Wat vind jij van de mini NES? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 16 juli 2016 om 15:00
xgn google image
Meestal is de zomer een periode van komkommertijd, met minder nieuws, maar Nintendo bracht ons de afgelopen tijd twee grote nieuwtjes: Pokémon Go, die ware een hype is en de mini NES. Over die laatste gaat deze XGN Doe Mee!
De laatste keer ging onze vraagstelling over de nieuwste hype: Pokémon Go. Via-via kun je de originele 150 wezens namelijk met je mobiele telefoon vangen, terwijl de echte release van Pokémon Go in Nederland erg dichtbij is. En met dat in het hoofd geven wij het woord aan oude bekende Tobias Kaa:
Toegeven Tobia Kaa, de XGN Doe Mee ziet het gedeeltelijk ook als een gimmick. Maar wel een gimmick die ontzettend veel aandacht krijgt in allerlei media met de meest absurde verhalen: van iemand die ontslagen is vanwege té veel Pokémon Go en sommigen die een lijk vonden in een park. Het zorgt ervoor dat de gimmick wel elke dag een onderwerp is om over te praten.
Het is echter nog even wachten op de oorspronkelijke release in Nederland, maar tot die tijd richten wij ons op iets anders: de NES. Nintendo wil namelijk, met Pokémon Go in het achterhoofd, hun succesformule voortzetten en heeft afgelopen donderdag de mini NES aangekondigd: een kleinere NES, met HDMI-ingang en dertig games waaronder de originele Zelda, Mario, Metroid en Castlevania. Onze vraag is dan ook:

Wat vind jij van de mini NES?

De dertig games zijn volgens Nintendo zo geselecteerd dat iedereen wat aan de mini NES heeft. Maar wat vinden we er nu van? Is het een goed idee van Nintendo om de oude tijden te herleven of zien we het weer als een vorm van geldklopperij? En ben je tevreden met de keuze van games? Een boel vragen dus, maar ééntje mag ook beantwoord worden. Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM!
Zien we jullie volgende week weer bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!