Project CARS 2 Tracks - 5 toffe nieuwe banen op een rij

Article
maandag, 25 september 2017 om 16:01
xgn google image
Project CARS 2 is al een paar dagen uit en waar je eerder al kon lezen over nieuwe features, is het nu de beurt om een aantal nieuwe Project CARS 2 tracks onder de loep te nemen.
Met de komst van onder meer de IndyCars en Rallycross was er bij Slightly Mad Studios dringend behoefte aan meer circuits die ook bij deze klasses passen. Zo zijn er tal van modderbanen en ovals toegevoegd, maar daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk twintig totaal nieuwe banen bij het al grote aantal aanwezige circuits bijgekomen.
Wij zetten een vijftal toffe nieuwe Project CARS 2 tracks op een rijtje. Welke zijn het leukst om op te rijden? Of het meest uitdagend? Of bevinden zich gewoon in een prachtige omgeving? Lees het op de volgende pagina’s!
118615

5. Knockhill

Waarschijnlijk heb je nog nooit van Knockhill gehoord, maar dat betekent niet dat het geen mooie baan is natuurlijk. Sterker nog, waarschijnlijk zal dit één van de guilty pleasures zijn van de diehard Project CARS 2 fans. De lokale Engelse circuits (Snetterton, Donington, Cadwell Park en Oulton Park) waren in de originele Project CARS namelijk al super populair en waarschijnlijk zal Knockhill zich er snel bijvoegen.
Knockhill is een klein baantje van slechts 1,6 kilometer lang en daarom zal je het circuit vooral tegenkomen in de lagere regionen van het autoracen. Het kenmerkt zich om zijn lastige, technische bochten met hoge kerbstones. Je apex (bocht perfect aansnijden) moet je dan ook optimaal benutten, want de pittige bochtjes volgen elkaar in sneltreinvaart op.
Blikvanger is misschien wel de laatste hairpin. De exit daarvan is cruciaal om met snelheid het rechte stuk op te komen. Het is wel een bocht stijl omhoog, wat je als coureur meer speling geeft om je rempunt te kiezen. Een Interessant circuit dus dat Knockhil.
118616 1

4. Classic Monza

Monza is één van de bekendste circuits ter wereld en is logischerwijs ook weer aanwezig als één van de meest prestigieuze Project CARS 2 tracks. Nu ook bijgestaan door de historische variant, zoals we dat in Project CARS 1 ook zagen bij Silverstone en de Hockenheim. Het staat vast dat de nodige historical events beslist worden op de oorspronkelijke Temple of Speed.
Het valt direct op dat het oude Monza een kombaan heeft. Deze wordt gelijk aangedaan aan het begin van de ronde, wanneer je vanaf start/finish de eerste korte chicanes uitkomt. Al snel bevind je je in een oneindig lijkende serie kombochten waar je met 300 kilometer per uur op de klok doorheen raast.
Daarna kom je weer terug op het eerste rechterstuk, maar dan aan de andere kant (start/finish gedeelte was toentertijd in tweeën verdeeld), waarna je een vertrouwd rondje Monza begint. Zonder de chicanes en de Variante Ascari overigens, aangezien deze vroeger nog niet bestonden. Ga er maar vanuit dat je in de snelste auto’s hier zomaar de vierhonderd kan aantikken, mits je je auto daar op aanpast natuurlijk.
118617 1

3. Long Beach

Het stratencircuit van Long Beach is een klassieker in de autosport. Al in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw werd door de straten van het stadje ten oosten van Los Angeles geracet. Eerst in de Formule 1, toen in de Champ Cars en sinds een jaar of tien ook in de IndyCars. En laat het nou net zo zijn dat die laatstgenoemde serie zijn opwachting maakt in Project CARS 2.
Alhoewel Long Beach niet zo onvergefelijk is als het vergelijkbare Monaco, is het Amerikaanse baantje zeker wel uitdagend. Het is er namelijk zeer hobbelig, de betonnen muren lijken met de bocht dichterbij te komen en de prachtige halve rotonde, die je vlak om een bloemenpark heen laat sturen, zorgt ervoor dat het gevaar op de loer ligt.
Desondanks is Long Beach zeker wel inhaalvriendelijk. Het circuit is namelijk zeer breed op de rechte stukken en bij aanvang van de meeste bochten, waardoor je je auto makkelijk naast die van degene voor je kan plaatsen. Ga de uitdaging aan en word de opvolger James Hinchcliffe; winnaar van de Indycar race op Long Beach van dit jaar.
118618 1

2. Indianapolis

Nu is de Triple Crown dus compleet. Je kunt in Project CARS 2 zowel de Grand Prix van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500 op je naam schrijven. Laatstgenoemde is nu mogelijk dankzij de komst van de Indianapolis Motor Speedway naar het vervolg op Project CARS. Een historisch stukje asfalt is nu berijdbaar.
De meesten kennen de Indianapolis Motor Speedway in de vorm zoals die ook tijdens de Indy 500 gereden wordt: ovaal. Dat is niet de enige variant van het Amerikaanse circuit die beschikbaar als één van de Project CARS 2 tracks, want ook het Infield Circuit is aanwezig. Deze werd tussen 2000 en 2007 gebruikt voor de Formule 1 wedstrijden en gebruikt slechts een deel van de ovale baan.
“Start your engines”, zoals de circuitomroeper ongetwijfeld gaat zeggen vlak voor de start van de Indy 500 in Project CARS 2. En daar is ook vrijwel alles mee gezegd, want vanaf dat moment hoef je alleen nog maar het gaspedaal in te trappen en de rondes af te tikken. Succes ermee.
118619 1

1. Circuit of the Americas

Dat Slightly Mad Studios voor de nieuwe Project CARS 2 tracks veel gekeken heeft naar de autosport in de Verenigde Staten is inmiddels wel duidelijk, want ook het Circuit of the Americas is aanwezig in de game. Het lange circuit in Texas bestaat pas sinds 2012, maar heeft inmiddels al aardig haar wortels genesteld in de mondiale autosport. Voor een deel is dat natuurlijk ook te danken aan de verengende Formule 1 race in 2015, waarin Max Verstappen in de Toro Rosso beslag legde op P4.
Het Circuit of the Americas (in de volksmond ook gewoon “Austin” genoemd) is een zeer veelzijdig circuit, waarin lange rechte stukken zich afwisselen met listige bochten. Het beste voorbeeld is misschien wel de eerste sector van de baan. Een lang recht stuk gaat steil omhoog, waarna een hairpin volgt. Je kan door de helling dus creatief je rempunt bepalen, maar moet wel een goede exit hebben voor de volgende bochten. Dat zijn namelijk S-bochten die elkaar in hoog tempo opvolgen.
Een technische track dus en daarom voor de beginnende speler het aanraden waard om eerst nog met de virtuele racelijn te rijden. Zo leer je het circuit perfect kennen. Wanneer je namelijk de eerste serie S-bochten compleet verkeerd aansnijdt, is gelijk je hele ronde verpest.

Alle Project CARS 2 tracks op een rij

Op de vorige pagina's heb je al over vijf uitgelichte Project CARS 2 tracks kunnen lezen, maar dat zijn natuurlijk niet de enige circuits in de game. Maar liefst zestig tracks zijn aanwezig in de game. Benieuwd naar welke? Ga dan naar de officiële website van de game.

Populair Nieuws