Pre-E3 aankondigingen van 2015 - Wat we nu al weten!

Article
zondag, 14 juni 2015 om 15:37
xgn google image
Vannacht om 3:30 uur trapt Bethesda de E3 af met zijn eerste persconferentie. Vanaf dan vliegen de nieuwe aankondigingen ons om de oren. Maar nu weten we ook al heel veel. Daarom zetten wij de pre-E3 aankondigingen op een rijtje.
De E3 aankondigingen zijn altijd de grootste van het jaar. Er worden tal van onthullingen gedaan. Maar omdat er zoveel wordt getoond op de E3, proberen sommige bedrijven de storm voor te zijn. Hierdoor krijgen we voor de E3 al flink wat te horen. Om ervoor te zorgen dat jij helemaal up-to-date de E3 ingaat zetten we de belangrijkste pre-E3 aankondigingen op een rijtje.
E3 Aankondiging: 1 TB <a href=Xbox One" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201506/t/e3-aankondiging-1-tb-xbox-one.jpg" />

1. Nieuwe Xbox One met 1 TB en nieuwe controller

Vanaf juli is er een nieuw Xbox One pakket te koop. Deze krijgt een harde schijf van 1 TB, waardoor je er nog meer games op kunt zetten. Eerder kende de Xbox One een harde schijf van 500 GB. Ook komt deze Xbox One met een vernieuwde controller.
In Amerika en Engeland gaat dit gepaard met een prijsverlaging. Helaas geldt dit voor de rest van de wereld niet. In Nederland is de nieuwe 1 TB Xbox One te koop voor 449 euro vanaf juli.
73256

2. Nieuwe game van Platinum Games

De nieuwe game van Platinum Games zou één van de E3 aankondigingen worden. Het liep iets anders. De game lekte namelijk al vroegtijdig uit, waardoor we precies weten wat we kunnen verwachten.
Het gaat een nieuwe Transformers game worden, genaamd Transformers Devastation. Het stijltje is geheel cel-shaded, omdat het gebaseerd is op de cartoons en niet de films.
Gezien de reputatie van Platinum Games kunnen we een spel vol harde en snelle actie verwachten. Transformers Devastation komt naar de Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4 en PS3.
73257

3. Oculus Rift met nieuwe controllers

Oculus hield de vrijdag voor de E3 alvast haar persconferentie. Hier werden de E3 aankondigingen van het bedrijf gedaan. En die vielen op.
Allereerst zal elke Oculus Rift met een Xbox One controller komen. Hierdoor kun je games spelen met een vertrouwde controller. Ook kun je Xbox One games streamen naar je PC en daardoor die games spelen met de virtual reality headset.
Daarnaast komt Oculus met zijn eigen speciale controller. Deze Oculus Touch is speciaal gemaakt voor virtual reality. Op de E3 krijgen we er meer van te zien.
73258

4. Dishonored 2 al gelekt

Door een foutje werd vandaag Dishonored 2 alvast aangekondigd. Veel is er nog niet bekend, maar dat het spel op de Bethesda persconferentie aanwezig is vanavond staat vast.
De game werd tijdens een test voor de Twitch stream van Bethesda per ongeluk genoemd. Hierdoor wist iedereen al snel dat de game zou komen. Het is verder geen enorme verrassing, want geruchten over een nieuwe Dishonored gingen al tijden rond.
73259

5. Fallout 4 eindelijk bevestigd

We zaten er tijden op te wachten, maar eerder deze maand werd Fallout 4 dan eindelijk aangekondigd. Bethesda liep vooruit op de E3. Waarschijnlijk zodat andere E3 aankondigingen van het bedrijf niet helemaal vergeten werden.
Dat de aankondiging van de Fallout 4 release insloeg als een bom mag duidelijk zijn. Ook kregen we alvast een trailer - die hierboven te zien is.
Het is nu wachten op verdere details, zoals een precieze releasedatum. Ook hopen we tijdens de Bethesda persconferentie meer gameplay te zien van de nieuwe Fallout. De game is overigens al te pre-orderen.
De E3 gaat nu dan echt beginnen. Met deze aankondigingen ben jij er helemaal klaar voor! Houd onze E3 pagina in de gaten en kijk ook met ons de persconferentie mee. Wij doen live verslag, hier op XGN.nl.