Prey diary - Een kijkje in het dagboek van Morgan Yu

Article
woensdag, 08 maart 2017 om 16:17
xgn google image
Niet ver van het XGN.nl kantoor was een enorme inslag te horen. Naar alle nieuwsgierigheid werd er gelijk een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van deze mysterieuze klap. Het spoor leidde naar een kleine krater, gevormd door een heuse meteoriet. Of nee, het blijkt een Prey diary te zijn van ene Morgan Yu! Vol met krabbels over de Prey setting.
Het gebeurt niet elke dag dat je te maken krijgt met een object dat het ruimte-tijd-continuüm verbroken heeft. Dit aantekeningenschrift moet vanuit het ruimteschip Talos-1 de aarde hebben bereikt, ter voorbereiding op de game die het leven van de schrijver op de voet volgt. Het boekje staat vol met vernuftige opmerkingen die meer diepgang geven aan de Prey setting. Natuurlijk schromen wij niet er een aantal met jullie te delen!

De status van Morgan Yu

Het eerste wat opvalt wanneer het dagboek bekeken wordt, is dat het officieel is verstrekt door de Transtar corporatie. Dit is een hightech research and development ruimtestation dat zich bezig houdt met het onderzoek naar een buitenaards ras genaamd Typhon. Ook Morgan Yu maakt hier deel van uit als werknemer nummer 913 en is, volgens het Prey diary, eigenlijk niet gemachtigd om gevoelige informatie door te spelen.
Toch wordt er een kijkje gegeven in waar de niet zo ideale arbeider zijn dagen slijt. Uit het schrift is op te merken dat Morgan zo goed als alles opschrijft en vooral tekent, waaronder ook zijn werkplek. Zijn kantoor ligt vrij centraal en geeft toegang tot onder andere het lab en het kantoor van zijn meerderen.
Prey diary blueprint office
Naast zijn persoonlijke ruimte, is er ook gekrabbel te vinden over de algemene indeling van Talos-1. Zo is het een gigantisch ruimteschip met onder andere de laadruimte voor goederen, testfaciliteiten en een immense lobby. Van die laatste hebben we al min of meer wat gezien tijdens de Prey hands-on.
107233 2

De mogelijkheden van de toekomst

Uit het oeuvre van Morgan is op te merken dat hij niet bepaald een figuur is die warm loopt voor alledaagse bezigheden. Nergens is iets over voetbal, nachtclubs of andere hobby's te vinden. Waar hij blijkbaar wel een hoop tijd aan spendeert, is het uitpluizen en omschrijven van uitvindingen die er te vinden zijn.
Eén van de technische hoogstandjes waar Talos-1 gretig gebruik van maakt, is de zogeheten Psychoscope. Volgens de aantekeningen is dit een helm om de neurale gemoedstoestand van de Typhons te onderzoeken en te beheersen. Het nogal lompe apparaat is volgens de bijschriften gelukkig wel in staat om zweet en ander vocht door te laten voeren.
Ook spreekt Morgan over een speciale recycle machine. Deze zet grondstoffen en andere voorwerpen om in handige hebbedingetjes. Zo is er een aantal verschillende materialen te gebruiken, waaronder mineralen, organische en synthetische spullen. Wel heeft is er nog een kanttekening bijgeplaatst dat het aanraken van organische middelen een goede wasbeurt van de handen vereist.
107242

Superkrachten ontdekt

In het dagboek van Morgan Yu zijn er notities te vinden over de Neuromods. Aanpassingen aan de capaciteiten van wezens die door verandering in de hersens. Zo is het mogelijk om met deze modificaties bijvoorbeeld sneller of sterker te worden. In het schrijfblok wordt aangegeven hoe dit in zijn werking gaat.
De Neuromods worden opgeslagen in een container die op een soort van camera lijkt. Mensen moeten hierbij in de laser kijken, wanneer een naald het oog penetreert. Voila, je hebt nu de souplesse van een kat doordat je brein een nieuwe vaardigheid geconstateerd heeft! Over neveneffecten weet Morgan helaas nog niks te vertellen.
De neuromods lijken niet helemaal een legale productie te zijn. Zo staat er in het dagboek dat het basisbestand van dit goedje bestaat uit een "exotisch materiaal", waar wij een hoop geld op durven te zetten dat het iets met die aliëns te maken heeft. Na het oogsten hiervan worden de verschillende vaardigheden ontwikkeld en voor commerciële doeleinden gebruikt.
107244

Buitenaardse observaties

Op dit punt van schrijven is Morgan Yu er blijkbaar al achtergekomen dat niet alles is zoals het hoort te zijn. Zo staan er aantekeningen over een specifiek soort Typhon, de Mimic, in zijn dagboek. De Mimics veranderen in alledaagse objecten om zo hun prooi te verrassen. Er bestaan vermoedens dat deze wezens mensen uitschakelt door middel van verstikking.
In het dag zijn nog meer verontrustende aantekeningen te vinden. Zo lijken de Typhons telepathische vermogens te hebben die zich in het hoofd van Morgan nestelen. Bovendien kunnen zij verschillende vormen aannemen en zelfs klonen. Dit lijkt invloed te hebben op het gedrag van Morgan, want naar mate de bladzijdes voorbij gaan, des te vager het wordt. Zo maakt wordt er geraaskald over een nachtmerrie.
Om de betekenis en toepassing van al deze notities met eigen ogen te onderzoeken, hoef je niet al te lang meer te wachten. Zo komt Prey op 5 mei uit voor de Xbox One, PS4 en PC. Bereid je maar alvast voor om Morgan hierdoor heen te leiden.
Kan je niet wachten tot 5 mei? Probeer dan nu kans te maken op een hands-on bij Bethesda!

Populair Nieuws