Tijdens de Rainbow Six Invitational zijn de twee nieuwe operators van de aankomende downloadbare content onthuld. Operation Chimera, zoals de DLC heet, brengt naast een tijdelijk evenement namelijk twee gloednieuwe karakters met zich mee om mee te stoeien. Lion en Finka hebben beiden interessante vaardigheden die elk team kunnen helpen in de strijd, dus het is de hoogste tijd om de twee onder de loep te nemen.

Lion - Pas op waar je loopt

En we beginnen met Lion, de eerste nieuwe operator. Deze van oorsprong Franse strijdkracht is uitgerust met een kleine drone, de EE-One-D, die constant boven de map hangt en de boel in de gaten houdt voor je. Dit stukje techniek speelt een grote rol binnen de unieke vaardigheid van Lion. Per ronde kan hij namelijk tot drie keer toe zijn drone activeren, wat ervoor zorgt dat alle tegenstanders die zich voortbewegen op de map worden uitgelicht.

En niet alleen voor jezelf, nee het hele team krijgt deze informatie door. Super handig om te checken waar je tegenstander zich bevindt voordat je ten strijde trekt. Alle vijanden worden middels rode silhouetten voor je aangeduid, zelfs door muren of andere objecten. Wel moet een vijand bewegen om gespot te worden. Blijf je stilstaan, dan zal de vijand je positie niet ontdekken.

Maar er zijn meer manieren om onder de radar van Lion te blijven. Zo zorgt de jammer van Mute er onder andere voor dat je niet gezien kan worden. Desalniettemin zal Lion zeker voor wat reuring zorgen onder de Rainbow Six Siege spelers. En dan hebben we het nog niet eens over de andere nieuwe aanwinst gehad.