Waar gaat Harry Potter and the Cursed Child over? - Samenvatting voor de films

  Er gaan geruchten rond dat de tweedelige theatervoorstelling rondom Harry Potters' zoon verfilmd gaat worden. Toch heeft niet iedereen dit stuk gezien of het theaterstuk gelezen. In dit artikel geven wij een Harry Potter and the Cursed Child samenvatting zodat je een beeld hebt waar het verhaal ongeveer over zal gaan.

  Warner Bros. Pictures

  Harry Potter magie

  Harry Potter and the Cursed Child gaat door op de magie zoals we die van Harry Potter kennen. Wanneer dit stuk wordt verfilmd gaan we weer terug naar Hogwarts - de school voor hekserij en hocus pocus. Volgens We Got This Covered keren Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson terug om een belangrijke rol te spelen in twee nieuwe Harry Potter-spinoffs. Deze nieuwe films staan volgens dezelfde geruchten los van de Fantastic Beast-serie.

  In tegenstelling tot de Fantastic Beast-serie zal dit avontuur zich niet voor de gebeurtenissen van Harry Potter afspelen, maar erna. Ook na de dood van Lord Voldemort zal er namelijk nog een heleboel in de magische wereld van Harry Potter gebeuren. Dacht je dat het verhaal was afgelopen? Door de jaren heen zijn de Harry Potter-films relatief goed ontvangen, wat Warner Bros. voldoende redenen geeft om ook het tweedelige theaterscript te verfilmen.

  Drijfveren in het kort

  Op het moment dat het theaterstuk begon, waren Harry Potter en zijn kinderen op King's Cross Station. Dit is exact waar Harry Potter and the Deathly Hallows stopte. We zien dat Albuin Potter bang is om bij Slytherin ingedeeld te worden. Zijn vader stelt hem gerust, maar samen met zijn nieuwe vriend Scorpius Malfidus wordt hij toch in Slytherin ingedeeld. Albus accepteert dit en de tijd gaat verder. Ondertussen leert hij steeds meer over Hogwarts en de verhalen rondom zijn vader: de jongen die bleef leven. Hij leeft in de schaduw van zijn vader en wanneer hij Harry in een gesprek met meneer Diggory afluistert, ontstaat het idee om via tijdreizen zijn zoon van de dood te redden. Die zoon ging in de vierde Harry Potter-film dood, toen Lord Voldemort uit de dood herrees.

  Door middel van een wisseldrank doen Albus, Scorpius en Delphi (de dochter van Voldemort) zich voor als Harry, Hermelien en Ron. Ze breken in op het Ministerie van Toverkunst, stelen hier een tijdregelaar en reizen door de tijd om verschillende gebeurtenissen recht te zetten. Dit gaat recht tegen de adviezen van Harry Potter in, hij vindt dat je niet met de tijd moet knoeien. De ouders merken ondertussen dat hun kinderen weg zijn en zetten een zoektocht op touw. Ondertussen reizen de kinderen door een heleboel verschillende alternatieve tijdlijnen.

  Dubbele titelbetekenis

  De titel van het theaterstuk is interessant omdat het op meerdere manieren kan worden geïnterpreteerd. Zo is Delphi de dochter van Voldemort. Dat is al een reden op zichzelf om je vervloekt te voelen. Waarom zou je namelijk familie willen zijn van iemand die over de wereld wilde heersen? Het wordt al helemaal gek tegen het einde aan, want Voldemort heeft namelijk ook een rol in het verhaal, omdat Delphi meer over haar vader wil weten. Dat levert een interessante scene op die we niet zullen verklappen.

  Aan de andere kant heb je Albus, die niet in de voetsporen van zijn vader kan staan. Iedereen denkt dat hij goed moet zijn in de dingen waar zijn vader goed in was. Dan zit hij ook nog eens bij Slytherin ingedeeld in plaats van Gryffondor. Juist doordat hij zich zo in de schaduw van zijn vader voelt opgroeien, heeft hij het idee nergens echt bij te horen.

  Rol oude personages

  Harry, Ron, Hermelien, Ginny en Draco spelen ook nog een rol in dit geheel. Uiteindelijk zijn ze niet alleen vader of moeder, maar hebben ze in het verhaal ook een heel nieuw leven. Het is interessant dat Harry Potter and the Cursed Child je een beeld geeft hoe ze negentien jaar na de laatste film in het leven staan. Zo is Harry Potter nu werkende op het Ministerie van Toeverkunst en is Hermelien daar om de tovenaarswetten te herschrijven. Draco en Harry groeien ook meer naar elkaar toe - ondanks hun verleden.

  Met Harry Potter and the Cursed Child leer je meer over wat er met al die personages is gebeurd, nadat ze Hogwarts hebben verlaten. Je leert ook meer over de karakters in alternatieve tijdlijnen. Zo is er een tijdlijn waarin Hermelien de docent voor Verdediging Tegen Zwarte Kunsten op Hogwarts wordt. Wie had dat ooit gedacht?

  Harry Potter and the Cursed Child samenvatting

  Het theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child is door fans met gemengde gevoels ontvangen. Zo waren er fans die het geweldig vonden, omdat ze opnieuw in de magische wereld van Harry Potter konden duiken. Toch waren er ook voldoende fans die niet zo te spreken waren over het stuk, omdat het op sommige punten als fanfiction overkwam. Dit komt voornamelijk omdat Harry Potter and the Cursed Child niet enkel en alleen door J.K. Rowling is geschreven. John Tiffany en Jack Thorne, theatermakers, schreven ook mee aan het stuk.

  Hoe kijk jij tegenover Harry Potter and the Cursed Child? Laat het weten in de reacties.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.