Project CARS 2 Hands-on - Rondracen op het virtuele Spa

Preview
woensdag, 02 augustus 2017 om 18:00
xgn google image
Over een dikke maand komt het vervolg op Project CARS uit en de sequel belooft een hoop verbeteringen naar de fans te brengen. Zo vlak voor de release gaf uitgever Bandai Namco de gelegenheid om de game nog eens aan de tand te voelen. Die bevindingen lees je terug in de Project CARS 2 hands-on
Dit najaar ziet er uitstekend uit voor iedere gamer die graag het digitale asfalt onveilig wil maken. Voor de echte waaghalzen is er in november het nieuwe Need for Speed Payback van Electronic Arts, maar ook de fijnproevers hoeven zich niet te vervelen. Met zowel Gran Turismo Sport als Project CARS 2 in het vooruitzicht is er genoeg racemateriaal om uit te kiezen.
Project Cars 2 hands-on

Racen op het digitale Spa-Francorchamps circuit

De laatstgenoemde komt als eerste uit met een release in september. Bandai Namco vond het daarom handig om de game nog een keer te laten pronken alvorens de racesim in de winkelrekken ligt. In het zonovergoten België, met het Spa-Francorchamps circuit op de achtergrond, was het tijd om de game nogmaals stevig aan de tand te voelen.
Ditmaal door rond te racen op het circuit waar het event gehouden werd, waardoor een goede vergelijking gemaakt kan worden met hoe goed de game het echte racen na weet te bootsen. En het mag gezegd worden, dat doet Project CARS 2 verdomde goed.
Het nieuwste kindje van ontwikkelaar Slightly Mad Studios weet enorm indruk te maken wat betreft het neerzetten van een steengoede simulatie. Grafisch is de game een pareltje, waarbij vooral de auto’s enorm in het oog springen. Bolides hebben allerlei kleine details die je langzaamaan begint te zien en waarderen.
project cars 2 hands-on

Visueel om in te lijsten

Maar ook het moment waarop de regen uit de lucht komt vallen en de auto nat wordt. Druppeltjes druppelen langzaam over het raam terwijl je plankgas over het circuit scheurt. Maar ook andere weer- en lichteffecten zien er piekfijn uit. Reflecties van licht tijdens races in de avonduren schemeren voor de auto langs en zeker als het mistig is kun je die lichtstralen mooi zien.
Precies zoals je dat ook zou hebben als je zelf met je auto door een mistbank heenrijdt. Project CARS 2 biedt visueel een aantrekkelijke ervaring die elke racefanaat kan waarderen. Maar met alleen looks kom je er niet, ook het technische aspect moet natuurlijk voldoen aan de eisen. Ook hier is Slightly Mad Studios mee bezig geweest.
Grootste toevoeging daarbij is het dynamische weersysteem, dat een flinke upgrade heeft gekregen. De game kent verschillende weersomstandigheden die in real-time worden ingeschakeld. Het mooie hiervan is dat je als speler zelfs kunt instellen wat voor weer het is tijdens de race. Daarbij is het mogelijk om maximaal vier verschillende weertypes in te stellen.
Project Cars 2 regen

Interactief weersysteem maakt het je moeilijk

Selecteer je er meer dan een, dan zal er ergens in de race dus een omslag zijn wat betreft de situatie in de lucht. Zo kan het plots gaan regenen of wordt het mistig. Je kunt zelfs rondscheuren in een heuse sneeuwstorm. Elk weertype heeft invloed op de baan en jouw auto. Je zult dus rekening moeten houden met hoe je jouw auto uitrust tegen die omstandigheden.
Denk hierbij aan de temperatuur van het circuit, welke banden je kiest om op te racen. Zelfs de plassen die kunnen ontstaan tijdens een regenbui hebben invloed op hoe de wegligging is van jouw racewagen. Je kunt zelf instellen in welke mate je met die realistische obstakels te maken krijgt tijdens het racen, dus je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.
Maar ook de auto die je kiest om in te racen zal zijn eigen unieke 'feel' hebben op het asfalt. Op het digitale Spa-Francorchamps reden we rond in een Mercedes-AMG GT3, een Lamborghini Aventador en een BMW 1m Coupe. Elke auto valt natuurlijk onder een andere categorie en dat merk je meteen als je over de baan scheurt. De Mercedes vliegt over het circuit en is wat makkelijker door de bochten te manoeuvreren, terwijl de BMW toch echt stroever in de omgang is.
Het zijn enkel de details waaraan nog te zien is dat de game nog niet voor de volle 100 procent compleet is. Zo had de AI een enkele keer last van een glitch waarin een andere wagen vast kwam te zitten in de eigen bolide, waardoor de race opnieuw moest worden opgestart. Ook werkte de navigatiehulp niet helemaal; de lijnen die je op de baan ziet en je vertellen hoe hard je moet rijden om veilig over het circuit te komen. Maar los daarvan voelt de game compleet en afgerond af.
Project Cars 2 hands-on

Een solide race-ervaring op digitaal asfalt

Kijkend naar alle toevoegingen en verbeteringen kunnen we na de Project CARS 2 hands-on wel concluderen dat de game een groot feest wordt voor elke fan van het simulatie-genre. De game kent meer auto's en circuits dan het origineel en ook de gameplay voelt verbeterd aan. Bovendien is het dynamische weersysteem een prachtige toevoeging die elke race uniek laat aanvoelen. Met enkel een paar kleine schoonheidsfoutjes is de game zo goed als klaar om in september de concurrentie weg te blazen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties