Drie toffe nieuwe Nintendo 3DS games uitgelicht [Gespeeld op E3 2017]

Article
woensdag, 28 juni 2017 om 10:35
xgn google image
Nintendo is nog lang niet klaar met haar handheld consoles en dat blijkt. Later dit jaar kunnen we aan de slag met een hoop nieuwe Nintendo 3DS games, waarvan we er al drie hebben kunnen uitproberen op de E3: Miitopia, Ever Oasis en Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions!

Aan de slag met de New Nintendo 2DS XL

Op de E3 stonden verschillende modellen van de New Nintendo 3DS XL en 2DS XL naast elkaar om op te spelen. Wij gingen aan de slag met de New Nintendo 2DS XL, die volgende maand op de markt verschijnt. Wat meteen opvalt tijdens het spelen op deze New 2DS XL is dat het apparaat een stuk fijner in de hand ligt dan bijvoorbeeld de New 3DS XL of een normale 3DS, iets dat we ook in onze eerder verschenen hands-on al opmerkten.
De nieuwe handheld is erg licht van gewicht en is daarmee de ideale partner tijdens lange gamesessies of om mee te nemen op reis. Daarnaast beschikt deze handheld over alle toffe features van de New 3DS XL; de prachtige grote schermen, de NFC functie voor je amiibo en de nieuwe C-stick. Alleen de 3D-functie is afwezig op dit apparaat, dus mocht je het belangrijk vinden om je games in 3D te spelen, dan kan je beter voor de New Nintendo 3DS (XL) kiezen.
Wij hebben op de E3 de games Miitopia, Ever Oasis en Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions even onder handen genomen op deze New 2DS XL. Lees op de volgende pagina's meer over deze nieuwe Nintendo 3DS games!
114086 1

Miitopia

Miitopia is in Japan al een tijdje uit, daar verscheen de game afgelopen december al op de markt. De rest van de wereld kan vanaf eind juli met deze unieke RPG aan de slag. Deze game is uniek te noemen omdat de speelbare personages in de game allemaal ingevuld worden door Mii avatars. Zo speel je bijvoorbeeld zij aan zij met de Miis van je beste vrienden!
Je speelt zelf ook met je eigen Mii personage, waarbij de persoonlijkheid van jouw Mii invloed heeft op de rol die je karakter speelt in de game. Ook relaties tussen Miis zijn hierbij belangrijk; kan je het niet goed vinden met een bepaalde Mii, dan zal de combat hieronder komen te lijden. Dit doet wat denken aan de game Tomodachi Life, die een vergelijkbaar systeem kent.
Miitopia verschijnt op 28 juli voor de Nintendo 3DS.
114087

Ever Oasis

Uit de drie Nintendo 3DS games in deze lijst kunnen we met Ever Oasis het snelst aan de slag. Sterker nog, deze actie avonturen RPG is al een paar dagen uit! De game vertelt het verhaal van Tethu, een jonge seedling die een dorpje op moet zetten in het midden van de woestijn. Dit dorp dient als uitgangspunt voor een grote quest: Tethu is namelijk op zoek naar zijn broer, die meegenomen is door de kwaadaardige Chaos.
Vanaf dit punt kan je er ook op uit trekken om dungeons te verkennen en grondstoffen te verzamelen. Door deze grondstoffen te gebruiken is het mogelijk om bijvoorbeeld winkels op te zetten en zo kun je de stad steeds verder uitbreiden. Tethu hoeft de wereld bovendien niet in zijn (of haar, de keuze is aan jou) eentje te verkennen. Hij krijgt hierbij hulp van de karakters Miura, Roto, Sol en Levi, die hij tijdens zijn quest tegenkomt.
Ever Oasis is nu verkrijgbaar voor Nintendo 3DS.
114088

Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions

Op de E3 is Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions aangekondigd. De titel is een hele mondvol, maar het gaat om een remake van de oorspronkelijk in 2003 op de Game Boy Advance verschenen game Mario & Luigi Superstar Saga. Daarnaast beschikt de game over een toegevoegde Minion Quest modus, waarin jij in de huid van Bowsers hulpjes kruipt.
Deze remake blijft op gebied van verhaal grotendeels hetzelfde, maar grafisch is de game wel van een grote opknapbeurt voorzien. Zowel fans als nieuwkomers kunnen nu dus (al dan niet opnieuw) aan de slag met de game die de Mario & Luigi gamereeks afgetrapt heeft!
Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions verschijnt op 6 oktober voor Nintendo 3DS.