ook voor een tijdje, wat maar goed is ook, want doordat hij een bij is weet hij precies hoe hij Morty moet stoppen!

  Dit was de Rick and Morty season 4 episode 1 breakdown

  Wil je nog meer lezen over Rick and Morty? Vergeet dan niet om XGN.nl te volgen. Aflevering 2 komt er namelijk aan en dus kun je binnenkort weer een nieuwe recap verwachten!

  Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.