Middle-earth Shadow of War features - Wat er allemaal nieuw is

  Middle-earth Shadow of Was is nu officieel uit de doeken gedaan, en we hebben de eerste gameplaybeelden van de game reeds mogen aanschouwen. Vanzelfsprekend brengt zo'n nieuwe game een hoop verse elementen met zich mee. Deze nieuwe Middle-earth Shadow of War features zetten we hier op een rijtje.

  Middle-earth Shadow of War moet een waardig vervolg worden op de avonturengames Shadow of Mordor uit 2014. Talion is terug om nog meer Orcs naar het hiernamaals te sturen, en jij mag hem daar bij helpen. Maar welke nieuwe Middle-earth Shadow of War features kun je verwachten als de game in augustus in de winkels ligt? Wij hebben de vijf meest interessante voor je op een rijtje gezet.

  5. Meer regio's om in rond te spoken

  Allereerst bevat Middle-earth Shadow of War een stuk meer regio's dan de het origineel. In Middle-earth Shadow of Mordor moest je het doen met slechts twee gebieden om rond te rennen, en in Shadow of War moeten er dat flink wat meer worden.

  Het precieze aantal wil ontwikkelaar Monolith nog niet kwijt, maar er mag minstens het dubbele verwacht worden, gezien de beelden tijdens de onthulling in Londen. Tijdens een presentatie werd een gevecht in de regio Seregost getoond, wat ook laat zien dat dit vervolg verder gaat dan alleen Mordor zelf.

  4. Een nieuwe soort vijand

  Een van de Middle-earth Shadow of War features is natuurlijk het vechten tegen het leger van de kwaadaardige Sauron. De vele Orcs die jou in Mordor lastigvielen, kun je in het tweede deel opnieuw verwachten. Nieuw in Shadow of War is de Overlord, een rang die boven de war chiefs staat. Deze baas is nog sterker en machtiger dan de bekend vijanden, en kan het je dus ook erg moeilijk maken.

  Voordat je zo'n Overlord kunt vermoorden moet je wel eerst al zijn onderdanen omleggen, wat vaak makkelijker gezegd dan gedaan is. Deze machtige Orcs zijn dikwijls goed beveiligd, en een doordachte strategie kan zeker geen kwaad. Het is een van de Middle-earth Shadow of War features die voor flink wat uitdaging gaat zorgen.

  3. De game krijgt meer RPG-elementen

  Een andere van de nieuwe Middle-earth Shadow of War features is het feit dat de game meer diepgaande mechanieken krijgt op het gebied van karakter progressie. Zo kun je tijdens het spelen van de game stuiten op nieuwe stukken bepantsering, die je kunt craften van materiaal dat je bij elkaar hebt gesprokkeld.

  Maar ook skill trees en bijbehorende eigenschappen zullen hun opwachting maken in Middle-earth Shadow of War. Talion is helemaal naar eigen smaak aan te passen, zodat hij de krijger wordt die jij voor ogen hebt.

  2. Bestorm vijandige forten

  Een grote nieuwe toevoeging binnen de Middle-earth Shadow of War features is de aanwezigheid van forten in de spelwereld. De verschillende regio's binnen de game hebben allemaal een basis van de Orcs die je als Talion kunt aanvallen. Dikwijls vind je hier alle hooggeplaatste leden van het vijandelijke leger, dus enige voorzichtigheid is aan te raden.

  Als je een fort weet te infiltreren en alle vijanden binnenin om het leven brengt, dan wordt de basis onderdeel van jouw eigen leger en dus rijk. Vanuit daar kun je weer nieuwe missies vinden en nieuwe gebieden verkennen. Deze veroverde locaties worden dus een soort hoofdkwartier!

  1. Stel je eigen leger samen

  Toch is de vetste toevoeging aan de game wel het feit dat je dit keer ook wezens aan jouw kant hebt staan en jou helpen in de strijd om Middle-earth. Je kunt allerlei companions trainen en inzetten tijdens de vele gevechten in de game. Tijdens het bestormen van een fort sta je er dan ook zeker niet alleen voor.

  Van trollen die de deur kapot kunnen beuken, tot krijgers die op monsters rijden en zonder pardon groepjes soldaten neerhalen. Het klinkt niet alleen vet, maar het ziet er ook enorm episch uit. Het is zonder twijfel een van de vetste nieuwe Middle-earth Shadow of War features, en het is aan jou om er voor te zeggen dat jouw strijdmacht de sterkste van Middle-earth wordt!

  Middle-earth Shadow of War komt op 24 augustus uit voor op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Voor een eerste indruk van de avonturengame kun je terecht bij de preview van de game.

  Middle Earth: Shadow of War

  Verkijgbaar vanaf 10 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.