Pokémon Trading Card Game kampioen - Interview met Owyn Kamerman

Article
dinsdag, 19 december 2017 om 17:56
xgn google image
In de wereld van Pokémon heb je een hoop verschillende dingen. De videogames, waar alles mee begon, maar ook de animatieserie, films en veel merchandise. En dan heb je nog de Trading Card Game, een compleet andere manier om Pokémon te spelen. Om hier iets meer over te leren, interviewen we een echte Pokémon Trading Card Game kampioen, ce 14-jarige Owyn Kamerman.
Een Nederlands jochie van veertien dat internationaal kampioen wordt in de Pokémon Trading Card Game, dat mag natuurlijk gevierd worden. In London versloeg hij de Amerikaanse Preston Ellis in de seniordivisie. Hij kreeg op die manier een plek voor het wereldkampioenschap! Daarnaast heeft hij een studiebeurs of een Visa creditcard en 216 booster packs gekregen als prijs! We spraken met hem om wat meer over hem, de kampioenschappen en de Trading Card Game te leren.

Een kampioen zijn voelt niet heel erg anders

Owyn geeft aan dat hij zich niet anders voelt nu hij een kampioen is. Maar toch voelt hij zich goed, want het was het op één na grootste toernooi van dit jaar en dat heeft hij wel mooi gewonnen! Hij vertelt dat hij niet veel heeft geoefend, maar dat hij vooral Pokémon heeft getest om er achter te komen welke hij wilde gebruiken. Dit heeft hij gedaan samen met zijn vrienden en tweelingbroer, die ook op hoog niveau de Pokémon Trading Card Game speelt.
Omdat zijn tweelingbroer ook competitief de Trading Card Game speelt, gebeurt het wel eens dat ze tijdens een toernooi tegen elkaar moeten strijden. Wanneer dit gebeurt dan zijn ze echte rivalen van elkaar, maar buiten de toernooien om helpen ze elkaar om beter te worden.

Niet overdrijven

En met erg lang, bedoelt Owyn ook erg lang. Hij is namelijk begonnen met de Trading Card Game in 2010! Zijn oudere broer speelde al en in 2010 kregen Owyn en zijn tweelingbroer Brennan hun eerste kaarten en begonnen ze ook met spelen. Zijn eerste kaart kan Owyn niet meer herinneren, maar hij kan ons wel vertellen wanneer hij is begonnen met wedstrijden spelen.
Of Owyn het volgende sââeizoen mee gaat doen is nog niet zeker. Hij moet nu al aardig veel vrij vragen van school en in het volgende seizoen zit hij in de vierde van het vwo en hij weet niet zeker of school hem dan ook vrij gaat geven. Desondanks gaat hij toch proberen om er weer bij te zijn.

Toch leuker dan de videogames

Met Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon uit, wilden we natuurlijk weten of Owyn de videogames ook speelt. Hij doet dit wel, maar niet op een competitief niveau. Ook vindt hij de videogames minder leuk, omdat er meer strategie en denkwerk in de Trading Card Game gaat zitten. Ondanks dat vindt hij de standaard Pokémon games wel leuk om te spelen.
Wij hebben hem gevraagd naar deze strategie en hij heeft ons haarfijn de basis van de Trading Card Game uitgelegd. Owynââââââs tips voor de Trading Card Game kun je binnenkort in een ander artikel lezen, want hij heeft ons aardig wat geleerd!

Wat motivatie van de Pokémon Trading Card Game kampioen

Nu is het natuurlijk altijd lastig om iets nieuws te leren en een aantal van jullie zullen zich zeker afvragen of de Pokémon Trading Card Game wel leuk is om te gaan spelen. We hebben Owyn gevraagd wat hij zou zeggen tegen iedereen die twijfelt. Als je niet weet of je met de Trading Card Game moet beginnen, dan hebben wij nu het antwoord voor je!

Populair Nieuws