Disney's Raya and the Last Dragon release weet hierom de aandacht te trekken

Article
dinsdag, 03 september 2019 om 11:12
xgn google image
Disney heeft een unieke nieuwe titel aangekondigd. Het gaat hier om de release van Raya and the Last Dragon. Alhoewel er nog zeer weinig over deze titel bekend is, trekt de film om diverse redenen onze aandacht. In deze special laten we weten waarom dit een interessante titel kan worden. Maak tijd voor een drakenavontuur!

Indrukwekkende concept art

De nieuwe titel weet direct de aandacht trekken. Het lijkt een verhaal te worden over de cultuur van Zuidoost-Azië. Denk hierbij aan landen als Thailand, Vietnam, Cambodja, Maleisië, Indonesië en Laos. De stem van Raya wordt neergezet door Cassie Steele en ook Awkwafina zal een rol vertolken, namelijk die van Sisu de draak.
Het duurt nog even voor Raya and the Last Dragon naar de bioscopen komt. Vooralsnog staat de titel voor november 2020 gepland. Wel is er al de nodige concept art gedeeld en die schreeuwt dat het een goed idee is om deze titel in de gaten te houden. De interessante concept art werd gedeeld tijdens de D23 Expo. Hier werd de film ook aangekondigd.

Wat is die Raya and the Last Dragon release?

Raya and Last Dragon kan mogelijk een interessant verhaal bieden. In deze film reizen we af naar Kumandra, waar maarliefst vijf verschillende clans wonen die allemaal onderdeel vormen van het Land van de Draak. Er zijn daarentegen maar weinig draken te bekennen in het Land van de Draak. Die zijn allemaal verdwenen nu Kumandra door een duistere kracht in zijn greep wordt gehouden. De krijger Raya gaat op een avontuur om de laatste draak te vinden.
Het lijkt een klassieke Disney-aanpak te krijgen met wat moderne snufjes in de mix. Dit zien we als we de vergelijking trekken met films als Tangled, Frozen en de Pixar-klassieker: Brave. Dit keer is het geen prinses die gered moet worden door een prins. Het is een Disney-vrouw die haar eigen boontjes weet te doppen. Dit keer alleen wel in een animatiewereld - iets wat we al eventjes niet meer hebben gezien met al die live action-films.

Eens geen remake

Disney lijkt na een hele waslijst aan remakes op bestaande titels, eindelijk ook eens een unieke nieuwe titel aan te kondigen. Natuurlijk krijgen we ook Frozen II, maar gezien dit een vervolg is voelt dit niet helemaal als een nieuwe film aan. Raya and the Last Dragon wordt een avontuur zoals we dat eerder nog niet van Disney zagen. Ook wordt het weer een lekker ouderwetse animatiefilm. Iets wat we ook al een tijdje niet van Disney hebben gezien.
Eigenlijk mogen er wel meer van dit soort films komen. Disney werkt op het moment bijvoorbeeld aan remakes van Lady and the Tramp, Cruella en The Little Mermaid. Een eerdere rubriek maakte al duidelijk dat het niet lastig is om minimaal tien Disney films op te noemen die een remake krijgen. Daarnaast zijn er geruchten dat er aan een tweede live action Lion King-film wordt gedacht of zelfs nieuwe live action-vervolgen op Aladdin.