Beste Pokémon GO Gen 4 Pokémon waar je naar uit moet kijken

Article
maandag, 19 november 2018 om 17:52
Pokémon GO bestaat alweer twee jaar en is nog steeds razend populair. Met Gen 4 komen er weer een hoop soorten Pokémon bij. Het zijn er iets meer dan 100. Hoe kun je dan kiezen aan welke Pokémon je al je Stardust en Pokéballs gaat spenderen?
Dus, welke Pokémon zijn het nou echt waard als je kijkt naar de statistieken? Welke Pokémon zijn handig om die ene Gym nou eens over te nemen? Welke Pokémon zijn nou sterk genoeg om een Gym te verdedigen? Dit zijn de Pokémon GO Gen 4 Pokémon waar je naar uit moet kijken.
Bij sommige evoluties heb je een evolutie item nodig. Deze kun je krijgen door PokeStops langs te gaan en de afbeelding te draaien.

Empoleon

Type: Water en Steel
Sterk tegen: Bug, Normal, Rock, Flying, Poison, Steel, Dragon, Ice, Psychic en Water
Zwak tegen: Ground, Electric, Fighting
Empoleon kennen we allemaal. Dit is de geëvolueerde vorm van één van de starters uit Gen 4: Piplup. Piplup komt vaak voor in de game. Zo vind je de Pokémon bij kanalen, stranden, rivieren, industriegebieden en havens. Je hebt wel veel snoepjes nodig om je sterkste Piplup te evolueren naar Empoleon. Met 25 snoepjes heb je de eerste evoluties, Prinplup. Daarna heb je nog eens 100 snoepjes nodig voor Empoleon.

Sterke starter Pokémon

Wil je één van de sterke starters Pokémon om Gyms mee te veroveren? Dan is Empoleon goed voor jouw team! De Pokémon heeft weinig zwaktes en is juist sterk tegen een hoop soorten Pokémon. Empoleon zou je daarom goed kunnen gebruiken als aanvaller.
Pokémon hebben in Pokémon GO Fast Moves en Charge Moves. Hiermee wordt nog eens bepaald hoe sterk jouw Pokémon is. De Fast Moves van Empoleon zijn Metal Claw of Waterfall. De Charge Moves zijn Hydro Pump, Blizzard of Flash Cannon. Voor de beste moveset heb je in ieder geval Waterfall nodig. Daarnaast heb je twee opties: Hydro Pump is moeilijk om te ontwijken, maar Blizzard is erg goed tegen Dragon-type Pokémon.

Roserade

Type: Grass en Poison
Sterk tegen: Electric, Grass, fairy, Fighting en Water
Zwak tegen: Fire, Flying, Ice en Psychic
Roserade is een prima aanwinst voor je team. Roserade zou je goed kunnen gebruiken om een Gym aan te vallen. De aanval stat van deze Pokémon is namelijk erg sterk. Daarnaast is Roserade zowel een Grass als Poison type. Roserade is Grass en Poison type, maar is het meest effectief met Poison aanvallen. Daarom is Roserade handig als je tegen Pokémon vecht die niet tegen het type Poison kunnen.
Als je zoekt naar een goede Pokémon om een Gym te verdedigen, kun je Roserade maar beter niet gebruiken. Haar verdediging ligt namelijk veel lager dan haar aanval. Wil je de sterkste Roserade die je kunt krijgen? Dan heb je een Roserade nodig met de moveset Razor Leaf en Solar Beam. De andere Fast Move die de Pokémon kan hebben is Poison Jab en de Charge Moves zijn Sludge Bomb en Dazzling Dream.
Als Roserade level 40 bereikt, is de minimale CP die de Pokémon kan krijgen 2570 en de maximale CP is 2971.

Roserade vangen of evolueren?

De locaties waar je Roserade kunt verwachten zijn het bos, parken, meren en andere natuurgebieden. Zelfs je eigen tuin! Je hoeft Pokémon natuurlijk niet alleen in het wild te vangen. Dankzij de snoepjes kun je ze ook evolueren vanaf de eerste vorm.
Roselia, de eerste evolutie, is al een tijdje in de game te vinden. Als je Roselia wilt evolueren naar Roserade heb je 100 snoepjes en een Shiny Stone nodig. Wil je Roserade vanaf Budew evolueren? Dan heb je in totaal 125 snoepjes en een Shiny Stone nodig.

Hippowdon

Type: Ground
Sterk tegen: Electric, Rock en Poison
Zwak tegen: Grass, Ice en Water
De Fast Moves van Hippowdon zijn Fire Fang en Bite. De Charge Moves zijn Earthquake, Stone Edge en Body Slam. Wil je de sterkste Hippowdon? Dan moet je de moveset Fire Fang en Earthquake hebben. Als je er dan ook nog voor zorgt dat je Hippowdon level 40 bereikt, is de minimale CP die de Pokémon kan krijgen 2682 en de maximale CP 3085.
Hippowdon zou je dan het beste kunnen inzetten voor het verdedigen van Gyms. In het algemeen is Hippowdon niet de sterkste verdediger. Ongeacht welke Pokémon er aanvalt, de top drie verdedigers blijven hetzelfde: Blissey, Snorlax en Chansey.
Ben je op jacht naar dit zandmonster? Dan kun je het beste kijken naar locaties zoals het bos, de golfbaan en landbouwgrond. Als je Hippopotas ergens op deze locaties hebt gevangen, kun je deze voor 50 snoepjes evolueren naar Hippowdon. Je hebt hier verder geen speciale voorwerpen voor nodig.

Magnezone

Type: Electric
Sterk tegen: Electric, Flying, Steel, Bug, Dragon, Fairy, Grass, Ice, Normal, Poison,
Psychic en Rock
Zwak tegen: Ground, Fighting en Fire
Magnezone is een sterke Pokémon, omdat het tegen veel verschillende types kan. Daarom zou het ook een goede Gym verdediger zijn. Als iemand Magenzone dan wilt verslaan heeft diegene specifiek een Ground, Fighting of Fire Pokémon nodig. Maar Magnezone zou ook een goede aanvaller kunnen zijn, omdat het een Attack van 238 heeft en natuurlijk de weerstand tegen zoveel typen Pokémon.
De maximale CP dat Magnezone kan krijgen is 2996. Hiermee is Magnezone de beste niet legendarische elektrische type Pokémon. Daarom is het best handig om Magnezone te hebben. Magnezone kun je vinden rondom universiteiten, spoorwegen, winkelgebieden, grote steden en industriële gebieden. Als je Magnemite wilt evolueren naar zijn laatste vorm, Magnezone, dan heb je 125 snoepjes nodig.
Wil je dan het beste uit je Magnezone halen? Dan heb je voor de beste moveset Charge Beam en Zap Cannon nodig. De andere Fast Move van Magnezone is Spark. De andere Charge Moves zijn Wild Charge en Flash Cannon.

Rhyperior

Type: Ground en Rock.
Sterk tegen: Electric, Fire, Normal, Rock, Flying en Poison.
Zwak tegen: Grass, Ground, Steel, Fighting, Ice en Water.
Rhyperior is voornamelijk sterk tegen Pokémon met het type Electric. Daarnaast heeft het wel enkele zwaktes, maar de enige twee types die veel voorkomen zijn Grass en Water.
Rhyperior kun je daarom het beste inzetten voor een aanval. Hij heeft namelijk een attack van 241 en een hoge CP. Daarnaast kun je Rhyperior gericht tegen bepaalde Pokémon gebruiken, zoals het type Electric. Je zou Rhyperior tegen Moltres en Charizard kunnen gebruiken, omdat deze twee Pokémon zowel Fire als Flying zijn.
Als je besluit om Rhyperior aan je team toe wilt voegen, kun je het beste kijken bij landbouwgrond, het bos, steengroeve, een golfbaan, parkeerplaatsen/gebouwen en grote steden. Wil je Rhyperior vanaf Rhydon evolueren? Dan heb je in totaal 125 snoepjes nodig.
Welke aanvallen je Pokémon heeft zijn ook belangrijk. Het bepaalt namelijk hoe sterk je Pokémon is. De Fast Moves van Rhyperior zijn Mud Slap en Smack Down. De Charge Moves zijn Surf, Earthquake en Stone Edge. De beste moveset voor een sterke Rhyperior is Smack Down en Earthquake.

Togekiss

Type: Fairy en Flying.
Sterk tegen: Bug, Dark, Dragon, Fighting, Grass en Ground.
Zwak tegen: Poison, Steel, Electric, Ice en Rock.
Togekiss is een goede Gym verdediger, omdat het een Fairy type is. Dit betekend dat de sterke en populaire Pokémon Machamp zwak is tegen Togekiss. Ook Dragon Pokémon, zoals Dragonite, zijn zwak tegen Fairy. Met Togekiss in je team kun je veel populaire Pokémon die vaak gebruikt worden om Gyms te verdedigen verslaan.
Als je Togekiss in je team wilt, kun je het vangen rondom bezienswaardigheden. Je kunt Togekiss ook evolueren vanaf de eerste vorm, Togepi. Togepi komt namelijk uit een 2km ei, dus dat is vaak makkelijker te vinden. Je hebt dan wel in totaal 125 snoepjes en een Shiny Stone nodig. Als je Togepi uit een ei haalt kun je daarvoor tussen de 5 en 15 snoepjes krijgen. Dit komt omdat het een 2km ei is. Voor een 5km ei krijg je tussen de 10 en 21 snoepjes en voor een 10km ei 16 tot 32 snoepjes.
De Fast Moves van Togekiss zijn Air Slash en Hidden Power. De Charge Moves zijn Ancient Power, Dazzling Gleam en Aerial Ace. Voor de juiste moveset heb je Hidden Power en Dazzling Gleam nodig.

Mamoswine

Type: Ice en Ground
Sterk tegen: Electric en Poison.
Zwak tegen: Fire, Grass, Steel, Fighting en Water.
Mamoswine is een goede aanvaller. Dit komt omdat de Pokémon vanaf de tweede vorm al een hoog CP nummer heeft. Wanneer Piloswine evolueert naar Mamoswine krijgt de Pokémon een flinke boost. Zo groeit de Attack flink. Ook heeft Mamoswine een hoge HP en prima Defense.
Je wilt natuurlijk wel de beste Pokémon die je kunt krijgen. Een Mamoswine heeft een hoog CP, namelijk van 3289, als het level 40 bereikt. Daarnaast is Mamoswine groot en zwaar, namelijk 2,5 meter en 291 kilogram. Ondanks dat heeft de Pokémon een Speed van 80.
Wil je deze reus in je team? Swinub, Piloswine en Mamoswine vangen in het wild is niet heel moeilijk. Je kunt ze namelijk vinden bij een waterlichaam, oftewel: een beek, kanaal, meer, oceaan, poel, recreatieplas, rivier(delta), sloot, veenplas, watergang, waterval of zee. Het gaat dus om stilstaand of stromend water, maar een regenplas wordt niet meegerekend.
Als je Mamoswine wilt evolueren vanuit de eerste vorm, Swinub, kost je dit 125 snoepjes. Heb je vanwege de vorige generaties al een Piloswine? Dan heb je alleen nog 100 snoepjes nodig voor de evolutie naar Mamoswine.

Tangrowth

Type: Grass
Sterk tegen: Electric, Grass, Ground en Water
Zwak tegen: Bug, Fire, Flying, Poison en Ice.
Je kunt Tangrowth vangen in parken, rond landbouwgrond, tuinen en grasrijke gebieden. De eerste vorm van Tangrowth, Tangela, is niet alleen in het wild te vinden maar ook in 5km eieren. Er zijn dus meerdere manieren om een Tangrowth te krijgen. Om Tangela te evolueren naar Tangrowth heb je 50 snoepjes nodig. Dit klinkt niet als veel, maar Tangela komt niet heel vaak voor dus het kan lang duren voor je er genoeg bij elkaar gesprokkeld hebt.
Toch is het handig om Tangrowth in je team te hebben. Dit is namelijk een Pokémon met een hoge Attack, prima Defense en Stamina. Andere Pokémon zoals Vaporeon worden graag gebruikt om een Gym te verdedigen. Tangrowth zou Vaporeon met gemak kunnen verslaan. Tangrowth is namelijk één van de beste niet legendarische Grass Pokémon.
De Fast Moves van Tangrowth zijn Vine Whip of Infestation. De Charge Moves zijn Ancient Power, Sludge Bomb of Solar Beam. De beste moveset voor een sterke Tangrowth is Infestation en Solar Beam.

Rampardos

Type: Rock
Sterk tegen: Fire, Normal, Flying en Poison.
Zwak tegen: Grass, Ground, Steel, Fighting en Water.
Rampardos heeft een hoge CP en Attack, maar het zou geen goede gymverdediger zijn. Dit komt omdat de Defense niet zo hoog is in vergelijking met de Attack. Rampardos is één van de Pokémon met de hoogste Attack. Deze Pokémon zou je beter kunnen gebruiken als je tegen Fire, Normal, Flying of Poison moet vechten.
Het is zeker handig om te weten welke aanvallen je kunt verwachten bij Rampardos, omdat je deze Pokémon het beste kunt gebruiken om Gyms aan te vallen. De Fast Moves van Rampardos zijn Zen Headbutt en Smack Down. De Charge Moves zijn Rock Slide, Outrage en Flamethrower. De beste moveset voor Rampardos is Smack Down en Outrage.

Leukste informatie over Rampardos

Leuk weetje: Rampardos is geïnspireerd op de Pachycephalosaurus, oftewel een dinosauriër. Je ziet de overeenkomsten voornamelijk aan het uiterlijk van Rampardos, maar de Pokémon heeft ook enkele trekjes van de dinosauriër gekregen. De Pachycephalosaurus gebruikte namelijk de schedel voor dominantiegevechten. Rampardos gebruikt zijn schedel ook vaak tijdens gevechten.

Garchomp

Type: Dragon en Ground
Sterk tegen: Electric, Grass, Ground en Water.
Zwak tegen: Bug, Fire, Flying, Poison en Ice.
Garchomp heb je nodig als je zoekende bent naar een sterke aanvaller. Dit komt omdat de CP van Garchomp standaard erg hoog is. Als Garchomp level 40 bereikt, is de minimale CP die de Pokémon kan krijgen 3501 en de maximale CP is 3962. Hiermee is Garchomp de Pokémon met de hoogste CP van dit lijstje.
Daarom is het niet vreemd als je deze Pokémon graag aan je team wilt toevoegen. Je kunt Garchomp en de vorige evoluties vinden rondom het bos, steengroeve en een golfbaan. Je hebt dan wel 125 snoepjes nodig als je Gible, de eerste vorm, naar Garchomp wil evolueren.
Je wilt dan natuurlijk wel de sterkste Garchomp! Hiervoor heb je de moveset Dragon Tail en Fire Blast nodig. De andere Fast Move van Garchomp is Mud Shot. Andere Charge Moves zijn Outrage en Earthquake.

Pokémon GO Gen 4 Pokémon - naar welke moet je uitkijken?

Je team versterken is een belangrijk onderdeel van Pokémon GO. Zo kun je de sterkste Gyms uitdagen of zelf een Gym ontzettend sterk maken. Ook kun je Shiny Pokémon in de game vinden. Wij hebben een lijst met de top 10 beste Shiny Pokémon in Pokémon GO.
Ben je echt fan van Pokémon? Je leest in onze Pokémon: Let's GO Pikachu Review hoe nostalgisch wij de game vinden en waarom wij een echte Pikachu willen hebben.

Populair Nieuws