Paragon Tips - 5 tips om als winnaar uit de strijd te komen!

Article
vrijdag, 10 juni 2016 om 16:04
xgn google image
Paragon is een nieuwe third-person MOBA game van de makers van Gears of War en Unreal Tournament. Tijdens een speelsessie op de PlayStation 4 en PC hebben we de game uitgebreid kunnen testen. We hebben dan ook 5 Paragon tips voor je op een rijtje gezet!
In Paragon speel je met teams van vijf tegen elkaar op een symmetrische map. Zoals in veel MOBA’s heb je drie lanes (left, right en mid) en een jungle daar tussenin. Aan het begin van een game kun je een selectie maken uit een unieke hero en een deck van kaarten met abilities. Deze abilities kun je vervolgens koppelen aan een toets of knop op je toetsenbord of controller.
Daarna kun je je kaarten gaan levelen. Door kills en XP te vergaren krijg je zogeheten Card Experience Points (CXP) waarmee je nieuwe kaarten kunt kopen en bestaande kaarten kunt levelen. In game heb je daar profijt van omdat, nadat je bijvoorbeeld een health-buff kaart hebt gelevelt, het effect van een ability langer duurt, het effect groter is of een kortere cooldown heeft.
Maar nu genoeg over het basisprincipe van Paragon, daarover kun je meer lezen in onze Paragon preview. Tijd om te beginnen met onze Paragon tips!

5. Terugtrekken wanneer nodig

Als je 1 op 1 komt te staan met een Hero van het vijandelijke team is het soms verstandig om op basis van de skillset van je eigen karakter (bijvoorbeeld of je een long range of melee, en dus close range, karakter hebt) de keuze te maken of je voor de aanval gaat of terugtrekt.
Ga je voor de tweede keuze en wacht je af wat je vijand gaat doen, zullen vaak meteen al minions je voorgaan en de frontlinie vormen, waarachter jij kunt schuilen om dichterbij te komen en meer schade aan te richten. Tactiek is alles in Paragon!
92464

4. Level een ability altijd 100%

Het kiezen van een paar abilities is al moeilijk genoeg, maar je kunt het beste wachten met het upgraden van een volgende kaart totdat je een eerste kaart al hebt voltooid. In een game van circa 45 minuten heb je uiteindelijk meer dan genoeg tijd om al je kaarten te levelen.
Je kunt het beste dus wachten met een volgende kaart te levelen. De reden daarachter is dat je een bonus krijgt als je een kaart volledig uitbreidt. Als je basiskaart je bijvoorbeeld +30 mana en +10 attack speed geeft, krijg je door alle upgrades te kopen nog eens 3x diezelfde stats erbij én krijg je nog een bonuspercentage aan mana en attack speed.
Als je dit aan het begin van een game doet heb je al een voordeel ten opzichte van de tegenstand, en dus kun je weer sneller kills maken en sneller de volgende kaart levelen!
92474 1

3. Kies je moment

Geduld is een schone zaak. Wacht dan ook zeker tot het juiste moment om je ultimate ability te gebruiken. Als je bijvoorbeeld als de hero Rampage speelt kun je het beste je ultimate ability gebruiken om meerdere vijanden tegelijkertijd uit te schakelen.
Als de tegenstander met meerdere mensen één van je turrets aan het vernietigen is kun je proberen achter ze te komen en vervolgens je ultimate ability gebruiken om een enorm beest te worden dat in slechts een paar klappen een enemy kan uitschakelen. Bij Rampage bestaat de ultimate niet uit één klap of explosie zoals bij andere heroes, maar kun je meerdere mensen achter elkaar aanvallen en als je het een beetje tactisch speelt ook uitschakelen!
92477

2. Experimenteer met de heroes

Probeer verschillende heroes uit, en zie welk karakter het beste bij je past! Zelfs al ga je er niet vanuit dat je het bijvoorbeeld met een long range hero goed zou doen, is het toch het proberen waard. Zeker in het begin is het verstandig om meerdere karakters te testen.
Elk karakter is namelijk heel anders, met andere wapens en abilities. Als je met een team speelt is het natuurlijk helemaal slim om je heroes op elkaar af te stemmen. Als je team divers en gebalanceerd is kun je op bepaalde fronten domineren in het geval dat de tegenstander zonder nadenken een keuze heeft gemaakt.
Ook met je kaarten kun je het beste experimenteren. Je hebt verschillende decks voor verschillende speelstijlen, en ook je keuze aan het begin van een match kan de uitkomst zeker bepalen. Begin je het liefst met een restore mana-kaart, of een health ability?
92482

1. Overleg met elkaar

Communiceer met je teamgenoten. Paragon draait op sommige fronten echt om teamwork. Als in je team de hero Muriel hebt, heeft die een zeer handige teleportatie ability. Als jij hulp nodig hebt links van de map en Muriel bevindt zich helemaal rechts dan is het natuurlijk het handigst om bijvoorbeeld via voice chat of teamspeak te overleggen.
Natuurlijk zou je in een ideaal scenario met mensen die je kent in een team willen zitten, maar ook met het ingebouwde systeem waarin je als het ware korte commands via een chatbox naar je team kunt versturen (denk aan ''defend left lane'' of ''attack mid tower'') kun je al goed overweg. Het verschil tussen een team dat communiceert en niet communiceert kan heel groot zijn, dus hou in je achterhoofd dat die chat functie (zeker op console) ook bestaat!
Vanaf 21 juni kun je aan de slag met de nieuwe hero Khaimera, en vanaf dan zal er elke drie weken een nieuwe hero beschikbaar worden in Paragon. De game is nu nog in paid Early Access, maar 16 augustus is er een open béta waarin je het spel kunt proberen!