5 redenen om Orphan Black op Netflix te kijken!

Article
zondag, 24 juni 2018 om 12:18
5 redenen waarom je orphan black moet kijken 133736 2
Netflix staat vol goede series, maar Orphan Black is wel een van de betere. Toch hebben veel mensen de serie nog niet gezien. Dit zijn 5 redenen waarom Orphan Black op Netflix kijken een goed idee is!
De eerste aflevering van Orphan Black begint met het ellendige leven van Sarah Manning, die getuige is van een zelfmoord. Een vrouw die precies op haar lijkt, Beth, springt voor de trein en Sarah besluit haar identiteit over te nemen om zo haar eigen problemen te ontvluchten. Maar dan komt ze erachter dat Beth niet de enige is die sprekend op haar lijkt en ontdekt ze dat ze een kloon is.

Orphan Black op Netflix: serie over klonen

Sarah is onderdeel van een mysterieus project en er lopen zo'n 300 exemplaren van haar rond op de wereld. Samen met een groepje mede-klonen (oftewel sestra's) probeert Sarah achter de waarheid te komen. Na enige tijd worden de klonen bevriend met elkaar en vormen ze samen een grote familie. Zo hebben we wetenschapper Cosima, voetbalmoeder Allison en de moordlustige Helena. Ze zijn allemaal heel verschillend van elkaar, maar toch ook weer niet.

5. Helena

Eén van de klonen is Helena, de Oekraïense en moordlustige kloon met Shakira-krulletjes. Haar jeugd heeft het haar heel moeilijk gemaakt, denk aan experimenten, opvangtehuizen en ze heeft zelfs een tijdje in een klooster gewoond. Helena is helemaal verknipt en vertrouwt niemand. Behalve Sarah, die ze ziet als haar beste vriendin/zus. Iedereen die in de buurt komt van Sarah, krijgt met Helena te maken.
De Oekraïense kloon is heel grappig om te zien, en heeft de allerleukste uitspraken. Helena is al reden genoeg om de serie te kijken!
133740

4. Girlpower

De klonen zijn alleen maar vrouwen, en de serie draait dus ook veel om girlpower. De klonen zijn stuk voor stuk badass en stappen allemaal uit hun comfort zone. Brave voetbalmoeder Allison gaat over naar drugs dealen binnen de basisschool van haar kinderen, en natuurlijk de gewelddadige Helena.
In het begin van de serie heeft Sarah net de relatie met haar ex verbroken. Pijnlijk en ongemakkelijk, en daarnaast moet ze nu ook in haar eentje voor Kira gaan zorgen. Door de hele serie heen zien we hoe ze zich 'losmaakt' van hem en op haar eigen benen gaat staan. Girlpower!
Bekijk hier de tien meest badass vrouwenrollen in films!
133741

3. Tatiana Maslany

En dan komen we bij nummer drie om Orphan Black te kijken. Alle klonen zijn gespeeld door dezelfde actrice: Tatiana Maslany. En naast alleen acteren heeft ze ook een aantal afleveringen geschreven en geregisseerd. Tatiana zet zo veel verschillende personages neer, wat echt heel knap gedaan is. Sommigen vinden we leuk en sommigen halen het bloed onder onze nagels vandaan, moet je nagaan hoe knap dat dan is geacteerd.
Buiten deze serie is Tatiana Maslany helemaal niet zo bekend, wat eigenlijk heel zonde is. We zouden haar graag terugzien in andere films en series! Wel zagen we haar vorig jaar nog in Stronger en ook kwam ze voorbij in Woman in Gold (2015).
133742

2. De verschillende personages

In de Orphan Black-wereld lopen zo'n 300 klonen rond en dat betekent: heel veel verschillende typetjes. In de serie maken we gelukkig niet kennis met alle klonen wereldwijd, maar wel met genoeg anderen.
Zo hebben we de hoofdrol-klonen Sarah, Cosima, Allison, Helena en Rachel. Zo hebben we naast Sarah, Helena en Cosima ook Allison, die ons dan weer doet denken aan een desperate housewife. Rachel is de enige die niet samenwerkt met de andere klonen en sterker nog: ze moeten het juist tegen haar opnemen. Maar naast de klonen hebben we ook nog pleegbroertje van Sarah genaamd Felix, die net iets te over the top gay is. En ook is er nog Sarahs schattige dochtertje Kira.
Genoeg om naar te kijken, dus. Op gegeven moment raken de klonen zelfs met elkaar bevriend. Het is heel leuk om te zien hoe de verschillende vrouwen met verschillende achtergronden toch ook zoveel overeenkomsten hebben: dat is wat ze met elkaar verbindt.
133743

1. De montage

Maar hoe doe je dat dan, één actrice die 300 rollen speelt in een serie mooi weergeven? Dat zit hem in de montage, die echt bizar mooi is uitgevoerd. Tatiana Maslany komt bijna elke scène oog in oog met zichzelf te staan.
Op gegeven moment zit het groepje klonen bij Sarah thuis, en dan begint Cosima ineens te dansen. Hierdoor ontstaat de "Clone Dance Party", waarbij alle klonen, Felix en Kira met elkaar gaan dansen. Maar hoe wordt dat dan gemonteerd? We blijven het knap vinden.
Vind je Orphan Black leuk? Dan is Jessica Jones ook zeker wat voor jou! Bekijk hier de 5 redenen waarom je Jessica Jones moet kijken!