Als Pokemon fan word je dit jaar getrakteerd op niet alleen de heruitgave van Pokemon Goud en Zilver, maar ook door Pokemon Ultra Sun en Moon. Verder krijgt de mobiele game Pokemon Go haar grootste uitbreiding tot nu toe.

Eerder vandaag rapporteerden we dat het Pokemon gym systeem volledig vernieuwd en aangepast wordt. Nu is het duidelijk geworden wat de update en de aanpassingen inhouden. De update wordt in de loop van de dag wereldwijd uitgerold voor Android en iOS smartphones.

Wat is er nieuw in de Pokemon Go update

Niantic zit op dit moment zeker niet stil met Pokemon Go. De nieuwe update die vandaag uitkomt breidt de Pokemon gyms met het volgende uit:

  • Pokemon gyms krijgen net als de PokeStop een foto schijf. Als je de schijf spint krijg je unieke items die je kunt gebruiken in de game. Je kunt ook jouw Pokemon Go Plus armband gebruiken om op de knop te drukken.
  • Je kunt net als in de originele Pokemon games gym badges halen. Deze badges zijn niet alleen memento’s, maar door het behalen van de badges kun je jouw Pokemon levelen en haal je ook in-game bonus items.
  • Gyms hebben nu standaard zes slots waar je permanent Pokemon in kunt zetten. Als je gym beheert kun je tot zes Pokemon in jouw gym plaatsen. Deze geplaatste Pokemon worden op deze volgorde ook uitgedaagd.
  • Gym Pokemon raken gedemotiveerd in het nieuwe gymsysteem. Als je jouw Pokemon negeert voor een langere periode zullen ze gedemotiveerd raken waardoor hun CP zal afnemen. Je kunt dit tegengaan door tijdig jouw Pokemon met bessen te voeren.

De gym update is niet het enige waar Niantic aan werkt. Later volgt nog een grote update voor raid battles, waarmee je teams kunt maken om samen met je vrienden te spelen.