Hoe vang je de Red Dead Redemption 2 legendarische dieren?

  In Red Dead Redemption 2 zijn er in totaal 29 legendarische dieren te vinden. Er zijn 13 soorten vissen en 16 andere dieren in de open wereld. Je kunt ze zoeken, opjagen en doden en dat is een moeilijkere klus dan dat je denkt, want waar vind je deze dieren?

  Als je deze legendarische dieren in Red Dead Redemption 2 doodt, kun je bijzondere spullen krijgen, waaronder Legendary Pelt of items zoals slagtanden. Deze items kun je verhandelen voor bijvoorbeeld zeldzame talismannen en die wil je zeker verzamelen. De talismannen kun je namelijk gebruiken om Arthur nog sterker te maken.

  Waar het bij normale dieren wel uitmaakt hoe je ze van kant maakt, hoef je daar gelukkig niet op te letten bij deze unieke beesten. Je kunt dynamiet gooien of de beesten volpompen met lood. Je buit zal altijd van de hoogste kwaliteit zijn, omdat ze vallen onder de legendarische dieren. Bereid je dus maar goed voor.

  Zorg er altijd voor dat je genoeg sterke wapens bij je hebt, zoals een boog met sterkere pijlen of zelfs gifpijlen. Met een verrekijker zou je de dieren bijvoorbeeld al gemakkelijk kunnen bespioneren. Daarnaast moet je ook voldoende ruimte in je tas hebben voor al het vlees, dierlijk vet en alle andere items die je krijgt na het doden van een legendarisch dier.

  In het onderstaande lijstje lees je alles over de legendarische dieren die bekend zijn in Red Dead Redemption 2. Houd er wel rekening mee dat je een legendarisch dier maar één keer kunt doden. Het dier zal ook pas verschijnen wanneer je de aanwijzingen van zijn territorium hebt gevolgd.

  Rockstar Games

  Vos

  Als je richting het noorden van Rhodes gaat vind je Mattock Pond. Hier kun je de legendarische vos en zijn sporen vinden. De sporen zijn mest, vacht en gebroken takken. Dit spoor leidt je naar een heuvel en hier loopt de vos ergens rond.

  De vos is in onze wereld al een klein beestje, dus in Red Dead Redemption 2 is dit niet anders. Toch moet je de legendarische vos niet onderschatten, want het wordt al snel een grote jacht. Je kunt de vos met een boog of Sniper Rifle wel te pakken krijgen. Pas wel op, want wanneer je een schot lost zal de vos zo snel mogelijk de bosjes in duiken. Zodra dit gebeurt zul je je best moeten doen om het beestje te volgen en de klus af te maken.

  Coyote

  De coyote kun je vinden in het westen van Dewberry Creek. Dit gebied ligt ook weer ten noordwesten van Rhodes. Het is in de regio Scarlett Meadows in Lemoyne. De aanwijzingen beginnen bij een stuk kreupelhout. Zodra je dit hebt onderzocht kun je het spoor verder volgen. Je vindt dan eerst wat vacht en later een karkas van een schaap. De Coyote loopt in de buurt van het karkas.

  Om de donkergrijze Coyote zo makkelijk mogelijk te doden kun je het lokken met een karkas. Zodra de aandacht van de coyote bij het karkas is, kun je hem doden. Houd er rekening mee dat ook de Coyote gevaarlijk is, ondanks dat hij niet heel groot is.

  Poema

  Deze grote katachtige is de volgende van de Red Dead Redemption 2 legendarische dieren die je moet opjagen. De poema is te vinden in Captooth Ridge. Zodra je alle sporen hebt gevonden - dit zijn bloed, een karkas en pootafdrukken - zal de poema verschijnen. Dit is op de heuvel in het zuiden van het gebied. De poema heeft een zwarte vacht en is dus makkelijk te herkennen. Zodra je het beest hebt gevonden kun je een plan van aanpak bedenken.

  Hou wel in je achterhoofd dat de poema erg snel is. Als het dier je eenmaal opmerkt kan hij binnen enkele seconden voor je neus staan. Hierdoor kun je beter lange afstandswapens gebruiken. Het gebruik van Cover Scent Lotion is ook zeker verstandig. De poema kan al snel zijn klauwen in je zetten, dus als je het dier goed wil raken kun je het beste de Dead-Eye-modus gebruiken.

  Alligator

  De alligator vind je in Bayou Nova, richting het westen van Lakay. De drie sporen bestaan uit gebroken stokken en twee karkassen. De alligator is niet heel snel maar wel erg agressief, iets wat je van een legendarisch dier wel mag verwachten. Het dier onderschatten is dan ook zeker geen goed idee, want als hij je eenmaal ziet ben je zijn nieuwe prooi. Om te slagen kun je het beste gebruik maken van iets grofs zoals dynamiet.

  Je kunt ook gaan voor een headshot met je sluipschuttersgeweer, maar kijk niet raar op als je de alligator niet gelijk kunt vinden. Om het dier zo snel mogelijk te vinden kun je het beste ergens schuilen en goed luisteren naar de geluiden in je omgeving.

  Je kunt de alligator pas opsporen nadat je de missie “Country Pursuits” uit het vierde hoofdstuk voltooid hebt. Bij sommige spelers verschijnt de alligator zelfs pas na hoofdstuk 6. Het is niet bekend waarom dit zo is, maar je kunt er niets aan doen. Mocht je de alligator na hoofdstuk 4 niet kunnen vinden is het slim om op een later moment pas terug te komen. Het slimste is om pas na hoofdstuk 6 te komen om er zeker van te zijn dat de legendarische alligator te vinden is.

  Rockstar Games

  Eland

  Om de Eland te vinden moet je reizen naar Bucchus Station in het Cumberland Forest. De eerste aanwijzing, mest, is op de heuvel ten noorden van het spoor te vinden. De tweede aanwijzing heeft met een boom te maken. De derde aanwijzing is vacht. De boom en vacht liggen vlakbij de mest en zou je dan ook gemakkelijk moeten vinden.

  Je hebt drie verschillende soorten elanden in de game, maar de legendarische is toch wel het meest opvallend. Dankzij haar witte vacht is deze grazer niet te missen. Je zult de eland vinden bij bosjes en andere planten. Als je de legendarische eland hebt gevonden zal het dier je niet aanvallen, maar wel van je wegrennen, net als een aantal andere legendarische dieren in Red Dead Redemption 2. Het is dus verstandig om een beetje op afstand te blijven zodat je goed kunt zien waar het dier naar toe rent. Gebruik een goed geweer (bijvoorbeeld de Bolt Action Rifle) en het zal genoeg zijn om de eland te doden.

  Ram

  Je kunt dit beestje vinden ten oosten van Cattail Pond. In de buurt zul je een rotsachtige heuvel vinden en hier begint de jacht. Dit geeft namelijk het territorium van de legendarische ram aan. De eerste aanwijzing is een hoopje mest dat je naar het zuiden leidt. Als je het pad blijft volgen kom je de ram vervolgens tegen. Er zijn zeven verschillende soorten rammen en schapen, inclusief de legendarische. Het verschil tussen deze zeven is dat de legendarische ram grote horens heeft en hoog op de poten staat. Toch zul je goed moeten kijken of je echt de legendarische ram hebt gevonden.

  Net zoals met meerdere dieren op dit lijstje zal je een geweer nodig hebben, want een schot door het hart en eentje door het hoofd zal genoeg zijn om het beestje de mond te snoeren.

  Wolf

  De plek waar de wolf zich bevindt kun je niet missen. De locatie is Cotorra Springs, Ambarino, ten westen van de Bacchus-brug. Je zult de wolf snel zien, omdat het dier zich op een open vlakte bevindt. Daarnaast is de zwarte/bruine wolf groter dan de andere wolven in de game. Het feit dat je jaagt in een open vlakte is ook weer je nadeel, want je hebt daardoor ook geen beschutting voor jezelf.

  Als je alle drie de aanwijzingen hebt gevonden (mest, vacht en een karkas) loopt de wolf ten oosten van de laatste aanwijzing.Het is verstandig om wapens mee te nemen die snel is maar wel veel schade aanbrengt. Als je vanaf een afstand schiet met je sluipschuttersgeweer zal de wolf niet meteen weten waar je bent en kun je nog een keer schieten. Als je daarna van dichterbij wil schieten raden we je aan om de wolf af te leiden en langzaamaan naar het beest toe te lopen. Wegrennen van het dier is het minst slimme wat je kunt doen, want zodra het beest je ziet heeft het je te grazen. We raden je ook aan om Dead Eye te gebruiken om deze van de Red Dead Redemption 2 legendarische dieren te doden.

  Zwijn

  Dit zwijntje is bij de BlueWater Marsh in Lemoyne te vinden en is de volgende van de legendarische dieren in Red Dead Redemption 2. Misschien was dit legendarische zwijn wel een goede vriend van Pumbaa, want het dier is niet agressief en zal jou nog sneller een knuffel geven. Toch staat het dier tussen de legendarische dieren die je kunt vangen in Red Dead Redemption 2. Met twee headshots is het over voor het legendarische zwijntje. Let wel op dat dit beest alleen kan worden gevild op de plaats waar je het dier hebt gedood.

  Rockstar Games

  Grizzly beer

  De legendarische beer is moordlustiger dan de gewone beer die je tegenkomt in de game. De beer kom je voor het eerst tegen tijdens de missie “Exit Pursued By a Bruised Ego”. Je zal de beer niet meteen kunnen doden, maar dat is geen gemiste kans. De beer zal een paar uur later terugkeren naar de jachtplek ten noorden van O’creah’s Run, een plek gelegen in Grizzlies East.

  De eerste aanwijzing vindt je op de plaats waar de beer je bijna heeft gedood in de missie “Exit Pursued By a Bruised Ego”. Wees je ervan bewust dat je de beer rustig moet benaderen. Zodra je begint te rennen zal de sterke moordmachine op je af komen en dan is het te laat. Je vindt de beer naast de berg, dus je kunt het beste de hoogte opzoeken en de beer met een sluipschuttersgeweer doden.

  Reebok

  In Big Valley, West Elizabeth kun je de reebok vinden. De eerste aanwijzing is vacht en die zul je vinden tussen de zwarte rand van het gebied en het eland-icoontje op de map. Zodra je het pad volgt kom je de tweede- (mest) en derde aanwijzing (weer mest) tegen. Dit pad brengt je uiteindelijk naar de reebok. De reebok heeft een bruine vacht met witte vlekken en ziet er dus anders uit dan de andere reebokken. Hierdoor valt het legendarische beestje wel erg op.

  Je kunt dan Eagle Eye gebruiken om het spoor te volgen om zo rustig de tijd te nemen. Er zijn namelijk veel bomen in dit gebied, wat het schieten een stukje lastiger maakt. Neem dus de tijd om een goed schot te plaatsen zodat je snel op pad kunt gaan om de volgende van de legendarische dieren die in Red Dead Redemption 2 te vinden zijn.

  Pronghorn

  De Pronghorn (ook wel gaffelbok of gaffelantilope genoemd) is te vinden in Rio Del Lobo Rock, ten oosten van Fort Mercer. Om je jacht op de Pronghorn goed te voltooien moet je eerst wat vacht vinden, gevolgd door wat mest en daarna wederom vacht. Je kunt een sluipschuttersgeweer gebruiken, ondanks dat het geen gevaarlijk dier is, want ook de witte Pronghorn kan goed ruiken. We raden je dan ook aan om weer de Cover Scent Lotion te gebruiken, zodat de legendarische Pronghorn niet van je vlucht.

  Er zijn ook zeven verschillende soorten Pronghorn, net zoals bij de ram. Het verschil tussen de legendarische Pronghorn en de andere is dit keer wel groot. De legendarische Pronghorn heeft wit, kort haar over heel zijn lichaam.

  Moose

  De locatie waar dit grote dier zich bevindt is Roanoke Ridge, in het verre noorden op de map. De eerste aanwijzing is een boom en kun je vinden als je het territorium nadert via het noordwesten. Je vindt een spoor dat naar wat mest en vacht leidt. De legendarische moose is niet agressief, dus je kunt Dead-Eye gebruiken of meerdere pijlen naar de kop van het dier vuren.

  Er zijn drie verschillende soorten, maar de legendarische moose valt op. De legendarische moose is groter dan de normale dieren in Red Dead Redemption 2 en heeft lichtgrijs haar. Je zult het grote beest dus snel zien.

  Bever

  De bever kun je vinden bij Butcher Creek, Lemoyne. Je kunt dit angstaanjagende maar schattig diertje doden met één goed schot. Het zal niet als een verrassing komen dat de bever te vinden is in de buurt van een kleine dam. Die dam kun je ten westen van de Van Horn ruilpost vinden. De bever is één van de kleinste legendarische dieren in Red Dead Redemption 2.

  Wel zijn er twee soorten bevers te vinden. De legendarische bever heeft een lichtere kleur vacht. Dit is gelijk het enige verschil tussen de gewone bevers en de legendarische.

  Witte Bizon

  Dit witte beest woont in het noorden van Grizzlies West, Lake Isabella. Zorg ervoor dat je warm aangekleed bent voordat je de kou trotseert, anders gaat het op de goede gezondheid van Arthur slaan. Het is dan ook één van de meest afgelegen locaties om één van de legendarische dieren in Red Dead Redemption 2 te vinden.

  Bij het noorden van Lake Isabelle vind je de eerste aanwijzing: vacht op een rots bij de kustlijn. Ergens richting het oosten van de eerste aanwijzing steekt een rots uit de sneeuw en hier ligt de tweede aanwijzing op, namelijk een hoopje mest. Als je het oosten op blijft gaan kom je gebroken takken tegen en uiteindelijk de legendarische witte bizon. Zorg er wel voor dat je de witte bizon in de gaten houdt. Het beest zal snel wegrennen wanneer hij jou ziet. Hierdoor raak je hem nog gemakkelijk kwijt, ondanks dat dit beest erg groot is. Als je denkt dat je in de buurt bent moet je zoveel mogelijk schieten en hopen dat er genoeg kogels zijn die de witte bizon raken. Zodra je de bizon hebt gedood moet je hem op de plek zelf villen, omdat het te zwaar is om mee te nemen.

  Tatanka Bison

  De Tatanka bison kun je vinden in Mantea Falls, New Austin. De legendarische Tatanka bison is erg groot, maar niet agressief en zal eerder van je vluchten dan dat het op je afkomt. De aanwijzingen zijn een hoopje mest, gebroken takken en wat vacht. De bison weet wel hoe hij kogels moet incasseren dus je moet flink wat kogels met je mee nemen. Goed richten op de zwakke plekken van het beest zal ook helpen. Anders wordt het nog een lange strijd.

  Omdat de bison zo groot is kun je het niet zomaar meenemen. Dit grote zoogdier moet je dus ter plekken villen, net zoals bij de witte bison. De Tatanka bison lijkt dan ook wel op de witte bison. Het enige verschil tussen deze twee legendarische dieren in Red Dead Redemption 2 is de kleur van het haar. De Tatanka bison heeft namelijk een zwarte vacht.

  Panter

  Waarschijnlijk ben je het langst bezig met het vinden en doden van dit legendarisch dier. De panter is namelijk één van de moeilijkste legendarische dieren in Red Dead Redemption 2. Voordat je op deze panter kunt jagen, moet je rang 9 van de Master Hunter-uitdagingen hebben bereikt. De panter is ook nog eens ontzettend snel en kan gemakkelijk je geur oppikken. Hiervoor kun je weer de Cover Scent Lotion gebruiken.

  De panter valt wel snel op, dus je hoeft niet lang te zoeken. Dit legendarische dier zit namelijk onder de littekens. Dit bewijst maar wat voor gevechten het beest allemaal heeft weten te overleven.

  Je kunt de legendarische panter vinden in het westen van Shady Belle in Lemoyne. Er is bijna geen dekking waar je gebruik van kunt maken, dus raden we het sluipschuttersgeweer aan. Daarna kun je gebruik maken van andere wapens om je jacht op de moorddadige panter af te maken. Let er wel op dat de panter kan springen en je zo in één keer kan doden.

  Red Dead Redemption 2 legendarische dieren

  Zodra het je is gelukt om de panter te doden kun je de andere legendarische dieren van Red Dead Redemption 2 ook wel aan. Daarna kun je opgelucht ademhalen en vieren dat je met succes hebt gejaagd op alle legendarische dieren in Red Dead Redemption 2.

  Heb je de game nog niet? In onze Red Dead Redemption 2 review lees je waarom wij de game een 9,8 gaven! Als je Red Dead Redemption 2 dan heb gekocht kun je ook jagen op de legendarische dieren en gebruik maken van dit lijstje.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.