3 Toffe Project CARS 2 gameplay elementen uitgelicht!

Article
woensdag, 02 augustus 2017 om 18:00
xgn google image
In september kan iedere fan van simulatie racers zijn hart ophalen met Project CARS 2. De game belooft verder te bouwen op de basis van het vorige deel en natuurlijk een hoop nieuwe dingen toe te voegen. Maar welke Project CARS 2 gameplay maakt die game nou zo sterk? Je leest het in deze special.
Project CARS 2 is een echte simulatie racer. De game beoogt het realisme zo accuraat mogelijk na te bootsen en in de preview van de game kun je lezen dat ontwikkelaar Slightly Mad Studios dat aardig goed is gelukt. Maar wat maakt Project CARS 2 nou zo'n complete racegame? De hoogste tijd om daar dieper op in te duiken.

3. Meer content dan het origineel

Allereerst heb je natuurlijk content nodig en op dat vlak zijn er de nodige verbeteringen doorgevoerd. Zo is het roster met auto's flink uitgebreid. Het origineel kwam geleverd met een totaal van 110 bolides, met wat extra auto's middels downloadbare content.
In Project CARS 2 kun je op launch aankomende september al kiezen uit 189 scheurijzers die verdeeld zijn over 38 fabricanten. Hiermee is de keuze binnen de Project CARS 2 gameplay dus ruim uitgebreid, zodat er voor ieder wat wils is. Maar ook wat betreft circuits ga je er flink op vooruit. De uiteindelijke game bevat 53 verschillende locaties, waarbij sommige locaties ook nog meerdere variaties op een baan bieden.
Alle nieuwe tracks zijn middels lasers gescant om een zo realistisch mogelijk eindresultaat te kunnen bieden aan de fans. Enkele levels uit de eerste Project CARS hadden dit ook al, maar in het origineel waren nog niet alle circuits middels deze accurate techniek ontworpen.Voor het vervolg heet Slightly Mad al die tracks ook alsnog gescand, wat inhoudt dat alle circuits er nu nagenoeg hetzelfde uitzien en aanvoelen als het echte werk.
115839 1

2. Een uitgebreid dynamisch weersysteem

Naast dat de game er qua hoeveelheid content op vooruit is gegaan, is er ook aan het technische aspect van de game gesleuteld. Een van de grootste nieuwe features die daar uit is voortgekomen is het uitgebreide dynamische weersysteem. Er zitten diverse weertypen in de game verwerkt die allemaal een andere rijstijl vereisen op het circuit.
Zo kan het regenen, mistig worden en kun je zelfs rondrijden in een heuse sneeuwstorm. Dit alles is in te stellen voordat je een race begint en je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt. Zo kun je kiezen uit maximaal vier verschillende weertypes per race, valt er te kiezen hoe snel het weer omslaat tijdens een race en hoe lang elke omstandigheid duurt.
Het toffe hieraan is dat het dus kan gaan regenen op een willekeurig punt in de race. Wordt het daarna weer droog, dan kunnen er nog plassen op het circuit achterblijven. Die plassen met water kunnen vervolgens enorme invloed hebben op de wegligging van jouw auto. Enorm tof natuurlijk en het draagt bij aan het creëren van een realistische ervaring van de Project CARS 2 gameplay.
115841

1. De gameplay is gefinetuned

Maar het weersysteem is natuurlijk bij lange na niet het enige dat is aangepakt aan het technische aspect van de nieuwe racegame. Ontwikkelaar Slightly Mad Studios is op verschillende punten druk bezig geweest en dat voel je terug in het eindproduct. De AI voelt ditmaal menselijker aan en maakt zelf ook foutjes tijdens het racen en er wordt niet constant geprobeerd je van de baan te drukken.
Dit staat in schril contrast met de agressieve AI die in het origineel zat. Een enorme verbetering. Maar ook de effecten die zo'n race op je bolide heeft merk je in Project CARS 2 heel goed. Van de luchtdruk in de banden tot aan de effecten van de temperatuur van de baan op diezelfde banden, alles heeft invloed op jouw prestaties. Al deze kleine details vormen samen een belangrijk onderdeel van de Project CARS 2 gameplay.
Fans van simulator racers zullen zich met Project CARS 2 dan ook prima gaan vermaken. De game is completer en realistischer dan ooit. Het scheelt dat je niet zo lang meer hoeft te wachten, want Project CARS 2 verschijnt op 22 september op de PlayStation 4, Xbox One en PC.