PUBG tips - Betreed voorbereid de Battleground

  PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) is al een tijdje te spelen op de PC, maar de genadeloze strijd om leven of dood is nu eindelijk ook speelbaar op de Xbox One en het duurt nog wel even voordat iedereen de kneepjes van de Xbox controller onder de knie heeft. Daarom zijn hier een paar handige PUBG tips!

  Blijf om je heen kijken

  ''Links kijken, rechts kijken, komt er niks aan?'' Oversteken. Het zinnetje dat mama vroeger altijd al zei als je buiten ging spelen in de buurt van een straat en na drie keer wisten we het wel, maar ze bleef het maar herhalen. Toch komen deze woorden op latere leeftijd nog van pas zo blijkt nu!

  Dit is de enige tip die in het lijstje van PUBG tips staat die afgeleid is van de instructies van je moeder. Want in de game kun je zomaar voor verrassingen komen te staan. Als je wil overstekken naar een gebied vol huizen moet je altijd eerst goed kijken en luisteren of er een voertuig aankomt en uiteraard of je nergens een sluipschutter in het gras ziet rondsnuffelen.

  Het is simpel en kost nauwelijks tijd, gewoon even kijken en bespaar jezelf een vroege dood!

  Ga voor die auto

  Auto's zijn misschien wel het belangrijkste element in de game, omdat je met dit rijdende voertuig zo snel mogelijk van A naar B kunt komen en zo de race tegen de klok kan winnen. Ook ben je redelijk veilig voor geweerschoten en kun je als je beschoten wordt gewoon wegrijden van de tegenstander.

  Er zit ook nog een andere mooie kant aan de auto. Want misschien is de auto zelfs wel het beste wapen van PUBG, je kunt de tegenstander er namelijk genadeloos mee omverrijden en hem naar het hiernamaals sturen. Een klein deukje in de bumper, maar gelukkig is er wel een persoon minder.

  Normaal gesproken zouden we het je niet aanraden om zonder rijbewijs achter het stuur te springen, maar als het om PUBG gaat wel. Het is een wapen en brengt je snel van A naar B, daarom is dit ook één van de belangrijkste PUBG tips!

  Zoeken naar een scope

  Auto's mogen dan wel misschien het gevaarlijkste wapen zijn, het is niet het meest geruisloze wapen dat er is. Met een beetje geluk kun je het geluid van de vuurwapens wat verminderen door een demper op je geweer te zetten, mits je er eentje kunt vinden uiteraard.

  Maar goed, demper, auto, nee daar zijn we bij deze tip niet voor. Een scope, dat gaat je helpen om te concurreren met de top van PUBG. Of het nou een 2x, 4x of 8x zoom is, dat maakt geen donder uit. Met een scope kun je de vijanden in de verte neerschieten, iets wat van mega groot belang en voordeel is!

  Ondanks dat het speelveld steeds kleiner wordt zul je wel merken dat afstanden alsnog moeilijk te overbruggen zijn zonder scope. Het is namelijk een kwestie van sluipen als je één van de laatste overgeblevenen bent en dat zorgt ervoor dat je flink moet gaan zoeken naar de vijand.

  Balanceer je risico

  PUBG is een spel waarbij risico hoog in het vaandel staat als het gaat om het succesvol zijn, maar je moet dit wel goed kunnen balanceren. Zo raden wij af om het gehele potje als een kip zonder kop door de map heen te gaan rennen, maar, zoals al eerder aangegeven, eens rustig om je heen te kijken en dingen te spotten.

  Daarnaast moet je niet bang zijn om de confrontatie met iemand aan te gaan. Schiet je die man in de verte wel of niet? Wij zouden zeggen: wel. Bijna altijd heeft de tegenstander geen precies idee waar de schoten vandaan komen, dus het is niet zo dat je meteen je positie hebt verraden.

  Leer de controls

  De laatste in het rijtje PUBG tips: leer de controls van de game uit je hoofd. Dit is super belangrijk, want de game kent veel dubbele knoppen. Zo kun je met LT inzoomen, maar als je twee keer op LT drukt zoom je in met je scope. Er zitten dus een aantal dubbele betekenissen aan de controls die je pas na een paar keer spelen zelf zult ontdekken.

  Daarnaast is het ook handig omdat je niet weet hoe alles werkt. Zo stap je in de auto met X en ga je eruit met B, logisch als je het zo verteld wordt, maar als je dit niet weet is het pas na een paar keer flink alle knoppen indrukken duidelijk. Daarom raden wij het je ten zeerste aan, leer die knoppen zo snel mogelijk uit je hoofd!

  PUBG tips voor de nieuwkomer!

  In onze PUBG review voor de Xbox One lieten we al weten dat als je nieuw bent in het genre Battle Royale dat de makers je niet gaan helpen om je te trainen. Daarom hebben we hier een paar handige PUBG tips voor je om zo wat meer in het spel te komen!

  PUBG is sinds 12 december verkrijgbaar voor de Xbox One. Het spel is nog in early access en heeft daarom nog een paar mankementen, maar de update van een paar dagen geleden heeft de grootste fouten uit het spel weten te halen. Heb jij nog goede tips? Deel ze onder dit artikel in een reactie met andere spelers!

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.