Pre E3 aankondigingen - Alles wat we nu al weten

Article
vrijdag, 10 juni 2016 om 16:27
xgn google image
Zoek maar een redelijk stevige stoel uit, want vanaf dit weekend ga je er waarschijnlijk uit geblazen worden. De E3 gaat dan weer van start om de gehele game-industrie te voorzien van een overvloed aan aankondigingen. Er is al een lijst aan games bekendgemaakt die aanwezig is, maar er zijn nog meer pre-E3 aankondigingen!
De E3 is het hoogtepunt van het jaar als het gaat om games. Vooruitzichten van de komende jaren op het gebied van nieuwe IP's, bestaande franchises, hardware en nog veel meer zijn hier aan de orde van de dag. Toch zie je ook veel tegendraadse ondernemingen die nog even snel voor de E3 wat verrassende aankondigingen doen. Of dat nou per ongeluk gaat of met volle vertrouwen, wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. World of Final Fantasy

Naast Final Fantasy VII en XV komt er nog een Final Fantasy game aan! Zo vlak voor de E3 gooit Square Enix deze aankondiging er alvast uit. De E3 trailer van World of Final Fantasy is zelfs al verschenen. Het spel stond al een tijdje op de planning, maar nu is er eindelijk een releasedatum aan vastgekoppeld en een mooie toevoeging aan de pre E3 aankondigingen geworden.
Op 28 oktober kan je aan de slag met de nieuwe game van Square Enix waarbij je weer een doldwaas avontuur staat te wachten. Dit keer speel je in het Final Fantasy universum met een iets minder traditionele tekenstijl. Een op de schop gegooid gevechtssysteem en de mogelijkheid om monsters te verzamelen en op te laten groeien moeten zorgen voor een toffe nieuwe game in de serie.

2. Watch Dogs 2

De E3 begint heel binnenkort en daarom besluit Ubisoft nog even, voor al het geweld losbarst, om Watch Dogs 2 aan te kondigen. Dit is natuurlijk niet zo maar een aankondiging die tussen neus en lippen door gaat, en er was dan ook een flinke livestream voor.
Ubisoft heeft tijdens die livestream de eerste gameplay beelden van Watch Dogs 2 laten zien. San Francisco lijkt een betoverende stad te gaan worden, die een heel ander gevoel geeft dan het Chicago uit het eerste deel. Ditmaal wordt hoofdpersoon Aiden verruild voor Marcus, een jongere talentvolle hacker. Daarnaast is Marcus ook nog een stuk behendiger en beter in vechten, wat een vloeierende gameplay als gevolg heeft.
Watch Dogs 2 gaat op 15 november uitkomen zo weten we nu. Het is een van de grootste titels uit de pre E3 aankondigingen en zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

3. Deus Ex GO en Breach

De releasedatum van Deus Ex Mankind Divided is al bekend. Ook is al aangekondigd dat de game op de E3 te zien is. Square Enix kon het alleen niet laten om een paar dagen voor de E3 nog wat meer over de game te laten lekken. Zo zijn er twee verrassende aankondigingen gedaan omtrent de franchise.
De eerste aankondiging is het bestaan van Deus Ex GO, een smartphone game waarbij Adam Jensen de hoofdrol steelt. Je moet de geaugmenteerde agent door een serie aan turn-based puzzels heen loodsen door middel van zijn mechanische snufjes. Het doel is uiteindelijk om de servers van machtige bedrijven te infiltreren en iedereen kan daarnaast ook nog zijn eigen levels in elkaar zetten. De game komt uit na de release van Deus Ex Mankind Divided.
De tweede opvallende aankondiging die gedaan is, is Deus Ex Breach. Dit is een speciale modus in de Mankind Divided zelf, waarbij je als een avatar door een simulatie heen moet zien te worstelen. Hacken speelt een grote rol in het Deus Ex universum en daarom wordt je er bij Breach ook op uitgestuurd om gevoelige data van de Palisade Bank servers te bemachtigen. Als je dat wel zo'n beetje zat ben, kan je ook nog aan de slag met uitdagingen.
Een hoop pre E3 aankondigingen van de kant van Square Enix dus!

4. Injustice 2

Naast het feit dat uitgevers en ontwikkelaars onze helden zijn, zijn er natuurlijk ook nog de comic superhelden en schurken. Warner Bros heeft als een van de pre E3 aankondigingen dat Injustice 2 eraan zit te komen, waardoor je weer je favoriete figuur met superkrachten kan bespelen. Injustice 2 gaat verder waar de eerste game ophield. Zo moet je met Batman en bondgenoten de wederopbouw van het Superman regime tegenhouden.
In de game gaat het personaliseren van de iconische DC personages een grote rol spelen, waarbij je krachtige uitrusting kan verdienen. Volgens de ontwikkelaar is er nog nooit eerder zo'n grote DC line-up in een game terechtgekomen. Zowel bekende personages als geheel nieuwe worden getoond, waarbij je de krachtmetingen zich afspelen op herkenbare locaties. Dit keer zit je niet meer alleen vast aan bestaande figuren, maar kan je ook je eigen spierbundel in elkaar zetten.

5. Destiny Rise of Iron

Ja, Destiny leeft nog hoor! Het tweede deel komt volgend jaar uit, maar tot die tijd moet de game zijn community nog wel tevreden houden. Er was al het een en ander uitgelekt voor de officiële aankondiging, maar een pittig DLC-pakket zit er aan te komen. Rise of Iron gaat het universum uitbreiden, zo werd bekend dankzij de pre E3 aankondigingen afgelopen week.
In Rise of Iron moet je het opnemen teen een splicer gemeenschap die zeer krachtige technologie heeft bemachtigd. De DLC krijgt een nieuwe Raid voor zes spelers, een nieuwe Strike voor drie spelers en daarnaast ook nog eens een hoop multiplayer veranderingen. Vanzelfsprekend is er ook weer nieuwe gear te verzamelen om je aan te passen aan de Lords of Iron. Rise of Iron komt op 20 september uit, maar meer over de DLC wordt bekendgemaakt tijdens de E3.

6. FIFA 17 release

Het is niet de meest onverwachte titel die dit jaar uit gaa komen, maar desalniettemin zijn we positief verrast dat de titel al voor de E3 aangekondigd is. Een nieuwe FIFA is later dit jaar alweer aan de bal en gaat bij de meeste voetbalfans weer goed scoren!
De game ligt op 29 september al in de schappen voor de Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3 en de PC. Meer informatie over de voetbalgame gaat tijdens de E3 presentatie van EA op 12 juni volgen.
Dit waren de belangrijkste pre E3 aankondigingen. Nu wordt het wachten op wat de E3 te bieden heeft. Al het nieuws tijdens deze drukke dagen kan je volgen in ons E3 2016 overzicht.

Populair Nieuws