Dit kun je allemaal verwachten in de Red Dead Online Moonshiners update!

Article
woensdag, 11 december 2019 om 12:58
screenshot 2019 12 11 at 112239f1576059805
Aankomende vrijdag komt de tweede grote update uit voor Red Dead Online: Moonshiners. De eerste getitelde update heeft onder andere de drie gespecialiseerde rollen toegevoegd, maar wat kunnen we over een paar dagen verwachten? Lees er hier alles over.
In de levensloop van GTA Online zijn er talloze updates langsgekomen, met nieuwe wapens, auto’s, kledingstukken en evenementen voor de spelers. Red Dead Online heeft nog niet zoveel grote updates ontvangen, maar gelukkig begint het steeds meer te lopen. Want na Frontier Pursuits krijgen we al vrij snel de volgende grote update, met genoeg content om ons door de koude wintermaanden te helpen.

De Moonshiner specialisatie

Met Frontier Pursuits konden we genieten van de Bounty Hunter, Trader en Collector. De specialisaties hebben veel nieuwe content en missies toegevoegd, wat alleen maar bevorderlijk is voor de levensduur van Red Dead Online. Heb je even geen zin om de zoveelste bandiet om te leggen, dan kan je simpelweg even relaxen en de wijde omtrek afspeuren naar zeldzame voorwerpen als Collector.
Hopelijk ben je ook begonnen aan je carriere als Trader, want de grootste toevoeging van de Moonshiners update is natuurlijk de Moonshiner specialisatie zelf. In tegenstelling tot de andere specialisaties is een bepaalde hoeveelheid goudstaven niet genoeg om jezelf een nieuwe baan aan te meten. Om een Moonshiner te worden moet je namelijk eerst Rank 5 zijn als Trader of succesvol een Sell Mission ten einde hebben gebracht.
Voldoe je aan die eis, dan zal Cripps je voorstellen aan de beruchte Maggie Fike. Deze ‘dame’ is een ervaren bootlegger en zal je maar al te graag de fijne kneepjes van het vak uitleggen, in ruil voor jouw hulp. Naast de kennis heeft Maggie bovendien de connecties om jouw eerste illegale bedrijfje van de grond te krijgen.
Heb je eenmaal een Moonshiners Shack gekocht, dan kan je beginnen met het stoken van alcohol en het later verkopen aan de hoogste bieder. Om niet gepakt te worden door de lange arm van de wet moet je werkplek er natuurlijk niet uitzien als een illegale stokerij. De begane grond zal dus eruitzien als een doodnormaal huis, maar de kelder is waar het feest begint.
red dead online maggief1576060018

Gloednieuwe Story Missions

Een groot deel van de spelers van Red Dead Online hebben ondertussen de verhaallijn A Land of Opportunities uitgespeeld. Natuurlijk is het mogelijk om de missies opnieuw te spelen op een hogere moeilijkheidsgraad, maar een nieuwe verhaallijn is ook geen overbodige luxe.
De Moonshiners update voegt zo’n verhaal gelukkig dan ook toe aan de game. Zoals eerder gezegd wil Maggie Fike in ruil voor haar kennis, jouw hulp krijgen. Een rivaliserende bende bootleggers heeft geprobeerd haar uit de alcoholbusiness te werken en nu is het tijd voor wraak.
De nieuwe Story Missions zijn zoals gewoonlijk te spelen in je eentje of met maximaal vier personen in co-op. Door de concurrentie uit het veld te werken kan je bovendien je eigen zaak laten groeien, nieuwe recepten leren voor je smakelijke dranken en zelfs je eigen kroeg openen. Met een beetje mazzel word je al snel de Jack Daniels van het Wilde Westen.
red dead online moonshiners 12 3 2019 image 3f1575449355

Ervaringspunten grinden met Outlaw Pass 2.0

PC- en Google Stadia-spelers zullen met Outlaw Pass 2.0 misschien denken: ‘Wat was dan de eerste Outlaw Pass?’ De Frontier Pursuits update introduceerde de pas naast de Wheeler, Rawson & Co. Club. Voor een bepaalde tijd waren alle ervaringspunten die je verdiende twee keer zoveel waard, want tegelijkertijd ging je in rang omhoog in de club. Stuk voor stuk kreeg je daarmee toegang tot nieuwe kledingstukken, waardevolle dollars en zelfs goudstaven tot de einddatum van 18 november.
Vanaf 13 december kunnen outlaws aan de slag met de tweede versie. Tot wanneer de actie loopt is nog niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk zal het weer een maand of twee duren. Voor de Outlaw Pass moet je wel 35 goudstaven neerleggen, maar als de vorige editie een indicatie is kan je jouw inzet helemaal terugverdienen. Mits je natuurlijk goed tijd steekt in Red Dead Online en de maximale rang in de club bereikt. Heb je al een flinke hoeveelheid aan goudstaven gespaard of mag je de aankomende dagen nog even lekker gaan grinden?
red dead online moonshiner shackf1576060256

Nieuw schietgerei en de laatste mode

Naast alle grote toevoegingen komt de Red Dead Online Moonshiner update ook nog met een aantal kleinere verrassingen. Zo wordt de catalogus uiteraard aangevuld met een aantal nieuwe kledingstukken, kunnen er meer outfits worden opgeslagen in de Wardrobe én kunnen schietgrage cowboys onder ons de gloednieuwe Navy Revolver aanschaffen bij de plaatselijke gunsmith. Daarvoor moet je wel een paar missies van de Moonshiner specialisatie hebben voltooid. Dus zorg dat je vrijdag meteen aan de slag kan met je nieuwe onderneming!
Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.