Hoewel de beta vorige week pas af is gelopen, wordt de nieuwe Pokemon GO game nu dus al uitgerold. Dat de Pokemon GO release in juli zou zijn, werd eerder door Nintendo al tijdens de E3 aangekondigd. De eerste fans van 'down-under' kunnen al op pad om hun favoriete Pokemon aan hun Pokedex toe te voegen en ook andere landen volgen mondjesmate. Vanmorgen vroeg Takashi Mochizuki nog geduld van de Japanse en Amerikaanse fans door middel van een tweet, maar ook deze spelers lijken volgens de laatste berichten al aan de slag te kunnen.

Voor wie de afgelopen tijd onder een steen heeft geleefd en niet bekend is met de Pokemon GO release. Het is een augmented reality spel dat je speelt via je smartphone, of eventueel via een speciale Pokemon GO Plus als je een echte fan bent. Het idee is dat jij buiten op pad gaat om met behulp van de Pokemon GO app verschillende Pokemon die je tegenkomt, en die je ook uit de verschillende games kent, vangt met Pokeballs.

De app werkt met behulp van GPS en weet dus precies waar jij je bevindt. Woon je in het binnenland dan zul je er wat voor over moeten hebben om water Pokemon te vinden en je collectie compleet te maken.

Pokemon GO release leert ons dat we minitransacties krijgen

Uiteraard zijn er ook andere manieren, maar daarvoor zul je moeten betalen. Pokemon GO is namelijk free-to-play, waarbij je een X-aantal Pokeballs en enkele nieuwe Pokemon GO items ontvangt naarmate je een hoger level wordt. Duurt het je te lang dan kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de minitransacties die ook vandaag tegelijk met de Pokemon GO release bekend werden gemaakt.

Voor ons is het nog heel even geduld hebben tot de Pokemon GO release daar is. Houd goed de App store en de Google Play Store in de gaten, want de game is reeds in de store verschenen.

Update

Pokemon GO is officieel uitgekomen in de Verenigde Staten voor zowel Android als iPhone. Gisteren waren het Nieuw-Zeeland en Australie die als eerste aan de slag konden met de Pokemong game. Canada, Zuid-Amerika en Europa komen ook nog aan de beurt en zullen ongetwijfeld niet lang meer op zich laten wachten.

Wil je toch al aan de slag met Pokemon GO, dan kan dat door deze Pokemon GO download tutorial te volgen voor Android en voor iPhone.

Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent de Pokemon GO app kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.