5 redenen waarom je de Kingdom Hearts 3 release niet kan missen [gespeeld op E3]

  Het is volgend jaar eindelijk zover: na jarenlang wachten kunnen we in 2019 aan de slag met Kingdom Hearts 3. Je hebt vast al veel over de game gehoord, maar nadat wij de game op E3 2018 konden spelen zijn we overtuigd. Dit zijn 5 redenen waarom je de Kingdom Hearts 3 release niet mag missen!

  Fantastische graphics

  We weten allemaal dat gameplay eigenlijk veel belangrijker is dan graphics. Toch kan een mooi spreekwoordelijk likje verf er voor zorgen dat een game voor altijd op je netvliezen gebrand zal staan. Kingdom Hearts 3 is zo’n geval, want toen we de game speelden waren we nogal onder de indruk van hoe goed het spel eruit zag.

  Wij konden in de E3 demo aan de slag met een kort stuk uit de wereld van Toy Story en Hercules. Vooral de Toy Story wereld maakte ontzettend veel indruk; vanaf het moment dat we in de kamer van Andy werden gedropt vielen alle kleine details op. Het was alsof de kinderkamer uit de films tot leven was gekomen en er precies zo uitzag als wij ons konden herinneren van vroeger.

  In trailers konden we ook al de meer fotorealistische Pirates of the Carribbean zien en ook de wereld van Frozen ziet eruit alsof de film tot leven gekomen is. Het sleutelwoord is in ieder geval variatie. Het lijkt erop dat iedere wereld een eigen identiteit heeft en het dus niet allemaal samensmelt tot één grote Disney-brij.

  Meer Disney (en Pixar!) dan ooit

  Kingdom Heats blijft één van de vreemdste, maar tegelijkertijd beste crossovers in de geschiedenis van gaming. De combinatie tussen Final Fantasy, Kingdom Hearts en een bizar origineel verhaal smelten gewoon heel goed samen. Alle games staan dan ook bekend om alle verschillende Disney werelden die je kan vinden. Nu de Kingdom Hearts 3 release ook Pixar-films aan het lijstje toevoegt, kan ons geluk niet op.

  De films vertegenwoordigd in Kingdom Hearts 3 zijn tot nu toe werelden of personages uit Hercules, Frozen, Pirates of the Carribbean, Toy Story, Big Hero 6, Rapunzel, The Little Mermaid, Wreck-it-Ralph en Monsters Inc bevestigd. Het is nog niet bekend of dit alle Disney/Pixar films zijn die we terugzien in de game. Toch zijn deze al aangekondigde werelden een mooi uitzicht, omdat we de meeste ervan nooit eerder in een Kingdom Hearts game zagen.

  De eerste ‘echte’ Kingdom Hearts game in veel tijd

  Laten we voorop stellen dat Kingdom Hearts fans genoeg te spelen hadden de afgelopen jaren. Sinds de release van Kingdom Hearts 2 in 2006 zijn er talloze spin-offs en verzamelingen uitgekomen. Onder andere Kingdom Hearts 358/2 Days, Birth By Sleep, Dream Drop Distance en Unchained χ verdiepten het verhaal van de serie verder, maar gaven daar nog steeds geen conclusie aan.

  Mocht je één van deze games gemist hebben, dan is het als console-eigenaar bijna onmogelijk om ze te missen. Sindsdien zijn ze namelijk samengevoegd en opnieuw uitgegeven in Kingdom Hearts HD 1.5 Remix, HD 2.5 Remix HD en 2.8 Final Chapter Prologue. 13 lange jaren na Kingdom Hearts 2 zal deel 3 dan eindelijk het eerste nieuwe hoofddeel in de serie zijn.

  Meer mogelijkheden en speciale aanvallen dan je brein aan kan

  Eén van de redenen waarom wij uitkijken naar de Kingdom Hearts 3 release, is de hoeveelheid aan verschillende abilities die je hebt in de game. Door de mix tussen actie en RPG ben je in de game genoeg bezig met het neerhakken van Heartless, of met het gebruiken van spreuken zoals Cura of Firaga. Abilities zijn alleen hele andere koek. Ze geven je visueel indrukwekkende momenten die je echt niet kan missen.

  De game introduceert bijvoorbeeld het Attraction Flow-systeem. Door specifieke actiecombinaties uit te voeren doe je een sterke aanval gebaseerd op de attracties in de Disneyland pretparken. Big Magic Mountain is gebaseerd op Big Thunder Mountain in Disneyland en produceert een kleurrijk treintje waar je mee rond rijdt en vuurwerk afschiet. Er zijn ook Attraction Flow moves geïnspireerd door de Mad Hatter’s Tea Cups en Splash Mountain.

  Daarnaast kan je ook gebruik maken van Situation Commands als je succesvol aanvallen uitvoert. Dit kunnen sterke magische spells zijn of een ander soort sterke aanval. Tot slot keren Drive Forms ook nog terug. Dit zijn complete transformaties die je kan doen en afhangen van de Keyblade die je vast hebt.

  De conclusie van het Xenahort-verhaal bij de Kingdom Hearts 3 release

  De Kingdom Hearts 3 release zal eindelijk het einde betekenen van de Xenahort sage die begon in de allereerste Kingdom Hearts game. Na de eerder genoemde talloze spin-offs is het tijd om dit eindelijk te laten eindigen, zodat de serie verder kan met andere frisse verhaallijnen. Hoe dit precies gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk.

  Toen wij de game tijdens E3 speelden werden we ook niet veel wijzer. Naast het feit dat de Kingdom Hearts-games bekend staan om de verwarrende verhaallijn, helpen stukken verhaal uit context niet bepaald mee om het grote geheel te begrijpen. Wél hebben we al een klein voorproefje voor wat je kan verwachten.

  De game zal een vervolg zijn op de gebeurtenissen in Dream Drop Distance. Sora, Donald en Goofy gaan op zoek naar de Seven Guardians of Light en de Key to Return Hearts, die de plannen van Xenahort om licht en duisternis gelijk te brengen moeten dwarsbomen. Tegelijkertijd zoeken Mickey en Riku naar eerdere dragers van de Keyblades.

  Hoe gaat het aflopen? Dat weten we wanneer Kingdom Hearts III op 29 januari 2019 verschijnt op de PlayStation 4 en Xbox One.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.