Wanneer komt de PlayStation 5 uit volgens de redactie?

  Het is druk in het land der geruchten. Volop wordt er gespeculeerd over de opvolger van de PlayStation 5, alsook VR en wat al niet meer? Maar wanneer komt de PS5 nu uit? We legden deze vraag aan de redactie voor en ook hier wordt druk gespeculeerd!

  Theo

  Als je het mij vraagt wordt de PlayStation 5 in november 2020 uitgebracht. We weten al redelijk wat over de console en als je naar het verleden kijkt zie je iedere zes jaar een nieuwe Sony console verschijnen. De PlayStation 4 komt uit 2013 en dat betekent dat we met deze nieuwe console eigenlijk al laat zijn. Eerst komt er binnenkort een volledige onthulling met alle specs en afbeeldingen van het 8K ondersteunende monster en dan knalt Sony er meteen een releasedatum overheen als kers op de taart.

  De game die als eerste uitkomt voor de PS5 zal een nieuwe Gran Turismo zijn, die volledig in 4K (met 8K upscaling) gemaakt is. Daarnaast zal Sony een bundel aankondigen waarbij de PS5 samen met een VR-bril geleverd wordt en wordt er een nieuwe God of War aangekondigd waarin Kratos weer aan de slag gaat in Noorwegen.Deze laatste game is al door Cory Balrog geteased in tweets met de tekst 'Ragnarok is coming'.

  Luuc

  De PlayStation 5 release kan in mijn ogen op twee manieren plaatsvinden, namelijk in november 2020 of in de lente van 2021 waarbij maart de maand is die voor de hand ligt. Laten we eerst de november 2020 optie pakken, aangezien dat de meest waarschijnlijke is. Dit kunnen we baseren op het scala aan geruchten dat we tot nu toe voorbij hebben zien komen over de console. De eerste reveal van console vond in dat geval plaats begin september a la de PS4 Pro of in februari 2020, zoals met de oorspronkelijke PS4.

  Die strategie bleek ontzettend succesvol voor Sony, dus waarom dat succes niet herhalen? Daarbij komt ook nog eens dat Sony waarschijnlijk met de release niet heel groot gaat inzetten op een goede launchtitel, maar juist op third-party support van onder andere de nieuwe Assassin's Creed. Hoogstwaarschijnlijk komt Sony zelf maar met slechts 1 of 2 titels van eigen huis, waarbij Horizon 2 voor de hand ligt en mogelijk een nieuwe titel van Insomniac, aangezien er al geruime tijd gespeculeerd wordt over Rachet & Clank 2. Geruchten gaan alleen wel dat die nog op de PS4 gaat verschijnen en dat is dan ook precies de reden dat Sony weinig first-party releases bij launch heeft. De PS5 wordt backwards compatible waarbij de nieuwe features en architectuur waarschijnlijk voor grote verbeteringen gaan zorgen.

  Zoals eerder aangegeven is de andere optie dus lente 2021, laten we zeggen maart. Die maand bleek extreem succesvol voor de Nintendo Switch en is voor Sony waarschijnlijk ook erg rendabel. Je kunt namelijk nooit uit het oog verliezen dat vertragingen voorkomen, iets wat we veel zien in de game industrie, dus waarom niet met de nieuwe console. Als back-up gaat Sony maart 2021 aanhouden mocht er iets fout gaan, dus wees niet verrast als we de release later zien dan verwacht.

  Marcus

  Het lijkt mij logisch dat de PS5 in ongeveer dezelfde periode uitkomt als Xbox Scarlett. Ik zeg dat niet alleen in verband met concurrentie tussen de twee, maar ook omdat we van beide consoles ongeveer hetzelfde weten: de technische specificaties. Met andere woorden, de PS5 moet, net als Scarlett, eind 2020 kunnen halen. We zullen aan het einde van dit (fiscale) jaar de start zien van de marketingcampagne.

  Launch titels zijn moeilijk te duiden. In het ideale geval is er natuurlijk tenminste één game bij die een soort vlaggenschip is voor Sony. Ik denk dan aan bijvoorbeeld God of War. Verder denk ik dat er ondanks de backwards compatibility met PS4 enkele remasters zullen zijn, met name van PS4 games die goed scoorden toen ze nieuw waren, maar wel al wat ouder zijn. Wellicht iets als Bloodborne.

  Rick

  Zelf denk ik dat de PlayStation 5 eind 2020 uitkomt, waarschijnlijk november of december. Mede door het ontbreken van Sony op de E3, en nog geen aangekondigde eigen PlayStation Experience, zal Sony begin volgend jaar de PS5 aankondigen; met releasedate en prijs.

  Qua launchtitels tast ikzelf nog wat in het duister. Het lijkt mij té vroeg voor een nieuwe God of War, maar misschien komt Neerlands trots, Guerrilla Games, wel met een nieuw project. Een nieuwe Horizon misschien?

  Wanneer komt de PS5 uit - voorlopig alleen nog maar speculaties

  Binnen de redactie zitten we over het algemeen op één lijn. De PlayStation 5 zal eind 2020 in de schappen liggen, misschien zelfs pas in maart 2020. Wanneer de console precies komt is nog volledig onbekend. Ook op de website van PlayStation zelf is niks over het apparaat te vinden en er is nog geen enkel lek bekend. Wanneer denk jij dat Sony ons verrijkt met de nieuwe console? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.