De 5 beste 4K TV's - Hoge kwaliteit voor een 'hoge' prijs!

  De beeldkwaliteit 8K komt er al aan, maar dat betekent niet dat we 4K links gaan laten liggen. Het fenomeen 4K begint namelijk steeds normaler te worden, want in veel huishoudens is er zo'n 4K TV te vinden. Mocht je er nog geen hebben, dan zetten we hier de vijf beste 4K TV's voor je op een rijtje!

  Voor dit lijstje hebben we naar een aantal aspecten gekeken, bijvoorbeeld prijs-kwaliteitverhouding is één van de voorwaarde die belangrijk is in dit lijstje. Het duurste betekent niet gelijk het beste!

  5. Philips 65PUS7502 - 1800 euro

  Deze TV stond ook in het lijstje van best betaalbare 65 inch 4K TV's. De Philips 65PUS7502 wist in dat lijstje de titel in
  de wacht te slepen, maar in het lijstje van beste 4K TV's staat dit model op de laatste, maar wel stevige vijfde plek. Want voor deze prijs heb je gewoon een hele goede en ook grote TV in huis.

  Deze LED-TV beschikt over Ambilight, met dit fenomeen verschijnen er kleuren naast de TV die te maken hebben met wat er zich op het beeld afspeelt. Dus als je bijvoorbeeld kijkt naar de finale van de Champions League dan verschijnt er een groene gloed van het veld op de muur achter de TV. Met deze prijs ben je in vergelijking met kwaliteit precies het juiste geld kwijt, want met de 4K resolutie en 10 bit HDR is deze TV het geld meer dan waard!

  4. Philips 55POS9002 - 1999 euro

  Op nummer vier staat nog een TV van Phillips, ook met Ambilight. Deze TV is in maar één formaat te verkrijgen, namelijk 55 inch.Tien inch kleiner dus dan de nummer vijf uit dit lijstje, maar dan heb je ook wel een belangrijk aspect erbij.

  Namelijk een OLED scherm, dit type scherm is ultra dun en zorgt ervoor dat pixels individueel aan en uit kunnen. Vooral donkere beelden komen er dus prachtig uit en door deze techniek blijft de kwaliteit even hoog, vanuit welke hoek je ook kijkt! Een geweldige TV voor een schappelijke prijs.

  3. Samsung-QE88Q9F - 15000 euro of 4279 euro

  Halleluja, een hele dikke prijs maar dan heb je ook wat! Namelijk een TV van maar liefst 88 inch, ofwel een diagonaal van 223 centimeter. Ja, een investering van bijna 15 duizend euro, maar dan hoef je in ieder geval nooit meer naar de bioscoop toe!

  Voor deze prijs mag je dan natuurlijk wel wat verwachten. Zo krijg je naast de 4K kwaliteit ook gewoon 10 bit HDR en bevat de TV een QLED scherm. Met dit scherm komen donkere kleuren er nog beter uit. Daarnaast is de input lag van 21 milliseconden ook prima, want met zo'n groot scherm krijg je doorgaans al snel last van veel lag tijdens het gamen.

  Letterlijk een grote investering dus, maar wel eentje waar je niet zo snel spijt van krijgt! Want een TV van deze grootte, met goede kwaliteit, wie wil dat nou niet in zijn stekkie? Voor wie liever een kleinere versie van de TV (en een kleinere portemonnee) heeft is er ook een 65 inch versie van 4279 euro.

  2. LG OLED55E7N - 2700 euro

  Als je het hebt over dunne TV's dan zal de LG OLED55E7N ongetwijfeld onderwerp van gesprek worden. Deze TV van LG ziet er super strak uit en heeft naast het design ook genoeg te bieden als het gaat om kwaliteit.

  4K, HDR een OLED scherm, maar ook Dolby Vision en Dolby Atmos. Dit zorgt ervoor dat je, ondanks dat het scherm niet zo groot is als de nummer drie in dit lijstje, de èchte bioscoopervaring in huis haalt. Deze twee aspecten zorgen namelijk voor een geweldige beeld- en geluidskwaliteit.

  1. Sony KD-A1 - vanaf 3000 euro

  Deze televisie komt is er in drie verschillende maten en drie verschillende prijzen. Je betaalt dan ook meer voor een groter formaat, aangezien de grotere versies geen betere specificaties hebben. De kleinste versie is 55 inch (139 cm) en kost 3000 euro, de middelgrote is 65 inch (164 cm) en kost 4000 euro, maar de absolute klapper en de grootste van 77 inch (195 cm) kost 20000 euro.

  In onze Sony KD-A1 review waren wij zeer te spreken over wat deze TV allemaal te bieden heeft. Want naast het standaard praatje van 4K resolutie en HDR, heeft deze TV iets unieks. Namelijk een ingebouwde speaker van goede kwaliteit, vooral handig voor als je geen externe installatie voor geluid hebt.

  En er valt nog veel meer te vertellen over deze TV, want niet alleen de HDR zorgt voor prachtige kleuren. Door de Triluminos Display kan de Sony KD-A1 namelijk de lastigste kleuren voor een TV, roodtinten, groentinten en blauwtinten op een goede wijze weergeven. Daarnaast heeft de KD-A1 ook nog eens een OLED scherm!

  Heb jij één van deze beste 4K TV's?

  Heb jij in de woonkamer één van deze krachtpatsers staan? Of heb jij een 4K TV die aan iedereen aan te raden is en die zeker in dit lijstje beste 4K TV's thuishoort?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.