Resident Evil 2 Tips & Tricks - Overleef Raccoon City als een baas

  Stel je voor: op je eerste werkdag als politieagent blijkt het dat de hele stad is overgenomen door bloeddorstige zombies. Wat doe je dan? Overleven natuurlijk! Wij geven je een aantal Resident Evil 2 tips & tricks om ervoor te zorgen dat jij niet eindigt als diner voor een groep zombies.

  Dit zijn andere zombies

  De originele Resident Evil 2 kwam in 1998 uit voor de PlayStation (voel jij je al oud?). In die tijd waren zombies in games nog relatief nieuw, maar vandaag de dag is dat wel anders. We begeven ons in een zee van zombie-gerelateerde games, films en comics. Je ontkomt niet meer aan die rottende hompen gereanimeerd vlees!

  Jammer genoeg kan je de zombie-skills die je de afgelopen jaren hebt opgedaan uit het raam gooien, want in de Remake van Resident Evil 2 werken zombies wat anders dan je gewend bent. Ze zijn nog steeds de lopende lijken die we kennen. De manier waarop je ze verslaat vereist wat meer tactiek, omdat een simpele headshot niet meer genoeg is om een zombie voor de tweede keer het graf in te sturen.

  De zombies zijn heel erg venijnig in de game. Schiet ze een paar keer in hun hoofd en ze vallen op de grond, maar voor je het weet staan ze weer op. Zelfs met afgeknalde armen, benen of zelfs rompen lopen (of kruipen!) ze gerust door. Lees dus goed onze Resident Evil 2 tips, want de zombies zijn echt meedogenloos.

  Daarom is het belangrijk om vooral niet te veel tijd te besteden aan het tegen de zombies vechten. Voor je het weet schiet je al je kogels op en kom je in de problemen als je ze écht nodig hebt. Bijvoorbeeld als er ineens een Ivy, Licker of Zombie-hond voor je neus staat. Bewaar daarom je kogels en andere wapens voor als je echt niet anders kan.

  Plan je routes

  Als je nog nooit een Resident Evil game gespeeld hebt, kan het soms lijken alsof je in een gigantisch doolhof bent beland. Deuren zijn op slot en hebben speciale sleutels nodig, puzzels blokkeren je weg en niet alles heeft een even logische indeling. De Remake van Resident Evil 2 heeft de layout van het Raccoon Politiebureau ook omgegooid, dus die stoffige oude maps van de originele game werken niet meer.

  De remake heeft op het gebied van de map wel wat verbeteringen toegevoegd. Je kan nu aan de hand van de kleur van een kamer zien of je alles al ontdekt hebt. Rood betekent dat er nog wat ligt, terwijl blauw betekent dat je helemaal klaar bent. De map laat ook zien als je items niet mee kon nemen en ze wel bekeken hebt. Je ziet dan een bijpassend icoontje staan op de map.

  Omdat de map nu zo gedetailleerd is, kan je een stuk beter je routes plannen. Zorg ervoor dat je door zo min mogelijk kamers moet om je bestemming te bereiken. Je weer maar nooit wat er plotseling kan verschijnen. Na de introductie van de Lickers beginnen ze ook steeds vaker voor te komen, dus het kan zijn dat een gebied dat eerst veilig was nu ineens vol zit met Lickers. Hoe sneller je ergens bent, hoe beter. Op de volgende pagina's bespreken we nog meer Resident Evil 2 tips!

  Neem niet te veel mee

  Eén van de belangrijkste elementen van klassieke Resident Evil games is de beperkte hoeveelheid spullen die je mee kan nemen. De beperkte inventory betekent dat je selectief moet zijn in wat je precies allemaal meeneemt. Dit is de derde tip in deze Resident Evil 2 tips & tricks special.

  Zorg er in ieder geval niet voor dat je inventory altijd helemaal vol zit met items en wapens. Het is verleidelijk om lekker veel First Aid Sprays en allerlei Herbs mee te nemen, maar dan houd je vrij weinig plaats over om nieuwe items op te pakken. De locaties van Resident Evil 2 liggen vol met kogels, onderdelen en items die je nodig hebt om verder te komen. Daarom is het handig om altijd op z’n minst vier plekken leeg te houden.

  Mocht je dan toch merken dat je geen plek meer hebt, zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk de items die je niet meteen nodig hebt in de Item Box dumpt. Bepaalde dingen als sleutels zijn altijd handig om bij je te hebben, maar meer dan één item om te healen is meestal niet nodig. Vergeet ook niet dat wanneer items een vinkje hebben, het betekent dat je ze nooit meer nodig hebt. Zorg ervoor dat je deze items altijd weggooit of in de Item Box doet. Zo ben je altijd goed voorbereid!

  Er zijn veilige plekken

  Resident Evil 2 geeft, dankzij de nieuwe RE Engine, een hopeloos beeld van Raccoon City. Als is in verval, auto’s branden op straat en het Raccoon City politiebureau is verzonken in complete chaos. Het lijkt alsof er geen enkele plek is waar je veilig bent van de verschrikkingen die op de stad losgelaten zijn.

  Gelukkig blijft Resident Evil 2 een game en zijn er altijd plekken waar je gewoon veilig bent. Al is dat in vergelijking met de originele game wel een stuk minder. Zombies en Lickers kunnen nu door deuren heen, dus een andere kamer in lopen om ze te ontwijken is geen goede strategie. Yvies l Toch ben je vrij zeker van veiligheid zodra je in een ruimte staat met een Item Box en een Typemachine. Dit zijn plekken waar jij je rust kan pakken en waar vijanden bijna nooit kunnen komen.

  Ondanks dat de zombies dus door deuren heen kunnen, komen ze daar niet. Er is alleen één uitzondering: de Tyrant die je achterna zit, beter bekend als Mr X. Dit biologische wapen zal je door het hele politiebureau achtervolgen. De RPD Main Hall is eerst altijd een veilige plek, maar daar heeft Mr X maling aan. Hij volgt je gewoon door dit eerst veilige stuk.

  Toch zijn er nog steeds plekken waar je veilig bent, zelfs voor de Mr X. Hij zal je niet volgen naar de kleinere Save Rooms in de game. Pas wel op, want Mr X kan zo voor de deur staan als je niet oppast. Blijft dus altijd opletten.

  Lees verder voor meer Resident Evil 2 tips!

  Backtracking is de moeite waard

  Bij de laatste tip van onze Resident Evil 2 tips & tricks gaat over backtracking. Dit is wanneer je aan de ene kant van de game iets vindt dat je aan de compleet andere kant pas kan gebruiken. Praktisch gezien moet je dan een flink eind teruglopen om het te kunnen gebruiken. In het geval van Resident Evil 2 is dit vaak gevaarlijk omdat vijanden flink aanhoudend kunnen zijn.

  Toch is het de moeite waard om te backtracken in Resident Evil 2. Er ligt bijna altijd wel wat klaar waarmee je de rest van de game beter kan spelen. Denk aan upgrades zoals iron sights, stocks, extended mags of zelfs gloednieuwe wapens. Zelfs een Hip Pouch is al een prima beloning, omdat het twee blokjes aan je inventory toevoegt.

  Vaak zullen de gebieden waar je terugkomt gevaarlijker zijn dan eerst, omdat er plotseling nieuwe vijanden zijn. Of Mr X is aan het rondlopen. Als je alle voorgaande tips combineert moet dat alleen geen probleem voor je zijn. Je hebt dan genoeg kogels, een goed geplande route en je weet waar je veilig bent. Alles om te overleven in Raccoon City met onze Resident Evil 2 tips!

  Heb jij nog Resident Evil 2 tips & tricks?

  Ben jij de ultieme overlever die The 4th Survivor met z'n ogen dicht uitspeelt? Dan lezen wij graag wat voor Resident Evil 2 tips jullie voor ons hebben. We zijn benieuwd naar de ultieme manieren om alle verschrikkingen in Raccoon City te overleven!

  Resident Evil 2 komt 25 januari uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Als je de game graag wil proberen voor je het koopt, is er ook een gratis 1-Shot Demo van de game. Er zijn ook Special Editions bekendgemaakt.

  Resident Evil 2 Remake

  Verkijgbaar vanaf 25 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.