Onze verwachtingen van de gamescom persconferenties - Nieuwe titels uit de doeken?

  Aankomende week is het alweer zover: gamescom 2019. Net zoals andere jaren staan er weer een aantal persconferenties ingepland die voor de opening van de beurs worden gehouden. Maar wat kunnen we verwachten van de gamescom persconferenties dit jaar? Wij zoeken het voor je uit.

  Voorafgaand aan de gamescom 2019 zullen er drie persconferenties plaatsvinden: Inside Xbox, Google Stadia Connect en de Gamescom Opening Night Live. Kijkers kunnen ze allemaal volgen op maandagavond, waar om 18:00 Nederlandse tijd Microsoft van start zal gaan met haar show, met Google en Opening Night Live telkens een uur later.

  Inside Xbox

  De beurt is dus eerst aan Microsoft met Inside Xbox, een evenement dat het Amerikaanse bedrijf vaker organiseert, maar waar voor gamescom een speciale editie georganiseerd is. Van deze persconferentie is al een aantal zaken bekendgemaakt, maar dat betekent uiteraard niet dat er geen ruimte zal zijn voor verrassingen.

  Tijdens Inside Xbox zal Microsoft in ieder geval voor het eerste de Horde-modus van Gears 5 laten zien. Daarnaast zullen er ook nieuwe beelden of trailers worden vertoond van de multiplayer van Ghost Recon Breakpoint, Destiny 2-uitbreiding Shadowkeep, Empire of Sin, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Battletoads, Blair Witch én de nieuwe Age of Empires.

  Het grote nieuws dat Microsoft nog niet uit de doeken heeft gedaan is natuurlijk de opvolger van de Xbox One. Maar wij verwachten niet dat die onthuld wordt tijdens gamescom. Wat wel mogelijk is zijn toevoegingen aan de Xbox Games Pass of nieuwe aankondigingen van Microsoft haar eigen studios, bijvoorbeeld Obsidian Entertainment. De RPG-ontwikkelaar komt dit jaar nog met The Outer Worlds, maar die werd nog niet in samenwerking met de Amerikaanse grootmacht ontwikkeld.

  Google

  Google Stadia Connect

  Tijdens de persconferentie van Google gaan we uiteraard meer te horen krijgen over de Google Stadia, de streamingdienst van het techbedrijf, waarmee gamers door middel van een abonnement games kunnen streamen. Daarmee hoeven spelers niet meer een dure PC met een sterke videokaart aan te schaffen, want de servers van Google zullen de benodigde rekenkracht gaan leveren. Je hebt enkel een goede internetverbinding nodig en een apparaat om Stadia op te kunnen streamen.

  De Amerikaanse techgigant heeft laten weten dat de tweede Stadia Connect helemaal om de games zal gaan draaien en dat we gloednieuwe trailers kunnen gaan verwachten. We nemen dan ook aan, naast de trailers, dat Google de samenwerking met meer gamestudios gaat aankondigen. Er is al een lijst bekend van studios en games die Stadia ondersteunen, maar Google zal natuurlijk zoveel mogelijk games aan zich willen binden.

  Daarnaast hopen we dat er iets meer bekend zal worden gemaakt wat betreft informatie rondom Google Stadia. Zo weten we dat je met een abonnement een aantal gratis games zal krijgen, maar het gros van de games zal je alsnog moeten kopen. De vraag is dan ook hoeveel een game op Stadia zal kosten, als je daarnaast ook nog de abonnementskosten moet gaan betalen. Google heeft bij haar persconferentie nog genoeg uit te leggen over de Stadia.

  Gamescom Opening Night Live

  Het grote evenement op de vooravond van de gamescom is natuurlijk de Gamescom Opening Night Live. De persconferentie zal worden gepresenteerd door Geoff Keighley, die elk jaar de Game Awards op zijn rekening neemt. Het is dan ook geen verrassing dat de show veel overeenkomsten zal kennen met de Game Awards, op de prijsuitreiking na uiteraard.

  Aan de show is een flink aantal uitgevers verbonden, waaronder Sony, Ubisoft, Activision, EA en 2K. Bij de persconferentie kunnen we dan ook voornamelijk nieuwe trailers en beelden verwachten van titels die eraan zitten te komen. Zo is ook al bekendgemaakt dat Hideo Kojima bij de show aanwezig zal zijn om meer te vertellen en te laten zien over Death Stranding. Mogelijk laat Kojima zich uit over een PC-release van de game, waarover wordt gespeculeerd.

  Er zullen bij de Gamescom Opening Night Live dus genoeg beelden aanwezig zijn, maar eerlijk gezegd hopen we ook nog op een aantal (kleine) aankondigingen. Met zoveel uitgevers die hun medewerking verlenen zal er vast wel eentje tussen zitten die het moment wil gebruiken om zijn of haar nieuwe titel uit de doeken te doen. We gaan het zien op maandagavond.

  Wat kunnen we verwachten van de gamescom persconferenties?

  Wat denk jij dat de verschillende bedrijven zullen laten zien bij de persconferenties? Zal het voornamelijk gaan om de nieuwe gameplaybeelden en trailers die al bekend zijn gemaakt of verwacht je nog een verrassing? Laat het ons weten in de comments!

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.