Pokémon GO Raid Guide - haal alles uit de Pokémon GO Raids

  De laatste tijd is er een heleboel geüpdatet aan Pokémon GO. Op die manier probeert Niantic het spel lekker fris te houden. Een van die nieuwe updates zijn de Raid Battles. Hoe maak je hier het beste gebruik van? Lees het in onze Pokémon GO Raid Guide!

  Wanneer je de wilde Pokémon in Pokémon GO niet sterk genoeg vindt, dan kun je je misschien aan één van de Pokémon GO Raids wagen. Het gaat hier om een compleet nieuwe uitdaging waarbij je het opneemt tegen sterke (legendarische) Pokémon.

  Wat er voorbij komt in de Pokémon GO Raid Guide

  In deze gids zullen we onder andere bespreken:

  • Pokémon Go Raids spotten
  • Pokémon GO Raid Parties
  • Je hebt een pass nodig voor deelname
  • Het vangen van een Raid Pokémon
  • De rewards die je kunt winnen
  • Herken de betere Pokémon Go Raids
  • Vang toffe legendarische Pokémon

  Pokémon GO Raids spotten

  Raids vind je gewoon op de map. Overal op de map zijn verschillende Raids waar jij en andere spelers aan deel kunnen nemen. De Raids zijn geplaatst op Gyms en starten op vaste tijden. Je herkent een Raid doordat er boven de gym een groot ei zal staan dat aftelt tot het moment dat de raid zal beginnen. Wanneer de teller op nul komt wordt bekend welke Pokémon de baas van de Pokémon GO Raid zal worden.

  Tijdens de Raid neem je het op tegen een Pokémon met enorm hoge CP. Met de hele groep zul je dus veel moeite moeten doen om sommige Raid Bosses te verslaan. Wees er op voorbereid dat je Pokémon tegen kunt komen die tijdens hun eerste encounter duizenden CP hebben. Het is dus raadzaam om sterke Pokémon mee te nemen.

  Sterke Pokémon helpen je op je jacht naar steengoede Pokémon.

  Pokémon GO Raid Parties

  Tijdens een Raid word je in een party van maximaal 20 verschillende spelers gedropt. Je kunt kiezen tussen private en public Pokémon GO Raid rooms. Bij de eerste keuze kun je samen met vrienden spelen en bij de tweede keuze word je in een lobby met wildvreemden geplaatst. Om deel te nemen aan een private Raid, moet je eerst een wachtwoord invoeren bestaande uit Pokémon icoontjes zoals een Pikachu.

  Bij het samenstellen van een Party wordt geen rekening gehouden bij welk Pokémon GO team je zit. Zo kunnen mensen uit team Mystic, Instinct en Valor heel makkelijk door elkaar zitten. Wel zit er nog een teamelement aan het Pokémon GO Raid-systeem. Je vecht allemaal tegen dezelfde Raid Boss, maar je wilt voor de rewards uiteindelijk dat jouw team de meeste damage doet bij deze eindbaas.

  Je hebt een pass nodig voor deelname

  Om een Raid te kunnen starten moet je eerst voldoen aan een minium level, wat momenteel level 35 is. Dit kan in de toekomst nog veranderen. Wanneer je aan deze minimum level voldoet krijg je een melding van het spel dat er binnenkort een Raid start. Deelname aan Raid kost een Free of Premium Raid Pass.

  Om aan een Free Raid Pass te komen moet je de cirkel met de foto rondspinnen in een Pokémon Gym. Om aan de Premium Raid Pass te komen moet je 100 PokéCoins betalen. Je kunt een Free Paid Pass maar één keer die dag gebruiken.

  Je kunt meerdere Premium Raid Passes in je bezit hebben, maar mag maximaal 1 Free Raid Pass tegelijk vasthouden. Je moet na het gebruik de Raid binnen een uur verslaan, anders gaat je Raid Pass verloren en kun je de Raid niet meer voltooien.

  Het vangen van Raid Pokémon

  Wanneer je de Raid Pokémon verslaat word je beloond met items en ook nog een x aantal Premier Balls gebaseerd op hoe goed je de Raid hebt verslagen. Na het verslaan van een Pokémon Go Raid is er ook nog een bonus challenge waarbij deze Premier Balls worden gebruikt om de Pokémon te vangen. Als dit lukt kun je de Pokémon aan je team toevoegen.

  De hoeveelheid Premier Balls die je ontvangt hangt af van je prestatie. Je krijgt ze sowieso voor het verslaan van de Pokémon, maar kunt er nog meer verdienen op basis van het aantal damage dat je tijdens het gevecht hebt gedaan en het aandeel dat jouw team had bij het verslaan van deze Raid Pokémon.

  De rewards die je kunt winnen

  Na het voltooien van een Raid kun je een hoop verschillende rewards winnen. Naast de eerder besproken Premier Balls kun je ook Rare Candies, TM's en Golden Raze Berries.

  • Rare Candies - Wanneer je een Rare Candy op een Pokémon gebruikt, dan verandert de Candy in het snoepje voor die specifieke Pokémon. Een Rare Candy staat gelijk aan één snoepje voor die Pokémon.
  • Golden Razz Berries - Hiermee vergroot je de kans om een wilde Pokémon te vangen. In Gyms herstelt het de motivatie van je Pokémon.
  • TMs - Je kunt fast attack of charged attack ontvangen. Dit is een permanente move die je een Pokémon kan leren. Erg handig voor Pokémon die van zichzelf erg zwakke aanvallen hebben! Op die manier maak je je Pokémon net wat sterker.

  Herken de betere Pokémon GO Raids

  Voordat je een Raid start, kun je al inschatten hoe bijzonder deze is. Je herkent een Pokémon GO Raid aan het ei dat boven een Gym hangt. Er zijn maar liefst drie verschillende soorten eieren. De eieren maken duidelijk wat voor een Raid je er aan kunt treffen.

  De meest gebruikelijke is het roze ei. Dit ei laat zien dat er een basis Pokémon zit die niet heel erg bijzonder is. De geel met witte eieren geven aan dat er een wat zeldzamere Pokémon in deze Raid schuilt. Het interessantste is daarentegen de mogelijkheid om ook legendarische Pokémon via de Raid tegen te komen. Je weet dat je met een legendarische Pokémon te maken hebt als het ei van de Raid blauw is.

  Vang toffe legendarische Pokémon

  Uiteindelijk kun je via deze laatste groep ook legendarische Pokémon vangen. Het wordt aangeraden om de blauwe Raids te doen met heel sterke Pokémon en een groot team. Net als bij elke andere Raid kun je na het verslaan van de Pokémon de bonus challenge doen om met je verdiende Premier Balls een poging te wagen de Pokémon te vangen.

  Op het moment is het mogelijk om legendarische Pokémon uit generatie 1 en generatie 2 te vangen. Uit generatie 1 kun je op jacht naar Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo en Mew. Uit generatie 2 kun je Pokémon tegenkomen als Suicune Raikou, Entiei, Ho-Oh en Lugia.

  Later wordt ook onder andere generatie 3 toegevoegd.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.