Waarom moet jij uitkijken naar de Pokémon Sword and Shield Release?

  Het is nog even wachten op de release van Pokémon Sword and Shield, maar gelukkig weten we al meer dan genoeg van de nieuwe Pokémon RPG. Op 15 november 2019 kunnen fans van over de hele wereld weer verdrinken in een uitgebreide nieuwe wereld vol met oude en nieuwe Pokémon. Lees hier waarom ook jij moet uitkijken naar de Pokémon Sword and Shield release.

  5. Dynamax en Gigantamax

  Eén van de nieuwe features die we op de release van Pokémon Sword and Shield zullen gaan zien is het fenomeen genaamd Dynamax. In een eerdere Pokémon Direct kregen we al een lekker voorproefje van deze nieuwe feature. Dynamax zorgt ervoor dat je één keer per gevecht je Pokémon drastisch kan vergroten, waardoor de aanvallen ook veel sterker worden. Dit duurt drie rondes, waarna de Pokémon weer krimpt naar zijn originele grootte.

  Een andere feature naast Dynamax zal Gigantamax zijn. Dit is een nog meer uitgebreide vorm van jouw Pokémon die niet alleen groter is, maar die ook de uitstraling van de Pokémon verandert. In Gigantamax modus krijg je toegang tot een G-Max aanval die extreme schade kan veroorzaken.

  4. Max Raid Battles

  Dit fenomeen komt je misschien al bekend voor uit Pokémon Go, maar Raid Battles zal ook een feature worden na de release van Pokémon Sword and Shield. In de wereld kun je met drie andere spelers vechten tegen een grotere en sterkere versie van bepaalde Pokémon.

  Als je deze eenmaal hebt verslagen kan je een poging doen om deze monsters te vangen en vervolgens voor jouw eigen doeleinden te gebruiken. Deze Max Raid Battles zullen vooral in de Wild Area voor gaan komen, waar ze worden aangegeven met een grote straal licht in de wereld.

  3. Wild Area

  Een nieuwe omgeving in Pokémon Sword and Shield is de Wild Area. Hier heb je volledige controle over de camera, waardoor je niet vastzit aan één perspectief. Spelers kunnen hier op zoek gaan naar Pokémon om mee te vechten en te vangen. De Wild Area verbindt meerdere steden aan elkaar en zal verschillende soorten omgevingen bevatten als rivieren, moerassen en woestijnen.

  Wat opvalt is dat Pokémon dit keer niet alleen in het gras verstopt zitten, maar deze kunnen nu ook op jou afstappen. Nu is afstappen misschien iets te mild gezegd, aangezien we in een eerdere gameplay-video een Machoke op de speler af zagen rennen.

  2. Nieuwe legendarische Pokémon

  Natuurlijk is een Pokémon-game niets zonder een goede dosis legendarische monstertjes. Net als bij voorafgaande titels zullen er in Pokémon Sword en Shield allebei andere legendarische Pokémon te zien zijn. Dit werd bekend op het einde van de Pokémon Direct, waar ook de gameplay te zien was.

  In Pokémon Sword zal de legendarische wolf-Pokémon Zacian te zien zijn. Deze Pokémon draagt een zwaard in zijn mond, wat zogezegd door alles heen kan snijden. In Pokémon Shield zullen we mogen genieten van Zamazenta. Deze wolf-Pokémon heeft geen zwaard in zijn mond, maar net als de titel van de game impliceert zal Zamazenta een schild om zijn kraag heen dragen.

  1 Gloednieuwe Pokémon

  Wat is een nieuwe Pokémon RPG zonder een goede dosis nieuwe monstertjes om te vangen. Nu zijn nog niet alle nieuwe Pokémon bekendgemaakt, maar we hebben al een goed beeld van wat er gaat komen. De nieuwe starter-Pokémon zijn Grookey (gras) Scorbunny (vuur) en Sobble (water). Hoe de evoluties van deze drie rakkers eruit gaat zien is nog niet duidelijk.

  Verder zijn er al een aantal Pokémon laten zien die in de wereld te vangen zijn. Zo kregen we al een blik op de schaap-Pokémon Wooloo, de bijt-Pokémon Drednaw en de gevleugelde vriend Corviknight. Nu zijn dit niet alle bekendgemaakte Pokémon, maar het begin is er in ieder geval.

  Dit is waarom jij moet uitkijken naar de Pokémon sword and Shield Release!

  Deze gloednieuwe features zullen allemaal te zien zijn in Pokémon Sword and Shield, wanneer deze op 15 november uit komt voor de Nintendo Switch. Welke versie ga jij kopen? laat het ons weten in de comments!

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.