Deze next-gen features willen we in Red Dead Online zien op PS5 en Xbox Series X

Article
woensdag, 27 januari 2021 om 19:30
red dead online forestf1611750701
In tegenstelling tot GTA 5 is er nog geen volwaardige next-gen versie van Red Dead Redemption 2 en Red Dead Online aangekondigd. Door een recente leak lijkt een nieuwe versie van de game nu alleen wel aanstaande. Deze next-gen features willen we in de PS5 en Xbox Series X versie zien.

Mooiere graphics

Het valt niet te ontkennen dat de wereld van Red Dead Redemption 2 en Red Dead Online prachtig en divers is. Van de besneeuwde bergtoppen en dichtbegroeide bossen in het noorden, tot aan de klamme moerassen rond Saint Denis en het klassieke tumbleweed country bij Armadillo. En dan hebben we het nog niet eens over de bruisende dorpen en steden gehad, die een voorbode zijn van de menselijke expansie in de frontier.
Toch kan het altijd beter en zeker met de grafische kracht die de PS5 en Xbox Series X in huis hebben. Denk bijvoorbeeld aan verbeterde physics om lange jassen, poncho’s en de haren van paarden realistischer te laten bewegen of een lightning system waardoor je een zonnebril moet opzetten wanneer je naar de zon kijkt. We weten waar de next-gen consoles toe in staat zijn en om de pracht en praal van Red Dead Online met de hardware naar een hoger niveau te tillen zou bijna grafische perfectie betekenen.
red dead online saint denisf1611750877

Een gevulde wereld

Hoewel de PlayStation 4 en Xbox One een mooie wereld kunnen neerzetten, kent de hardware in de oude consoles wel zijn limieten. En dat is met name te merken aan de processor die de apparaten gebruiken. Om de wereld zelf te renderen wordt de videokaart gebruikt, maar de vulling voor de wereld komt op het bordje van de processor.
In Red Dead Online krijg je dan soms ook te maken met een opvallend lege wereld. In een grote stad als Saint Denis zouden in die tijd veel meer mensen moeten rondlopen en de meeste spelers zijn wel bekend met uren op zoek zijn naar dieren voor de jacht. De sterk verbeterde processor van de PS5 en Xbox Series X kunnen ervoor zorgen dat het Wilde Westen niet alleen mooier wordt, maar ook een stuk realistischer door er genoeg NPC’s in te plaatsen.
En het houdt bovendien niet op bij computergestuurde karakters. Op de PS5 en Xbox Series X kan ook het limiet van het aantal spelers op één server worden verhoogd, zoals ook bij No Man’s Sky is gedaan. Wij kunnen nu al niet wachten om een enorme shootout in Armadillo te organiseren.
red dead online gun nightf1611750982

Verbeterde AI

Zoals gezegd hebben de next-gen consoles een flinke upgrade gekregen als het gaat om hun processor en dat onderdeel is vaak ook verantwoordelijk voor de aansturing van NPC’s. Het is dan soms ook een flinke klus voor de huidige consoles om alles in goede banen te laten lopen. We zien regelmatig NPC’s zeer vreemd gedrag vertonen of ze lopen middenin een vuurgevecht recht door de line of fire. Dat is ook niet heel vreemd, want het is een grote open wereld met veel elementen die tegelijkertijd berekend moeten worden door de hardware.
Het is dan ook een mooi moment voor Rockstar om de intelligentie van de NPC’s te verbeteren in Red Dead Online met een next-gen upgrade voor de PS5 en Xbox Series X. De krachtige nieuwe processoren zullen de extra verantwoordelijkheid met gemak aankunnen. We zullen alleen we de hilarische momenten met verwarde karakters gaan missen.
red dead online trader stagecoachf1611751076

DualSense controller functies

Een aantal nieuwe functionaliteiten waar we van dromen op de next-gen consoles is helaas niet voor alle platformen beschikbaar. Sony heeft namelijk flink haar best gedaan op de controller van de PS5, de zogeheten DualSense controller. De nieuwe mogelijkheden zijn bovendien perfect geschikt voor Red Dead Online.
Zo kunnen de adaptive triggers de oude, conventionele wapens goed simuleren, met een zware trekker om over te halen. En een ritje op een koets over hobbelige en ongeasfalteerde wegen in een klusje dat uitstekend geklaard kan worden door de haptic feedback. Door middel van de controller kan Red Dead Online naar een next-gen ervaring worden getild. Wij kunnen nu al niet wachten om ons een echte gunslinger te voelen in het Wilde Westen.
Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

Populair Nieuws