Zo hebben we de eerste details over twee van Pokémon die onthuld zijn tijdens de beurs en hebben we nu een goed idee van wat er te verwachten valt betreffende de gyms. Natuurlijk zijn we ook aan de slag gegaan met de Dynamax-feature van de game. Laten we gelijk beginnen!

De gameplay op de schop!

Laten we maar gelijk één van de grootste Pokémon Sword & Shield details uitlichten, namelijk de nieuwe Dynamax feature. In elk gevecht kan één van je Pokémon de Dynamax procedure ondergaan waardoor het beestje voor drie ronden een reusachtige verschijning wordt met extra speciale krachten. Het is een kwestie van goed kijken wanneer je gebruik maakt van de Dynamax feature, want die kan zo het tij van een gevecht keren.

De feature gaat voor flink wat verandering zorgen betreffende de traditionele gameplay die je van Pokémon gewend bent. Niet dat dit vreemd is, want de afgelopen twee generaties (zes en zeven) hadden ook al een twist op de traditionele gameplay. Zo bracht Gen VI de Mega-Evolutions met zich mee en had Gen VII de Z-Moves die een twist gaven aan de gameplay. In hoeverre deze features te vinden zijn in Pokémon Sword en Shield is nog niet duidelijk, maar laten we hopen dat ze elkaar aanvullen.