Wat worden de PS Plus Essential games voor mei 2023?

Article
maandag, 24 april 2023 om 14:00
ps plus ps5f1631005854
Iedere maand mogen abonnees van PS Plus uitkijken naar de bekendmaking van de drie nieuwe gratis PS Plus games. De afgelopen maanden wist Sony hen te verwennen met onder andere Sackboy. Zal Sony ook deze maand weer mooie games weggeven? Wij pakken onze glazen bol erbij en kijken naar de mogelijke opties.
Het is weer bijna eind van april en dus kijken we alweer reikhalzend uit naar de bekendmaking van de gratis games die Sony weg gaat geven aan PS Plus Essential abonnees. Welke games gaan het deze maand worden? PS Plus Essential abonnees krijgen elke maand minimaal 2 maar meestal 3 games gratis om te claimen, waarvan er twee op PS4 te spelen zijn en ééntje op PS5. Eerder werd al bekend dat Sony voor PS Plus Extra Humanity in petto heeft, die ook nog eens op PSVR 2 te spelen zal zijn. Wellicht dat dat betekent dat Sony meer VR compatible games in petto heeft?
Wij kijken alvast welke games mogelijk in de PS Plus line-up komen voor mei 2023.

Sifu

Vele gamers hopen dat deze game ooit op PS Plus zal verschijnen. Deze game, ontsproten uit het brein van John Wick-bedenker Derek Kolstad, draait net als John Wick om wraak. Je speelt als het kind van een sifu, een meester van een martial arts school die wraak wil nemen op de moordenaars van diens vader.
Dankzij een magische talisman komt hij telkens weer tot leven wanneer hij doodgaat, maar daarbij wordt hij wel steeds een stukje ouder. Een bijzondere mechaniek dus, waardoor je ondanks je vrijwel onsterfelijke status tóch niet al te ruig met je leven om kan gaan. Sifu is nu ruim een jaar oud en daarmee begint het een goede kandidaat te worden voor PS Plus. De game is bovendien op zowel PS4 als PS5 speelbaar.
Sifu is de tweede game van de ontwikkelaar Sloclap, na eerst te zijn gekomen met Absolver.

No Man's Sky

Deze game van Hello Games had een nogal ruwe start, helemaal terug in 2016. Die tijd ligt ver achter ons en Hello Games is volledige gerehabiliteerd. Waar de game oorspronkelijk behoorlijk wat features mistte, is de game inmiddels overcompleet en krijgt het nog steeds uitbreidingen en patches. De game is inmiddels ook van PS4 naar PS5 overgezet en heeft zelfs een PSVR 2 release gekregen, gratis voor wie de basisgame heeft.
Dat maakt deze game een uitgelezen kanshebber voor PS Plus Essential, zeker door de VR support. De game verscheen eerder al eens op Game Pass. Wij hopen en verwachten dan ook dat deze game snel in de PS Plus Essential line-up zal verschijnen.

Disco Elysium

Wie de naam van deze game hoort denkt misschien dat dit een rythm-game is, of in ieder geval om muziek draait. Niets is minder waar, dit is een isometrische RPG met veel dialoog. Je speelt als een detective met geheugenverlies dankzij uitbundig misbruik van alcohol en drugs, terwijl je aan een moordzaak werkt. Samen met je partner Kim Kitsuragi worstel je je door een moordmysterie, waarbij het ook regelmatig op knokken aankomt. Daarbij zwaai je niet met je vuisten, maar 'vecht' je aan de hand van skillchecks op intelligentie, motoriek of psyche.
Disco Elysium werd bijzonder goed ontvangen in de reviews, in onze review gaf Arran de game dan ook een heel fraaie negen! Hij noemde het 'een van de meest interessante en strak geschreven verhalen die wij hebben gezien in een videogame, die een vrijheid en impact [biedt] die Telltale Games toch in een slecht licht zet. [wij] genieten van dit absurdistische spektakel.'
Wij zouden Disco Elysium graag zien als toevoeging aan de PS Plus Essential line-up.

De PS Plus Essential games voor april 2023

Deze maand kunnen PS Plus abonnees nog drie games aan hun gaming bibliotheek toevoegen. Dit zijn de games die ze tot eind april gratis kunnen downloaden:
Tip: Wil je in het vervolg meteen op de hoogte zijn wanneer de games gratis beschikbaar zijn? Zet de games dan nu al in je lijst met favorieten. Je krijgt dan een waarschuwing zodra de games te downloaden zijn! Dit geldt ook voor games die in de aanbieding komen of een permanente prijsverlaging krijgen. Het is dus een heel makkelijke manier om koopjes te jagen!
Maandelijks worden de gratis games voor de diverse PS Plus varianten bekendgemaakt. PS Plus Essential games komen altijd op de eerste dinsdag van de maand beschikbaar en worden de woensdag daarvoor bekendgemaakt.

Voor PS Plus Extra en PS Plus Premium geldt dat deze de derde dinsdag van de maand beschikbaar komen en de woensdag daarvoor bekendgemaakt worden.