5 Pokémon Trading Card Game tips van kampioen Owyn Kamerman

  Veel van ons zijn opgegroeid met ruzies op het schoolplein over Pokémon kaarten, maar er zijn maar weinig mensen die de Trading Card Game op internationaal niveau spelen. Owyn Kamerman is er daar eentje van en we hebben hem geïnterviewd. Toen konden we hem meteen vragen om Pokémon Trading Card Game tips te geven.

  Kichigai Mentat

  De Pokémon Trading Card Game is een spel dat niet veel mensen kennen. Je kent de kaarten natuurlijk wel, maar de meeste mensen doen niet zoveel naast het verzamelen van mooie kaarten. Maar er is een aantal professionele spelers die heel de wereld af reizen om in toernooien te laten zien dat ze de beste trainer zijn.

  Owyn Kamerman en zijn tweelingbroer zijn twee van deze spelers. Owyn heeft ons een aantal tips gegeven om beter te worden in de Pokémon Trading Card Game.

  5. Leer de basisregels

  De Pokémon Trading Card Game is een serieus en strategisch spel, dus het is goed om te beginnen bij de basis. Je hebt in essentie drie verschillende soort kaarten: Pokémon, Trainer en Energy. Met Pokémon kun je aanvallen, maar om aan te vallen heb je Energie nodig. Deze energie moet je hechten aan je Pokémon en verschillende aanvallen hebben verschillende hoeveelheden Energie nodig.

  De Pokémon van beide spelers hebben levenspunten en het is natuurlijk de bedoeling om de levenspunten van je tegenstander tot nul te brengen. Dit kun je doen met hele sterke aanvallen, maar we hebben het nog niet gehad over Trainer kaarten. Deze kaarten kunnen verschillende dingen doen, zo kun je bijvoorbeeld extra levenspunten of extra Energie krijgen van een Trainer kaart. Een Trainer is een kaart die je zal helpen in de game, dus deze zijn zeker ook belangrijk in je collectie en je deck.

  Jinx!

  4. Speel met kaarten die je leuk vindt

  Natuurlijk is er een aantal supersterke kaarten en komt er elk jaar een hoop kaarten bij, maar vergeet niet om ook kaarten te gebruiken die je leuk vindt. Heb je een favoriete Pokémon, dan kan die best in je deck. Wat is er nu leuker dan winnen met je favoriet?

  Omdat er elk jaar Pokémon kaarten bij komen is het ook belangrijk dat je niet zo maar de sterkste Pokémon bij elkaar in een deck stopt. Ze zijn waarschijnlijk allemaal andere types en dat maakt het alweer veel moeilijker voor je om de Pokémon te combineren. Maar als een sterke kaart in je deck wil, dan kan dat natuurlijk gewoon.

  Mighty June

  3. Gebruik niet zomaar een deck uit een lijst sterke decks

  Op het internet kun je natuurlijk allerlei ongelooflijke combinaties vinden. Decks die door andere spelers uitgebreid zijn getest en waarvan is bewezen dat ze werken. Dus je kunt gewoon een deck nabouwen en zo beginnen met spelen. Owyn raadt je dit echter af.

  Hij zegt dat een deck je wel moet liggen. Als je het bijvoorbeeld niet leuk vindt om mee te spelen, dan zul je ook nooit plezier krijgen in de wedstrijden. En uiteindelijk is het wel een spel, dus iets dat je leuk moet vinden. Ondanks of je op hoog niveau speelt of niet.

  Sabrinarck

  2. Probeer een deck uit voor je het gebruikt

  Wanneer je een deck hebt, dan kun je meteen jezelf in het diepe gooien en een aantal spannende en belangrijke wedstrijden aangaan. Maar hoe weet je zeker of je deck gaat werken? Daarom kun je het beste je deck testen voordat je er officieel mee aan de slag gaat. Test je deck in een aantal vriendschappelijke wedstrijden voor je echt iets bijzonders gaat proberen.

  Owyn test zijn decks met zijn tweelingbroer, maar mocht je nou geen familielid hebben dat de Trading Card Game speelt, zorg er dan voor dat je iemand in je omgeving vindt die de game speelt. Er zijn genoeg mensen die dit doen en er is vast iemand die je wil helpen met het testen van een nieuw deck. Als deze persoon ook een deck heeft om te testen dan kunnen jullie elkaar helpen!

  klimkin

  1. Blijf oefenen

  Als je dat deck nu hebt getest, je de regels kent en je helemaal klaar bent om ervoor te gaan, vergeet dan niet om te blijven oefenen. De Trading Card Game verandert constant dus je kunt maar beter alles bijhouden. En zo lang je blijft oefenen, blijven de basisregels je in elk geval bekend.

  En oefenen is eigenlijk deel van elke game. Als je een nieuwe game opstart op je PlayStation moet je ook een tijdje spelen voor je de besturing kent en dan nog leer je steeds nieuwe dingen. Zorg er dus voor dat je blijft leren en misschien wordt je wel de beste speler aller tijden!

  Pokémon Trading Card Game tips – Veel plezier met spelen

  Zijn jullie een beetje gemotiveerd om de Trading Card Game te spelen na het lezen van deze tips? Of je nu professioneel wil gaan spelen of niet, deze vorm van Pokémon is zeker eens leuk om uit te proberen. En nu je dit hebt gelezen kun je in elk geval met wat voorkennis beginnen aan een nieuwe hobby!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.