Pokémon Legends: Arceus misschien toch geen open world

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 9:00
pokemon legends arceus 2f1642087815
Fans van de Pokémon-franchise beginnen te denken dat Pokémon legends: Arceus toch geen open world game zal zijn. Het vermoeden wordt aangewakkerd door een Twitter bericht van Joe Merrick, de webmaster van de Pokémon fansite Serebii. Uit screenshots van de kaart van de game leidt Merrick af dat er sprake is van een gesegmenteerde wereld.
Op Twitter deelde Joe Merrick van Serbii twee screenshots van de map in de nieuwe game. Op de map kan je zien dat de wereld van de game verdeeld is in verschillende gebieden, en niet samen één grote map samen. Als dit het geval is kunnen spelers alleen maar kleine delen van de map ontdekken om later pas in nieuwe zones te kunnen komen, een aanpak die lijkt op die van Monster Hunter en Xenoblade Chronicles 2.
Op de Pokémon Legends: Arceus site staat bovendien dat spelers taken moeten voltooien om zo nieuwe gebieden vrij te spelen. Dat suggereert dat je niet gelijk toegang hebt tot de gehele map vanaf het begin, al heeft Game Freak dat nog niet met zoveel woorden gezegd. Voor sommige fans zal het uitblijven van een echte open world een teleurstelling zijn.

Pokémon Legends: Arceus nog steeds vernieuwend

Sinds de aankondiging van Pokémon Legends: Arceus werd aangenomen dat dit de eerste open world Pokémon-game zou worden. Hoewel het er nu op lijkt dat dit niet het geval zal zijn, heeft deze game nog steeds genoeg verrassingen voor de franchise. Of de map nou wel of niet volledig open world is, Pokémon Legends: Arceus zal genoeg content hebben voor alle spelers. Zo zagen we dat deze game de eerste Noble Pokémon bevat.
Voor de fans van de traditionele Pokémon-ervaring zullen Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl volgende maand uitkomen voor de Nintendo Switch.