Wie had het beste jaar: Nintendo, Sony, of Microsoft? - XGN Doe Mee

  De kerstvakantie is officieel begonnen en een complete week gamen is bijna mogelijk; eerst nog de feestdagen 'overleven'. Voordat dit allemaal gebeurt, vraagt de XGN Doe Mee wie eigenlijk het beste jaar had: Nintendo, Sony, of Microsoft? Welkom bij de XGN Doe Mee!

  Een weekje geleden vroegen wij naar jullie meest tegenvallende game van het jaar. Games die niet per se slecht waren, maar anders waren dan jullie verwachtingen, of gewoon wel erg tegenvielen. We zagen meerdere games voorbijkomen, met Battlefront 2 en Destiny 2 als ‘leiders’. Deze keer krijgt Darth_Dion het laatste woord:

  Darth_Dion – Level 5

  Als trouwe Star Wars-fan is SW Battlefront 2 mij enorm tegengevallen. Ja het ziet er mooi uit, ja er is een en ander custumizable, ja je kunt weer met hero's aan de slag maar... Het kost veel te veel punten om interessante karakters of voertuigen te spelen. Als je dan eindelijk een voertuig hebt, kun je hem niet eens landen/erin of eruit?

  Zelfs met de space battles kun je jouw voertuig niet landen in het moederschip van de vijand. En waarom kan ik geen servers en maps kiezen? Ik speel continu dezelfde gebieden! Al met al grote tegenvallen, en dan noem ik niet eens de lootboxes want die vind ik wel meevallen...

  Het hele debacle met de loot boxes is iets wat EA, en natuurlijk Star Wars Battlefront 2, zal blijven achtervolgen. Dat is dan ook iets wat in het teleurstellingenlijstje van 2017 van Kotaku staat en waar de Doe Mee wel enkele herkenningen inziet.

  Goed, eventjes genoeg negatieve aspecten qua niet waargekomen verwachtingen en dergelijke. Het einde van dit kalenderjaar nadert enorm snel; de XGN Doe Mee kan zelf nog geeneens bevatten dat het over twee dagen al Kerstmis is. Het was weer een bewogen jaar qua games, maar voordat wij naar jullie beste game van het jaar vragen, zijn wij eerst benieuwd naar iets anders:

  Wie had het beste jaar: Nintendo, Sony, of Microsoft?

  Dat het een enerverend jaar is geweest, dat kunnen we wel rustig stellen. Maar wie van de traditionele grote drie had het beste jaar? Was het Nintendo met zijn Switch en enkele ijzersterke titels? Of ga je toch voor Sony en diens lijst met grote games of Microsoft met de ruwe kracht van de Xbox One X?

  Laat het ons weten in de reacties wie volgens jou het beste jaar had en WAAROM dat bedrijf die ‘titel’ verdient. Wij zijn ook benieuwd waarom een uitgever annex ontwikkelaar niet zijn jaar zou hebben gehad! Dat mag je dus ook vertellen in de reacties hieronder. Wensen wij jullie alvast fijne feestdagen en tot volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.