Project CARS 2 Release - Alles wat je moet weten

  Er zijn veel soorten racegames uitgebracht door de jaren heen. De een net iets beter dan de ander, met ieder een unieke passie voor auto's. Tijdens de Level Up Winter Edition hebben we een kijkje mogen nemen in de wereld van Project Cars 2. Lees hier alles wat je moet weten over Project Cars 2 release.

  Het is (pas) twee jaar geleden sinds Slightly Mad Studios een racegame uitbracht die meer impact op het genre zou hebben dan verwacht. Project Cars slaat een nieuw pad in door niet mee te doen met de strijd tussen Gran Turismo en Forza. In plaats daarvan zou de game onder de categorie racing sim moeten val. Hoewel racing sims een erg niche markt zijn, was het succes groter dan Slightly Mad Studios had kunnen hopen.

  Gierende Banden

  Misschien is de game je wel helemaal voorbij gegaan. Dit is ook niet heel gek want hij is onder de radar gebleven voor het grote publiek. Het ontstaan van Project CARS is begonnen als een crowd funding project omdat de studio niet het geld en de grondstoffen had om een realistische racegame te maken van dit kaliber. Maar door een horde wilde fans die zo erg achter het project stond werd er bijna vier miljoen dollar opgehaald en werd de droom realiteit.

  Het grappige is dat de makers geen idee hadden van het succes van Project CARS. Dit is pas gekomen op het moment dat het spel booming was in de wereld van E-sports. De community van Project CARS begon te groeien en in een jaar tijd was de game zo populair, dat hij mee draaide met de grote jongens. Toch zaten er een hoop bugs en foutjes in de het spel waardoor alleen de trouwe fans overbleven.

  Reden genoeg dus om een vervolg te maken. Ditmaal met een groter budget, breder team en een enorme groep volgers die ervoor zorgen dat Project CARS 2 een nog betere ervaring weet neer te zetten. Want die ervaring is wat er centraal staat in het vervolg deel. Eind januari hebben wij die ervaring mogen voelen dus doe de riemen maar vast.

  Je koopt geen nieuwe auto

  Het is een bekend fenomeen: je wint trofeeën, verdient geld en koopt nieuwe auto's of onderdelen. Dit is hoe de meeste racegames in elkaar zitten en mensen zijn het inmiddels gewend. Bij Project CARS is dit niet het geval en is het onmogelijk om nieuwe onderdelen te kopen. Maar rijd je dan steeds met dezelfde auto?

  Het antwoord is nee, er zijn honderden verschillende voertuigen in zowel Project CARS 1 als 2. Het punt is alleen dat je ze moet verdienen op de manier zoals het in de racewereld ook gaat, namelijk: contracten krijgen van race teams. Doordat je als chauffeur goed rijdt, val je in de smaak bij scouts van race teams. Deze zullen aan de hand van je prestaties jou een uitnodiging sturen om voor ze te komen racen (of niet natuurlijk).

  Je bent dus niet in staat om via geld hoger op te klimmen. In de carrière modus begin je te racen in een zo gezegde tier. Naarmate je meer speelt klim je hoger op en krijg je nieuwe contracten aangeboden, van formule autos tot GTR. Afhankelijk van je aantal punten krijg je de kans om te schitteren voor een ander merk met bijpassend voertuig.

  De weg er naartoe

  Je hoort het vaak: "het gaat niet om je eindbestemming, maar om de reis er naartoe.". Ook in Project CARS is niets minder waar. Het mooie aan een racing sim is dat, wanneer het even niet zo goed gaat, de wereld nog niet is vergaan. Afhankelijk van je manier van spelen gaat het er om dat je meters maakt. Het succes dat jij boekt in het spel loopt synchroon met die van een echte racer.

  Maar, mocht je nu de streber zijn die met controllers gaat gooien wanneer er een 2 voor zijn naam staat, dan is er de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad op elk moment aan te passen. Dit heeft geen invloed op het behalen van nieuwe contracten, uitnodigingen of andere mijlpalen in het spel. Wel zijn er een aantal achievements te behalen wanneer je op betreffende moeilijkheden iets wint.

  De pracht van het spel is om te genieten. Ja, je kunt er inderdaad voor kiezen om korte races te houden met snelle wagens. Maar dat neemt niet weg dat een endurance race van tientallen laps je laat voelen als een echte race coureur. Dit is precies waar Project CARS 2 op inhaakt. De simulatie is voor je beleving zo levensecht mogelijk.

  Wereld van racen

  Om alle onduidelijkheden uit de weg te ruimen: Project CARS is een racing sim, dus geen arcade game. Fans van Need For Speed kunnen aan het begin dus makkelijk tegen muren aanrijden en als laatste eindigen. Belangrijk is om te onthouden dat, hoewel het vreemd en lastig voelt aan het begin, iedereen een ster kan worden in Project Cars spellen. De instap-drempel ligt zo hoog/laag dat voor zowel bekenden van het merk als nieuwkomers keurig uit de voeten kunnen met deze nieuwe titel.

  In een interview met Ben Collins (voormalige STIG) en Nicolas Hamilton wordt ons verteld dat de fans van het eerste deel zich in hun handjes kunnen knijpen voor Project CARS 2. De, al redelijk uitgebreide, online wereld van Project CARS is doorgepakt en gaat zich richten op meer competitie. Niet alleen is er meer content, ook zal het spel zich voorbereiden op het organiseren van E-sports evenementen. Dat is maar goed ook want de tijd van scores bijhouden op papier is toch echt voorbij.

  Project CARS 2 Release - Gaat voor goud

  Project CARS is een spel dat niet voor iedereen is weggelegd. Desalniettemin weet Slightly Mad Studios de drempel laag te leggen voor nieuwkomers in het racing genre door verschillende tutorials te bieden. Voor liefhebbers gaat 2017 een ontzettend goed jaar worden. Wat ze allemaal precies in petto hebben lees je in onze preview.

  Project CARS 2

  Verkijgbaar vanaf 22 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.