Top 5 co-op games van 2017 om in de gaten te houden

  Alleen dwalen door een gigantische wereld, waarin jij dé held bent en het kwaad moet verslaan is altijd intens en enerverend. Maar soms is het ook erg tof om samen te werken met iemand, om het geheel tot een goed einde te brengen. Daarom brengen wij jullie de top 5 co-op games van 2017 om in de gaten te houden.

  5. State of Decay 2

  De eerste State of Decay was een onverwacht succes in 2013. Het creëren van je eigen community, het vinden van belangrijke middelen om te overleven in een zombie-geïnfesteerde wereld en natuurlijk de vele gevechten met diverse zombies was iets wat velen aansprak toentertijd. State of Decay 2 belooft meer van datzelfde te leveren, maar dan met een grotere focus op samenwerking.

  Er is op dit moment nog weinig bekend over State of Decay 2, maar ontwikkelaar Undead Labs heeft laten weten dat de release van de game wordt bekendgemaakt tijdens de E3 van dit jaar. Wat wel bekend is, is dat je met drie andere online spelers door de grote, gevaarlijke en onvoorspelbare wereld van State of Decay 2 mag rennen en rijden. De co-op zal bovendien een drop-in systeem hebben, zodat het samenwerken een stuk makkelijker is.

  State of Decay 2 moet dit jaar uitkomen voor de PC en Xbox One.

  4. Cuphead

  Op de vierde plek zien we de indie-game Cuphead. Een game die vooral de aandacht trekt door zijn unieke graphics, waarbij je al snel terugdenkt aan de eerste tekenfilms van Mickey Mouse en andere cartoons uit de jaren ’30. Inclusief de kenmerkende geluidjes uit die tekenfilms.

  Cuphead is dan wel gebaseerd op de allereerste tekenfilms, de gameplay heeft meer weg van de jaren ’80 klassieker Contra. Jouw doel is namelijk om alleen maar naar rechts te rennen en te blijven schieten, een echte run-and-gun platformer. Elk level kent weer zijn eigen uitzonderlijke baas, zoals een huilende ui of een zonnebloem die zaadjes op je afvuurt.

  Gelukkig hoef je elk level niet alleen te doen, maar kun je met zijn tweeën co-op spelen. Dit kan je online doen of offline, met iemand naast je op de bank. Samen sta je een stuk sterker tegenover de vele diverse en vermakelijke tegenstanders. Met elkaar kun je op zoek naar nieuwe wapens en speciale krachten om de tekenfiguurtjes te verslaan.

  Een officiële releasedatum voor Cuphead is er nog niet, maar de game zou rond het midden van 2017 voor de Xbox One en PC moeten verschijnen.

  3. Friday the 13th: The Game

  Van een tekenfilm naar een klassieke horrorfilm. Friday the 13th is natuurlijk een begrip in de horrorwereld, en helemaal diens hoofdpersonage Jason Voorhees. Ontwikkelaar Gun Media zegt dat de game “een klassieke droom van een horror-fan wordt” met de klassieke elementen van de Friday the 13th-serie: veel geweld, bloed en brutale moordpartijen van Jason Voorhees waar de franchise bekend om is.

  De game speelt zich af rondom een zomerkamp. Eén speler bestuurt Jason, terwijl zeven anderen de mentoren van het kamp spelen. Aan Jason om natuurlijk iedereen om te brengen op een ingenieuze wijze, en aan de mentoren om uit Jasons handen te blijven. Dit kan de meerderheid doen door rond te rennen totdat de tijd voorbij is, of Jason uit te schakelen. Dat laatste moet met teamwerk gebeuren en schijnt wel ontzettend lastig te zijn en eist sterke samenwerking met de andere online spelers.

  Friday the 13th: The Game moet dit jaar uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Sea of Thieves

  Ontwikkelaar Rare was in diens tijd bij Nintendo een grootmacht qua games: Battletoads, Donkey Kong Country, GoldenEye 007, Banjo-Kazooie, Perfect Dark en Conker’s Bad Fur Day. Sinds het bedrijf onderdeel is geworden van Microsoft in 2002, kwamen er nog weinig games van haar loopband. Met Sea of Thieves probeert Rare de magie uit die Nintendo-jaren weer een beetje tot leven te wekken.

  In Sea of Thieves ben jij slechts een enkele piraat op een groot piratenschip. Samen met je vrienden kan jij je eigen bende oprichten, waarmee je op avontuur gaat om natuurlijk zoveel mogelijk schatten te vinden. Hierbij moet je zoveel mogelijk vestigingen en schepen bouwen om op schattenjacht te gaan. Maar wees gewaarschuwd: er zijn ook andere online spelers die op goudstukken jagen en misschien wel op dezelfde schat! Wat dan volgt zal een episch gevecht zijn tegen een andere crew.

  Met hoeveel spelers je Sea of Thieves kunt spelen, is nog niet bekend. De demo's op de laatste E3 lieten schepen zien, waar je met maximaal vijf anderen op vaart en kunt vechten tegen een ander team van vijf. Of dit ook het maximale aantal mensen voor je crew is, is nog niet bekend.

  Oorspronkelijk had de game in februari van dit jaar al moeten verschijnen, maar Rare heeft laten weten dat de game nog wordt getest. Sea of Thieves moet wel dit jaar exclusief uitkomen voor de Xbox One.

  1. Ghost Recon Wildlands

  Misschien wel één van de grootste games van dit jaar waarin co-op centraal staat. De Ghosts, een elite-eenheid, zijn in het Zuid-Amerikaanse Bolivia om wat zaken op te lossen, maar dat zal het nodige teamwerk vereisen. Je kan Wildlands namelijk in je eentje spelen, of via online co-op met drie anderen. Aan jullie de taak om een berucht kartel in Bolivia op te sporen en verschillende doelwitten uit te schakelen.

  Voor Ghost Recon-liefhebbers zal Wildlands een andere koek zijn. De serie gooit zijn lineaire structuur uit het raam en heeft dat ingeruild voor een grote open wereld. Vrijheid zal dan ook een handelsmerk zijn van Ghost Recon Wildlands en jij mag als speler zelf bepalen hoe jij gebruikmaakt van die vrijheid. Scheur door de wilde landschappen met je kameraden of probeer een legertje aan vijanden op een slinkse manier uit te schakelen. De wereld van Wildlands bied je dit allemaal aan.

  Mede daardoor staat Ghost Recon Wildlands op de eerste plek in deze top 5 co-op games van 2017 om in de gaten te houden, ook met het oog op de komende weken en maanden! Ghost Recon Wildlands is nu verkrijgbaar voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Sea of Thieves

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.