10 gave PS4 games onder 10 euro - Goedkoper toppers

  School, eten, drinken: alles kost geld! Wij snappen daarom ook wel dat je niet honderden euro's kan uitgeven aan games. In deze special zetten wij daarom 10 gave PS4 games onder 10 euro voor je op een rijtje. Deze toppers moet je gespeeld hebben!

  Bloodstained: Curse of the Moon

  In de hoogtijdagen van de serie stond Koji Igarashi aan het hoofd van een reeks succesvolle Castlevania games. Na zijn vertrek bij ontwikkelaar Konami besloot hij het heft in eigen handen te nemen en lanceerde hij succesvol de Kickstarter voor Bloodstained: Ritual of the Night. Omdat deze Kickstarter zo veel geld binnen harkte (meer dan 5 miljoen dollar), haalde het ook één van de Stretch Goals. Dit was een 2D retro project dat als proloog zou dienen voor de hoofdgame.

  Uiteindelijk ontpopte dit project zich als Bloodstained: Curse of the Moon, een game in de stijl van de 8-bit Castlevania games op de Nintendo Entertainment System. Ondanks dat dit een kleine release is die met weinig bombarie aangekondigd werd, is het onverwachts toch een klassieker geworden. Elke fan van de klassieke Castlevania games moet deze titel gespeeld hebben.

  Bloodstained: Curse of the Moon kost 9,99 en is alleen digitaal verkrijgbaar in de PlayStation Store.

  Minit

  Soms heb je alleen maar een creatief idee nodig en de rest komt vanzelf. Dit is zeker het geval bij Minit. Het is een typische avonturengame die het beste vergeleken kan worden met The Legend of Zelda. Op zich niet een hele unieke eigenschap. Minit heeft alleen een twist.

  Je krijgt namelijk maar zestig seconden, één minuut dus, om je avontuur te voltooien. Na deze tijd ga je weer terug naar het begin en behoud je alleen de items die je verzameld hebt. Je komt dus steeds een stapje verder en dichterbij het einde. Een ontzettend creatief idee, voor 9,99 euro is dat dan zeker één van de leukste PS4 games onder 10 euro.

  Minit is digitaal beschikbaar op de PlayStation Store.

  Jetpack Joyride

  Ontwikkelaar Halfbrick Studios, bekend van Raskulls en Fruit Ninja, kwam in 2011 met een simpele mobiele game op de proppen: Jetpack Joyride. In de game bestuur je Barry Streakfries die een jetpack steelt uit een geheim laboratorium. Het doel is om uit het laboratorium te ontsnappen, maar in feite is dat niet mogelijk. Jetpack Joyride is namelijk een endless runner wat betekent dat ontsnappen eigenlijk helemaal niet mogelijk is.

  De game heeft de meest simpele besturing ooit. De enige besturing is de jetpack, die met een druk op de knop opstijgt en die daalt wanneer je de knop los laat. Makkelijker dan dat kan niet, maar tegelijkertijd is het ook heel erg verslavend. Je pakt allerlei gekke power-ups op, voelt je een kleptomaan door alle muntjes die je verzamelt en bovendien kan je Barry ook nog eens aankleden met grappige kostuums.

  Het beste gedeelte is dat de game maar 3,59 euro kost. Dit maakt het zonder twijfel de meest betaalbare van de PS4 games onder 10 euro. Jetpack Joyride is alleen digitaal beschikbaar op de PlayStation Store.

  Super Star Wars

  Bij het gebrek aan kwalitatief sterke Star Wars games van de grote uitgever Electronic Arts, is het soms beter om een blik te werpen op het verleden. Super Star Wars is de perfecte game om de nare smaak van Battlefront II weg te spoelen, of om de hoogtijdagen te vieren als je nog steeds zuur bent over het lot van Luke Skywalker in The Last Jedi. Het is een platformgame ontwikkeld door de inmiddels gesloten studio LucasArts. Je baant je een weg door de eerste Star Wars film en je bestuurt onder andere Luke Skywalker en Han Solo.

  De levels nemen het alleen niet zo nauw met de scenes uit de film. Zo storm je al schietend door de Jawa Sandcrawler in het begin van de film en scheur je als een malloot over Tatooine met de landspeeder. Toch maakt het niet zo veel uit, want Super Star Wars is een echte klassieker. Met een prijskaartje van 9,99 euro is het ook één van de leukste PS4 games onder 10 euro.

  Super Star Wars kan je alleen digitaal aanschaffen via de PlayStation Store.

  Awesomenauts Assemble!

  Wanneer we het hebben over vaderlandse trots belanden we toch al snel bij Nuclear Throne of Horizon: Zero Dawn. Toch komt ook Ronimo Games uit Nederland voor op deze lijst, omdat ze het succesvolle Awesomenauts ontwikkeld hebben, één van de leukere MOBA-achtige games op de markt. In tegenstelling tot SMITE, DOTA 2 of League of Legends is Awesomenauts volledig 2D wat het toegankelijker maakt voor wat jongere mensen.

  Vergis je alleen niet, want net als alle andere MOBA games is ook Awesomenauts heerlijk diepgaand. Vooral met alle personages die de ontwikkelaar sinds de launch van de games toegevoegd heeft. Ook de humor en de muziek in de game zijn prima te pruimen. Awesomenauts Assemble is met een prijs van 9,99 euro zeker een goede keuze onder de PS4 games onder 10 euro.

  Awesomenauts Assemble kan je beide fysiek aanschaffen en digitaal kopen via de PlayStation Store.

  Demon’s Crystals

  Nee, Demon’s Crytals is geen nieuw vervolg op Demon’s Souls of Demon’s Crest. Het is wel een ontzettend vermakelijke twin stick shooter, want betekent dat je met het linkerknuppeltje loopt en schiet in de richting waar je het rechterknuppeltje naartoe wijst. Denk aan Nuclear Throne of Assault Android Cactus. Om vrede te herstellen in de wereld bestuur je één van de Urican demonen en neem je het op tegen hordes vijanden en allerlei rondvliegende kogels.

  Vooral het feit de game speelbaar is met drie vrienden, maakt het leuk. Je samen met een stel vrienden onderdompelen in de complete chaos maakt Demon’s Crystals de moeite waard. Het is dan misschien niet de geweldigste game op aarde, maar voor een prijs van 4,99 euro heb je eigenlijk weinig te verliezen.

  Demon's Crystals is alleen digitaal verkrijgbaar in de PlayStation Store.

  Volgarr the Viking

  Het is geen geheim dat old school games ontzettend moeilijk kunnen zijn. Er is dan ook een specifiek gedeelte van de indie game scene dat zich richt op het nabootsen van deze retro moeilijkheidsgraad. Volgarr the Viking past hier perfect bij. Het neemt invloed van games als Super Ghouls ’n Ghosts voor een extreem uitdagende ervaring.

  Wat maakt de game precies zo moeilijk? Je krijgt maar twee kansen om door het level te komen; bij één aanraking met de vijand verlies jij je schild en bij de tweede aanraking ben je dood. Heel lastig, maar ò zo bevredigend wanneer je na honderd keer proberen eindelijk een level haalt. Het prijskaartje is 9,99 euro, een goede toevoeging aan deze lijst PS4 games onder 10 euro.

  Je kan Volgarr the Viking digitaal kopen via de PlayStation Store.

  Shovel Knight: Specter of Torment

  Wannneer we het hebben over Indie games, kan Shovel Knight niet vergeten woorden. Naast het feit dat de game één van de meer bekende Kickstarter-successen was, werd de game ook nog eens goed ontvangen toen het tijd was voor de release. Hoewel de hoofdgame op het moment van schrijven 24,99 kost, is de standalone DLC Specter of Torment voor een lagere prijs beschikbaar.

  In Spectre of Torment bestuur je één van de eindbazen uit de hoofdgame: Specter Knight. Het verhaal is een prequel op de gebeurtenissen uit de hoofdgame en Plague of Shadows, waar Specter Knight in opdracht van The Enchantress alle andere bazen bij elkaar moet brengen. Omdat je hier een totaal ander personage bestuurt heeft de game veel meer weg van de klassieker Ninja Gaiden op de NES.

  Net als Bloodstained: Curse of the Moon is Specter of Torment dus een geniale game voor liefhebbers van oude games. De graphics, muziek en gameplay zijn allemaal van het hoogste niveau. Zeker één van de betere PS4 games onder 10 euro, want de game kost 9,99.

  Shovel Knight: Specter of Torment is digitaal verkrijgbaar in de PlayStation Store.

  Dear Esther: Landmark Edition

  De volgende game op de lijst met PS4 games onder 10 euro is totaal anders dan de rest. Dear Esther: Landmark Edition is namelijk een zogenoemde walking simulator, waar je in plaats van het uitvoeren van keiharde actie meer een passieve rol neemt. Je loopt door de wereld heen en ziet zo een verhaal voor je ogen afspelen. Ontwikkelaar The Chinese Room ontwikkelde later ook Amnesia: A Machine for Pigs en Everybody’s Gone to the Rapture.

  In Dear Esther bestuur je een naamloze persoon die een eiland verkent. Terwijl je aan het verkennen bent luister je naar iemand die brieven voorleest aan een vrouw genaamd Esther. Naarmate je meer van deze brieven aanhoort leer je over wat er met Esther gebeurd is.

  Games als Dear Esther zijn niet voor iedereen bedoeld, maar wie ervan houdt kan het zeker waarderen. Voor 9,99 euro is het zeker het proberen waard. De game kan je downloaden in de PlayStation Store.

  Grow Home

  Ubisoft staat bekend als de uitgever die de grootste games publiceert. Denk aan Assassin’s Creed, Watch_Dogs of Far Cry. Eens in de zoveel tijd komt Ubisoft ook met een wat kleiner project, waar Grow Home onder valt. In de game bestuur je een robot genaamd BUD (Botanical Utility Droid). BUD moet zijn thuiswereld redden en beklimt daarom een gigantische plant om de zaadjes ervan te verzamelen.

  Grow Home is uniek vanwege de vrolijke grafische stijl, maar ook hoe de game zelf speelt. BUD kan voor zich grijpen waarmee de game een interessante manier van klimmen neerzet. Het is een schattige kleine titel en daarom ook één van de leukste PS4 games onder 10 euro. Met een prijs van 7,99 euro kan het eigenlijk niet fout gaan.

  Je kan Grow Home digitaal krijgen via de PlayStation Store.

  Nog meer PS4 games onder 10 euro

  Natuurlijk zijn er veel meer PS4 games voor een budgetprijs die we niet in deze lijst konden verwerken. Wat dacht je van Metal Slug 3, Star Wars Racer Revenge of Kung Fury: Street Rage? Er is voor ieder wat wils.

  Grow Home

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.